Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Siber Güvenlik Vs. Ağ güvenliği
Gelin bu blogda neler anlatılacak ona bir göz atalım.
Amazon Web Services ve Azure gibi bulut tabanlı hizmetlerde muazzam bir heyecan var. Bulut hizmetlerine çevrimiçi erişildiğinden, bilgisayar korsanları verilerimizi kolayca bozabilir ve kötü amaçlı faaliyetler gerçekleştirebilir.
Siber Güvenliğe Giriş
Siber güvenlik verilerimizi siber suçlulardan koruduğumuz alandır. Siber Güvenlik uygulaması, mobil cihazları, bilgisayarları ve elektronik cihazların diğer bileşenlerini veri ihlallerine karşı korumaktır.
Siber tehditlere karşı savunma yapmak için bilgisayar ağları, yazılımlar veya farklı teknolojiler siber güvenlik olarak adlandırılabilir. Ağların, programların ve verilerin bütünlüğünü yasa dışı erişime karşı korumak için uygulanan prosedür çeşitlerini korur.
hadi bir tane alalım örnek Siber Güvenlik uygulamalarının veri ihlallerinden ve yasa dışı görüşlerden korunmamıza nasıl yardımcı olduğunu görmek için.
İnternetten sık sık bir web sitesinden alışveriş yapan Hazel adında bir müşteri var. Hazel, daha hızlı ve daha sorunsuz alışveriş için e-posta kimliği, adres ve kredi kartı bilgileri gibi kişisel bilgilerini kaydetti. Gerekli bilgiler min sunucusunda saklandı. Hazel bir gün alışveriş web sitesinden özel bir indirim kuponu için uygun olduğunu belirten bir e-posta aldı. Kupon kodunu alabilmesi için alışveriş sitesi kimlik bilgilerini girmesi istendi. O zamanlar, bunun bir hesap kontrolü olduğunu düşündüğü için ona kuşkulu gelmiyordu. Karşı karşıya kalacağı tehlikenin çok az farkındaydı. Hesabından önemli miktarda para silindiğinde Hazel’ın ayakları yerden kesildi.
Üçüncü taraf bilgilerine eriştiği ve web sitesinin sahibi gibi davrandığı için Hazel gerçekten de alışveriş web sitesinden sahte bir e-posta aldı.
Hazel, sayısız Siber Güvenlik tekniğinden yararlanarak kendini savunabilirdi.
Siber güvenlik çeşitli dijital bileşenleri, ağları, verileri ve bilgisayar sistemlerini yasa dışı dijital erişimden korumaya yardımcı olan teknikleri içerir.
Bu alanda usta olmak için Siber Güvenlik kursumuza kaydolun!
Ağ Güvenliğine Giriş
Ağ güvenliği Daha derine dalmadan önce irdelemek için oldukça geniş bir alandır bilgisayar ağının ne olduğunu anlayalım mı?
Bir bilgisayar ağı, dijital ara bağlantılarla birbirine bağlanan ve ağ düğümlerinde bulunan veya ağ düğümleri tarafından sağlanan kaynakları paylaşmak için bir dizi standart iletişim protokolü kullanan bilgisayarlar topluluğudur.
Ağ güvenliği bir bireyin veya kuruluşun iletişimini ve bilgisini korumak için tekniklerin, süreçlerin ve protokollerin uygulanması olarak tanımlanır.
Dolayısıyla, bir bilgisayar ağınız varsa, o ağ üzerinden dolaşan verilerin bir şekilde sızdırılması veya bozulması olasılığı vardır; bundan kaçınmamız gerekiyor, bu yüzden bu ağ güvenlik protokollerini uyguluyoruz.
Ağlar, bir şirket içindekiler gibi özel olabilir veya halka açık olabilir. Ağ güvenliği, bir ağ yöneticisi tarafından yönetilen bir ağda veri erişiminin yetkilendirilmesini gerektirir.
Ayrıca, Bilgi Güvenliğine Karşı Bilgi Güvenliği hakkındaki blogumuza bir göz atın. Siber güvenlik.
Ağ güvenliği için ihtiyaç nedir?
Ağ güvenliği ihtiyacı oldukça belirgindir.
Örnek: Samuel bir kişinin adıdır. Şimdi Samuel, meslektaşı Yary ile iletişim kurmak ve bir mesaj göndermek istiyor. Mesaj, herhangi bir üçüncü şahıs tarafından erişilmemesi veya görülmemesi gereken ticari sırlar ve şirketle ilgili bilgiler içerir. Mesajı e-posta yoluyla gönderir. Evy’nin üçüncü bir tarafın mesaja erişim kazandığını varsayalım. Artık Evy, kuruluş için son derece tehlikeli olabilecek şirket bilgilerini görüntüleyebilir.
Bu, rakip şirketin satış bilgilerinize, müşteri bilgilerinize ve şirket stratejilerinize erişmesi durumunda parasal kayıplara yol açar.
Bunu önlemek için Samuel ve Yary arasındaki bağlantı hattını kilitleyebiliriz böylece davetsiz misafirler ona erişemez. Kilit (Ağ güvenliği) mecazidir.
Siber güvenlik ve veri bilimi arasındaki temel fark gönderisine göz atın!
Siber Güvenlik ve Ağ Güvenliği
Siber güvenlik cihazlar, işletim sistemleri, programlar ve veriler gibi internete bağlı cihazları potansiyel siber saldırılardan korumakla ilgilenen bir bilgi güvenliği dalıdır.
Ağ güvenliği herhangi bir kanalın orijinalliğini ve ayrıca ağ düğümleri aracılığıyla gönderilebilen ilgili bilgileri korumak için tasarlanmış bir Siber Güvenlik alt kümesidir. Ağ ve Siber Güvenlik, verilerimizi hem kuruluş içinde hem de dışında korumamıza yardımcı olur.
Siber Güvenlik ve Ağ Güvenliği arasındaki fark nedir?
Siber güvenlik | Ağ güvenliği |
1. Siber Güvenlik, Bilgi güvenliğinin alt kümesidir. | 1. Ağ Güvenliği, Siber Güvenlik kapsamına girer. |
2. Cihazlarda ve sunucularda bulunan verileri korur. | 2. Ağ üzerinden akan verileri korur. |
3. Siber saldırılara karşı koruma sağlar | 3. Hizmet Reddi saldırısı için koruma sağlar. |
4. Siber Suçlara ve siber dolandırıcılıklara karşı saldırılar. | 4. Truva atlarına karşı saldırılar. |
5. Tüm dijital verilerin korunmasını sağlar. | 5. Yalnızca iletilen verilerin korunmasını sağlar. |
6. Ağ koruması, uygulamalar, güncel bilgiler, Siber Güvenlik kapsamına girer. | 6. Kimlik ve Parolalar, internet erişimi, güvenlik duvarları, yedekleme, ağ güvenliği gelir. |
7. Siber Güvenlik, kuruluşu siber Bölgeden gelebilecek her türlü dijital saldırıya karşı korur. | 7. Ağ Güvenliği, kuruluşun BT altyapısını her türlü çevrimiçi tehdide karşı korumakla ilgilidir. |
Mevcut en iyi Etik Hacking kursu ile geleceğinize yatırım yapın. Şimdi katılın ve heyecan verici siber güvenlik fırsatlarının kapılarını açın.
Çözüm
İşletmeleri bulut depolama üzerinde yöneten bir dünya tasavvur ediyoruz. Bu da bizi Siber Güvenlik ve Ağ Güvenliği ihtiyacına getiriyor. Amazon Web Services ve Azure gibi bulut tabanlı hizmetler büyük ilgi gördü. Siber Güvenlik, verilerimizi siber suçlulardan koruduğumuz alandır. Siber güvenlik, siber tehditlere karşı savunma yapmak için bilgisayar ağlarının, yazılımların veya diğer teknolojilerin kullanılması anlamına gelir. Ağların, programların ve verilerin bütünlüğünü yetkisiz erişime karşı korumak için kullanılan bir dizi prosedür tutar. Kilit, (Ağ güvenliği) için bir mecazdır. Ağ güvenliği, ağları korumayı amaçlayan Siber Güvenliğin bir alt kümesidir.
Ağlar, bir şirket içindekiler gibi özel olabilir veya halka açık olabilir. Ağ güvenliği, bir ağ yöneticisi tarafından yönetilen bir ağda veri erişiminin yetkilendirilmesini gerektirir.
Lütfen tüm Siber Güvenlik sorunlarınızı Wix’ta bırakın Siber Güvenlik topluluğu.