Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Siber Güvenlikte Yapay Zeka
Makine Öğrenimi ve yapay zeka tabanlı Siber Güvenlik araçları, Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenliğin diğer sektörlerindeki profesyonellere yardımcı olmuştur. Bu araçlar, Siber Güvenlik uzmanlarının ihlal riskini en aza indirmesine ve ayrıca iş veri ve ağları korumaya geldiğinde şirketin güvenliğinde iyileştirmeler yapmasına olanak sağlamıştır. Kısa bir süre içinde çok sayıda olayı analiz etmeye ve çeşitli tehditleri belirlemeye yardımcı olurlar.
Siber Güvenlikte Yapay Zeka konulu bu blogda aşağıdakileri tartışacağız:
AI kullanarak Siber Güvenlik detaylarına geçmeden önce, AI ve Siber Güvenliğin tam olarak ne olduğunu kısaca öğrenelim.
Yapay Zeka Nedir?
Yapay Zeka veya AI, BT ve bilgisayar bilimi alanında geniş bir daldır. Bu trend teknoloji, daha önce insan müdahalesine ve zekasına ihtiyaç duyan çeşitli görevleri yerine getirebilmeleri için insan benzeri yeteneklere sahip akıllı sistemler geliştirmeye yardımcı olur. AI, kendi kendine öğrenebilen ve çeşitli işlemleri gerçekleştirmek için insan eylemlerini taklit edebilen makineler oluşturmak için Makine Öğrenimi (ML), Derin Öğrenme, Sinir Ağları, Doğal Dil İşleme (NLP) vb. gibi çok sayıda teknoloji kullanır. görevler.
Yapay zekanın temelleri
AI tabanlı teknolojiler, edinilen bilgilere göre öğrenebilen, anlayabilen ve hareket edebilen teknolojilerdir. AI büyük ölçüde aşağıdaki şekillerde çalışır:
Yardımlı İstihbarat
Bu, şirketlerin ve bireylerin hâlihazırda yapmakta olduğu önlemleri iyileştirmeye yardımcı olan, günümüzde kullanılan en yaygın yöntemdir.
Artırılmış Zeka
Bu, kuruluşların daha önce imkansız görünen şeyleri yapmasına izin veren, gelişmekte olan bir yapay zeka yöntemidir.
Otonom Zeka
Bu, halen araştırılmakta olan ve yakın gelecekte popülerlik kazanacak nispeten yeni bir yapay zeka sektörüdür. Bu, sürücüsüz otomobiller gibi kendi kendine hareket edebilen makinelerin yapılmasını mümkün kılacaktır.
AI’nın alt kümeleri
Yapay Zeka, Makine Öğrenimi, Derin Öğrenme, Sinir Ağları ve uzman sistemlerin bir üst kümesidir. Onlar hakkında ve akıllı yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine nasıl yardımcı olduklarını ayrıntılı olarak öğrenelim.
Makine öğrenme
Sistemlere, açıkça programlanmadan verileri kullanarak kendi başlarına öğrenme yeteneği veren çeşitli istatistiksel yöntemlerden yararlanır.
Derin Öğrenme
Bu, Makine Öğrenimi ve Yapay Zekada önemli bir rol oynayan geniş bir alandır. Temel olarak, profesyonellerin tıbbi teşhisler, tarama analizleri vb. için çok çeşitli uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan veri temsillerine dayanmaktadır.
sinir ağları
Sistemlerin gözlemsel verileri kullanarak öğrenmesini ve anlamasını sağlayan biyolojik tabanlı bir paradigmadır. Bu sektörde, her düğüm, gerçekleştirilen görevlerle ilgili doğruluğuna veya yanlışlığına bağlı olarak girdisine ilgili ağırlığı atar. Nihai sonuç, bu ağırlıkların toplamıdır.
Uzman sistemler
Bunlar, alanla ilgili belirli sorunları çözmeyi amaçlayan programlardan başka bir şey değildir. İş problemlerini insan zekasını taklit ederek ve belirli kurallara göre kararlar alarak çözerler.
Siber Güvenlik Nedir?
Çevrimiçi kaynaklara ve veritabanlarına giderek daha fazla veri aktarılırken, bilgisayar korsanlarının ve siber suçluların bu verilere yasa dışı erişim sağlaması, bu verileri kullanması ve sızdırması daha kolay hale geldi. Siber Güvenliğin temel amacı, sunucuları, bilgisayarları, ağları, mobil cihazları ve çevrimiçi olarak depolanan önemli bilgileri çeşitli tehditlerden ve kötü niyetli faaliyetlerden korumaktır. Siber saldırılar, sistemi savunmasız ve saldırılara açık hale getiren truva atları, virüsler, veri ihlalleri, kimlik avı saldırıları ve diğer benzer eylemler şeklinde olabilir. Bu nedenle onları çeşitli Siber güvenlik yöntem ve teknikleri yardımıyla bu tür tehditlerden korumak önemlidir.
Artık bu teknolojilerin ne olduğu ve mevcut dijital dünyada nasıl yararlı oldukları hakkında iyi bir fikir edindiğinize göre, Yapay Zekanın Siber Güvenlikte kullanımı hakkında ayrıntılı olarak okuyalım.
Siber Güvenliğin Karşılaştığı Zorluklar
Siber Güvenlik alanında çok sayıda ilerleme kaydedilmesine rağmen, saldırılar ve tehditlerle başa çıkılması daha zor ve tehlikeli hale geldi. Bu gelişmelere rağmen Siber Güvenliğin karşılaştığı zorluklardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:
Tehditleri manuel olarak avlamak
Artan sayıda saldırının fark edilmemesine yol açacak şekilde sistemi ve verileri savunmasız hale getirebilecek tehditleri bulmak zor, zaman alıcı ve pahalı olabilir.
Coğrafi olarak uzak sistemler
Coğrafi mesafedeki artış, olayların manuel olarak izlenmesini zorlaştırır. Birden çok bölgedeki çeşitli olayları izlemek için Siber Güvenlik uzmanlarının bu altyapı farklılıklarının üstesinden gelmesi hayati önem taşır.
Bilgisayar korsanlarının değiştirilen ve gizlenen IP adresleri
Bilgisayar korsanlarının çoğu, tespit edilmemelerine yardımcı olan ve Siber Güvenlik uzmanlarının onları bulmasını zorlaştıran proxy sunucuları, sanal özel ağlar (VPN’ler) vb. kullanır.
Siber Güvenliğin reaktif doğası
Siber güvenlik, kuruluşların güvenlik açıklarını yalnızca bilgisayar korsanları tarafından kurcalandıktan ve saldırıya uğradıktan sonra düzeltmesine olanak tanır. Ancak, bu saldırıları gerçekleşmeden önce tahmin etmeleri zordur.
Siber Güvenliğin sınırlamaları nedeniyle günümüzde karşılaşılan birçok benzer sorun var. AI’yı Siber Güvenliğe entegre ederek.
Siber Güvenlik ile Yapay Zeka
Şimdiye kadar ‘Siber Güvenlikte Yapay Zeka Nedir?’ diye merak etmişsinizdir. Önce bu kavramı anlayalım ve ardından onu gerçek hayatta nasıl uygulayabileceğimize dair bir fikir edinelim.
Yapay Zeka, profesyonellerin Siber güvenlik alanındaki birkaç sorun da dahil olmak üzere çeşitli sorunları çözmelerine yardımcı olur. Yapay zeka ve Makine Öğrenimi, siber saldırılar ve kötü amaçlı faaliyetlere ilişkin en son yöntem ve tekniklerle, şirketlerin bilgisayar korsanlarına ayak uydurmasına ve otomatik tehdit algılama, tehditlere ilkel yaklaşımlardan daha hızlı yanıt verme yoluyla ağlarını, sistemlerini ve veri güvenliğini korumalarına yardımcı olabilir. yazılım vb.
Yapay zeka tabanlı Siber güvenlik sistemlerinin yardımıyla profesyoneller, yalnızca Siber güvenlik kullanımıyla çözülmesi zor olan sayısız zorluğun üstesinden gelebilecekler. Çeşitli teknolojiler, kendi kendine öğrenen makineleri, şirketin sistemlerinden düzenli olarak kendi kendine veri toplamak, bu verileri analiz etmek ve sistem savunmaları ve olası saldırılar hakkında fikir edinmek için ilgili sinyallerdeki kalıpları bulmak üzere eğitiyor.
Şimdi, Yapay Zekanın Siber Güvenliği nasıl iyileştirdiğini kısaca tartışalım.
Siber Güvenlikte Yapay Zeka Kullanımı
Siber Güvenlik ile birlikte Makine Öğrenimi, Yapay Zeka ve tehdit istihbaratı, sistemlerin, şirketin güvenlik sisteminin sistem ihlalleri ve diğer siber tehdit biçimleri dahil olmak üzere geçmiş deneyimleri anlamasına ve bunlardan öğrenmesine olanak tanımak için veri modellerini belirlemesine olanak tanır. Ayrıca, bu teknolojiler olay müdahalesi için harcanan sürenin azaltılmasına yardımcı olur.
Yapay zeka tabanlı sistemlerle Siber Güvenlik, aşağıda belirtilenler de dahil olmak üzere çok çeşitli faaliyetlerde gelişebilir:
Kontrollerin Etkinliği
Çeşitli güvenlik süreçleri tarafından yapılabilecek etkinin farkına varmak çok önemlidir ve AI araçları güçlü bir güvenlik duvarı inşa etmek ve yönetmek için şirkette çalışan. AI ile bu araç ve programlardaki güvenlik açıklarının nerede olduğu ve güçlü yanlarının nerede olduğu konusunda fikir edinmek mümkün.
Tehdit Maruziyeti
Hepimiz gibi, Hacker’lar bile konu bilgisayar korsanlığı olduğunda en son trendleri ve teknikleri takip eder. Bu nedenle hücum yöntemleri trendlere göre düzenli olarak değişiyor. Yapay zeka tabanlı siber sistemlerin yardımıyla şirketler, yalnızca kuruluşa saldırabilecek tehdide dayalı olarak değil, aynı zamanda temel olarak hangi tehditlerin kuruluşa saldırma olasılığı daha yüksektir.
BT Varlık Envanteri
Bu, bilgi sistemlerine erişimden bağımsız olarak kullanıcıların, cihazların ve uygulamaların doğru ve eksiksiz bir envanterinin elde edilmesini mümkün kılar.
İhlal Risklerinin Tahmini
Tehdit maruziyetini, BT varlık envanterini hesaba katar ve etkinliği kontrol eder. Yapay zeka tabanlı sistemler, şirketlerin nerede ve nasıl saldırıya uğrayacaklarını yorumlayarak güvenlik açığı bulunan bölgelerde araçlarını ve kaynak dağıtımlarını planlamalarına olanak tanır.
Olay Müdahalesi
Yapay zeka tabanlı sistemler, güvenlik uyarılarını yanıtlamak ve önceliklendirmek, olaylara hızlı yanıt vermek ve güvenlik açıklarını gidermek ve gelecekteki sorunları önlemek için ana nedeni ve sorunları bulmak için gelişmiş bağlam sunma yeteneğine sahiptir.
Yapay Zekayı Kullanarak Siber Güvenliği İyileştirin
AI ve Siber Güvenlik, dünyanın en çok talep gören BT alanları arasındadır ve bu alanlardaki profesyoneller büyük ölçüde tüm dünyada işe alınır. Bu blogda, iki teknoloji hakkında kısaca bilgi sahibi oldunuz, mevcut çok sayıda araç ve teknolojiye rağmen Siber Güvenliğin karşılaştığı çeşitli zorluklar ve Siber Güvenliği geliştirmek ve bu zorlukların üstesinden gelmek için yapay zekayı nasıl entegre edebileceğinizi öğrendiniz. Bu nedenle, kuruluşta ilerleme kaydetmek ve sistemleri ve verileri olası tüm saldırı ve saldırılardan korumak için AI ve Siber Güvenliği öğrenin.