Siber Güvenlik ve Etik Hacking: Aralarındaki fark nedir?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Siber Güvenlik ve Etik Hacking: Aralarındaki fark nedir?

Bu blogda ele alınan konular şu şekildedir:

Öncelikle Siber Güvenlik terimini detaylı olarak anlayalım ve ardından Siber Güvenlik ve Etik Hacking’i tartışacağız.

Siber Güvenlik Nedir?

Siber Güvenlik, kullanıcılara en iyi güvenlik ortamını sağlamak için bir araya gelen farklı beceri ve araçların birleşimidir.

Parolanızı sıfırlarken, web sitesinin önce kimliğinizi doğruladığını ve başarılı kimlik doğrulamasından sonra web sitesinin parolanızı değiştirmenize izin verdiğini kesinlikle fark etmişsinizdir.

Bu, hesabınıza daha fazla güvenlik sağlamak ve yetkisiz erişimi önlemek içindir.

Şimdi kötü amaçlı yazılım saldırılarını tespit etmek için sisteminize yüklediğiniz yazılımlardan bahsedelim. Yazılım herhangi bir kötü amaçlı etkinlik algıladığında, sizi hemen bu konuda uyarır. Buradaki amaç aynıdır ve bu, cihazınızı daha güvenli hale getirmektir.

Tüm bu işlemler risk kayıt dosyaları yardımıyla yapılır. Her türlü güvenlik ihlalini önlemek için tüm risklerin çözümleriyle birlikte listelendiği bir risk kayıt dosyası her kuruluş tarafından yönetilir.

Ayrıca, Siber Güvenlik ve Bilgi Güvenliği hakkındaki bloga göz atın!

Siber Güvenliğin Aşamaları

Aşağıda verildiği gibi Siber Güvenliğin temel olarak dört farklı aşaması vardır.

Tanımlamak

Sistem ve veriler üzerindeki çeşitli Siber Güvenlik risklerini belirleme veya anlama süreci

Korumak

Veri gizliliğini sağlamak için uygun koruyucu önlemlerin uygulanması.

Tespit etmek

Siber Güvenlik olaylarının oluşumunu tespit etme süreci

Tepki

Tespit edilen Siber Güvenlik olayları için uygun önlemlerin alınması

Tüm bu görevleri yerine getirmekle yükümlü olan kişi, Siber Güvenlik uzmanı.

Siber Güvenlik uzmanlarının çok sayıda konuyu güçlü bir şekilde anlamaları gerekir ve fidye yazılımı, uyarı yorgunluğu, öldürme zincirleri, kimlik avı saldırıları, sıfır gün saldırıları vb. gibi zorluklarla yüzleşebilmelidirler.

Etik bilgisayar korsanlığı hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresteki blogumuzu okuyabilirsiniz: Etik bilgisayar korsanlığı Eğitimi.

Artık Siber Güvenliğin anlamını anladığınıza göre, daha da ileri giderek Siber Güvenlik ve Hacking’i tartışalım ve Ethical Hacking tekniğini kullanarak sistemimizi nasıl koruyabileceğimizi öğrenelim.

Etik Hacking nedir?

Diyelim ki bir uygulama başlattınız ve onu korumak için tüm güvenlik kontrollerini kurdunuz. Ancak, uygulamanızın tamamen güvenli olduğundan ve kimsenin güvenlik sistemlerini atlayamayacağından nasıl bu kadar emin olabilirsiniz?

Kesinlikle tüm güvenlik ihlallerine karşı test etmeniz ve güvenlik kontrollerinin sisteminizi koruyup korumadığını kontrol etmeniz gerekecektir.

Sistemi tüm olası güvenlik ihlallerine karşı test etme süreci, Etik Hacking olarak bilinir.

Etik Hacking, esas olarak bir sistemdeki güvenlik açıklarını bulmak ve herhangi bir kötü niyetli veya siyah şapka korsanı onları istismar etmeden önce çözmekle ilgilenen Siber Güvenliğin bir parçasıdır.

Tavsiye Edilen:  Yerel SEO Pazarlama Nedir?

Sistemin mevcut zayıflıklarını keşfetmek ve tüm bu zayıflıklar hakkında kuruluşu bilgilendirmek için sistemi test etme ve doğrulama sürecidir. Daha sonra kuruluş, verilerin her türlü hırsızlık veya dolandırıcılıktan korunmasına yardımcı olacak önlemler önermek için bazı Siber Güvenlik uzmanlarını işe alacaktır.

Bu siber güvenlik uzmanları, penetrasyon test cihazları olarak da bilinir.

Özetlemek gerekirse, Etik Hacking, bir kuruluşun güvenlik sistemini atlayarak sistemdeki boşlukları bulma ve bunları çözme sürecidir. Ethical Hacking’in aşağıda listelenen çeşitli faydaları vardır.

Bu Siber Güvenlik Eğitimi videosuna göz atın:

Etik Hacking’in Faydaları

  • Sızma testi yapılarak bir sistemin zayıf noktaları kolayca bulunabilir ve çözülebilir.
  • Güvenlik ihlallerini önlemek için güvenlik açıklarına yönelik çözümler uygulayabilirsiniz.
  • Etik Hacking, verilerin “siyah şapkalı bilgisayar korsanları” tarafından çalınmasını önler.
  • Sürekli değerlendirmelerle ağların korunmasına yardımcı olur.
  • Verilerin ve sistemin güvenliği iyi sağlanıyorsa, müşteriler ve yatırımcılar şirketinize güvenecektir.

Şimdi, Ethical Hacking ve Cyber ​​Security’nin aynı olduğunu düşünebilirsiniz, çünkü sistemi kötü niyetli saldırılardan koruma amaçları benzerdir. Ancak, Etik Hacking ve Siber Güvenlik arasında gerçekten de bir fark vardır. Bir sonraki bölümde Ethical Hacking ve Cyber ​​Security’yi ayrıntılı olarak tartışacağız.

Popüler Etik Hackleme sertifikamızla Etik Hacklemeyi öğrenin ve bu alanda uzmanlaşın!

Siber Güvenlik ve Etik Hacking

Etik Hacking ve Siber Güvenlik’in anlamını anladıktan sonra, şimdi Siber Güvenlik ve Etik Hacking’i tartışmanın zamanı geldi. Her ikisinin de amacı aynı olsa da – yani sistemi ve verileri güvende tutmak – ikisi arasında belirli farklılıklar vardır.

Siber Güvenlik, veri güvenliği, dijital adli tıp, Etik Hacking ve çok daha fazlası gibi birçok ağ ve bilgi güvenliği mekanizmasını içeren geniş bir konudur. Bu nedenle Etik Hacking’in Siber Güvenliğin bir alt parçası olduğunu söyleyebiliriz.

Etik Hacking, sistemi hackleme çalışmaları “siyah şapkalı” bilgisayar korsanlarınınkiyle aynı olan ancak amaçları farklı olan “beyaz şapkalı bilgisayar korsanları” tarafından gerçekleştirilir. Etik korsanlık durumunda, bilgisayar korsanı sistemi korumak için bilgisayar korsanlığı yapar.

Siber Güvenlik uzmanları ise sisteme girmek zorunda değil. Görevleri, olası tüm koruyucu önlemleri alarak sistemi korumaktır.

En basit ifadeyle, Etik Hackerlar saldırgan güvenlik önlemlerini kullanır ve Siber Güvenlik uzmanları savunma amaçlı güvenlik önlemlerini kullanır.

Burada bir örnek verelim. Diyelim ki Uber gibi bir uygulama başlattınız ve uygulamanız her gün çok sayıda müşteri verisi oluşturuyor ve depoluyor. Bu kayıtlar, herhangi bir kötü niyetli bilgisayar korsanı tarafından, büyük miktarlarda yanlış istekler oluşturmak, çevrimiçi ödeme yapan kullanıcıların hesap ayrıntılarına erişmek ve daha pek çok şey dahil olmak üzere şüpheli eylemler gerçekleştirmek için kullanılabilir.

Tavsiye Edilen:  10 najważniejszych trendów w branży tłumaczeniowej na rok 2023

Burada Siber Güvenlik uzmanı, uygun koruyucu önlemleri alarak uygulamayı savunmaya çalışacak veya dahası sadece sahibini saldırı hakkında bilgilendirecektir.

Bu sırada bir Ethical Hacker izin alarak uygulamaya saldırmaya çalışacak ve sistemi nasıl hackleyebileceğini size bildirecek ve ardından soruna da çözüm sunabilecektir.

Etik Hacking, yalnızca sistemin bu tür kötü niyetli faaliyetlere nasıl yanıt vereceğini test etmek için kasıtlı olarak bir sisteme girmeye çalışmanız gibidir.

Siber güvenlik hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu alanda uzman olmak ister misiniz? Şimdi Siber Güvenlik Sertifikasyonumuza kaydolun.

Şimdi ilerleyelim ve Etik Hackleme ile Siber Güvenlik arasındaki temel farkları anlayalım.

Etik Hacking ve Siber Güvenlik Arasındaki Fark

Siber güvenlik Etik hackleme
Tüm güvenlik sorunlarını tanıyarak ve çözerek verileri ve sistemi kötü niyetli faaliyetlerden korumakla ilgilenir. Ethical Hacking’in amacı, sistemdeki güvenlik açıklarını bulmak ve sahibine bildirmektir.
Odak noktası, sistemin nasıl korunacağıdır Sisteme nasıl saldırılacağına odaklanılır.
Siber Güvenlik, çeşitli güvenlik tekniklerini içeren geniş bir terimdir. Etik Hacking, Siber Güvenliğin bir parçasıdır
Siber güvenlik analisti, SOC Mühendisi, CISO vb. meslekler sunar. Sızma Testi Uzmanı ve Güvenlik Yöneticisi, başlıca Etik Hacking rolleridir.
Siber Güvenlik savunma tarafında Etik Hacking saldırgan tarafta
Bir sistem için erişim ayrıcalıkları geliştirmekten sorumludur. ‘Hack’in nasıl gerçekleştirildiğine’ ilişkin raporların hazırlanmasından sorumludur.
Sorunları tanımlar ve sistemi güvenlik ihlallerinden korur Zayıflıkları kullanır veya zayıflıkları belirlemek için sızma testi gerçekleştirir.
Güvenlik sisteminin güncel kalmasını sağlamak için Cyber ​​Security’de düzenli bakımlar yapılır. Sistemde bulunan kusurları keşfetmek ve bu sorunları çözmek için düzenli testler yapılır.

Artık Etik Hackleme ve Siber Güvenlik arasındaki temel farkları biliyorsunuz. Devam edelim ve Siber Güvenlik uzmanlarının ve Etik Bilgisayar Korsanlarının çeşitli rollerini anlayalım.

Röportajınızda mükemmel olmak için bu Etik Hacking Mülakat Sorularını ve Cevaplarını gözden geçirin.

Siber Güvenlik Uzmanı ve Etik Hacker’ın Rolleri

Ethical Hacking, meşru veya yasal hacker olan ‘etik’ hackerlar tarafından yapılır ve görevleri, sahibinin izniyle hackleme yapmak ve hack hakkında bir rapor sunmaktır.

Siber Güvenlik ise, asıl amacı sistemi kötü niyetli faaliyetlerden korumak olan Siber Güvenlik uzmanları tarafından yönetilir. Görevleri, sistemi düzenli olarak izlemek ve birisi güvenlik sistemini atlamaya çalıştığında savunma önlemleri almaktır.

Siber Güvenlik uzmanının rolleri aşağıdadır:

  • Bir Siber Güvenlik uzmanının ana rolü, düzenli denetimler yapmak ve sistemdeki verimsizlikleri keşfetmektir.
  • Bir Siber Güvenlik uzmanı, güvenlik sistemini iyileştirmek için en verimli teknolojileri uygulamalıdır.
  • Düzenli bakım yaparak güvenlik sistemini güncel tutmalıdır.
  • Profesyonel, gelişmiş sistem koruması için yalnızca uygun erişim ayrıcalıklarını atamalıdır.
  • Kötü niyetli saldırıların sonuçlarını kuruluşa açıklamak zorundadır.
  • Bir Siber Güvenlik uzmanının görevi, güvenlik sistemini iyileştirmek için çeşitli öneriler sunmaktır.
Tavsiye Edilen:  Sızma Testi Nedir? | Pen Testi nedir?

Şimdi bir Etik Hacker’ın rollerine bir göz atalım:

  • Bir Etik Hacker, bir sistemin performansını çeşitli güvenlik ihlalleri için test ederek değerlendirir.
  • Profesyonel, şirketin güvenlik sistemini test etmeli ve ayrıca onu geliştirmek için çözümler önermelidir.
  • Güvenlik sistemini ihlal etmenin mümkün olup olmadığını kontrol etmek için sistem, web uygulaması ve/veya ağ üzerinde düzenli olarak pen testleri yapmalıdır.
  • Güvenlik açıklarını bulduktan sonra raporlar oluşturmalı ve sorunlar çözüldükten sonra geri bildirimde bulunmalıdır.
  • Profesyonel ayrıca, saldırının operasyonlarını ve kullanıcılarını nasıl etkileyebileceği konusunda kuruluşu bilgilendirmelidir.
  • Sistemde bulunan zafiyetlere çözüm üretmek için hackleme tekniğini kullanmalıdır.

Siber Güvenlik uzmanı ve Etik Hacker’ın rollerini anladıktan sonra, sistemi koruma amaçlarının aynı olabileceğini ancak bunu yaparken farklı yöntemler kullandıklarını söyleyebilirsiniz. Bu Siber Güvenlik ve Etik Hacking blogunda daha ileri gidelim ve hangisinin daha iyi olduğunu anlayalım, Etik Hacking veya Siber Güvenlik.

Bangalor’daki Etik Hacking kursumuza katılın ve dijital manzaraları güvence altına alma becerilerini öğrenin. Bugün kaydolun!

Siber Güvenlik Alanında Kariyerinizi Artırın

‘Siber Güvenlik ve Etik Korsanlık’ konulu bu blogda, Siber Güvenlik ve Etik Korsanlığın temellerini, Siber Güvenliğin çeşitli aşamalarını, Etik Korsanlığın faydalarını, Siber Güvenlik Mühendisi ve Etik Korsan’ı ve son olarak arasındaki farkı öğrendik. Etik Hacking ve Siber Güvenlik. İki iş rolü arasındaki farkı anlamak için Siber Güvenlik uzmanlarının ve Etik Bilgisayar Korsanlarının çeşitli rollerini de tartıştık.

Siber Güvenlik hızla büyüyen bir alandır ve uzmanlar tarafından Siber Güvenlik pazarının yakın gelecekte 170 milyar ABD Doları değerinde bir sektör haline geleceği öngörülmektedir.

Son birkaç yılda Siber Güvenlik uzmanlarının ortalama maaşlarının BT profesyonellerininkinden nispeten daha fazla olduğu fark edildi ve bu fark yüzde 9 civarında.

Dünya dijital bir ekonomiye doğru ilerlerken, Siber Güvenlik alanı kesinlikle katlanarak büyüyecek ve her kuruluş, kritik verilerini korumak için sertifikalı ve yetenekli bir Siber Güvenlik uzmanına ihtiyaç duyacaktır.

Siber Güvenlik ve Etik Hacking’in kapsamı oldukça iyi ve her iki alan da iyi bir maaş sunuyor. Bir Etik Hacker’ın ortalama maaşı şu aralıklardadır: ₹4,5 LPA’dan ₹12 LPA’ya Hindistan’da ve 6.100 ABD Doları – 16.000 ABD Doları Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda. Oysa bir Siber Güvenlik uzmanının ortalama yıllık maaşı Hindistan’da ₹8 LPA ile ₹25 LPA arasında ve Amerika Birleşik Devletleri’nde 10.000 ABD Doları ile 33.000 ABD Doları arasında değişmektedir.

İmkanlar ve maaşlar her geçen gün artsa da bu alanda kalifiye eleman eksikliği devam etmektedir. Bu nedenle, birçok kuruluş çalışanlarını bu alanda kendilerini geliştirmeye teşvik ediyor. Sertifika alın ve bu fırsatı yakalayın!

Devamını Okuyun: – Bilginizi geliştirmek için Siber Güvenlikte Keşif!