Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Sıfırdan Özel Shopify Teması Oluşturun: Nasıl ve Neden?
Shopify mağazanız için mükemmel görünümü ve düzeni oluşturmak söz konusu olduğunda aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda seçenek vardır.
Shopify Tema Mağazasının sunduğu çok sayıda ücretli veya ücretsiz temadan birini tercih edebilirsiniz. Birçok işletme bunu yapıyor ve bir noktaya kadar harika çalışıyorlar.
Ancak biraz daha hırslıysanız, bu temaların kalıplaşmış stilinin ve sınırlı işlevselliğinin ötesine geçmek isteyeceksiniz.
Ancak Shopify tema geliştirmeyi kavramak göz korkutucu bir görev olabilir.
Peki markanızın ihtiyaç duyduğu çevrimiçi mağazayı oluşturma özgürlüğünü ve kapasitesini sağlayacak benzersiz bir temayı nasıl yaratabilirsiniz?
Sıfırdan bir Shopify teması oluşturmak için neler gerektiğini ve bunu yapmanın çeşitli yollarını öğrenmek için okumaya devam edin; böylece markanız için hangi rotanın en anlamlı olduğuna karar verebilirsiniz. Sezgisel Shopify sayfa oluşturucuyla kolay rotaya gitmek için son maddeye atlayın.
#cta-visual-pb#
Shopify teması nedir?
Shopify teması, mağazanızın genel tasarımını, görünümünü ve hissini tanımlayan şeydir. Mağazanızın tüm unsurlarını etrafında inşa etmek için kullandığınız çerçevedir.
Tema mağazanızın temelidir. Shopify ekosisteminde tonlarca tema var.
Tüm sayfalarınızın, uygulamalarınızın, resimlerinizin vb. dayandığı şey budur; dolayısıyla bunların sağlam bir temele sahip olduğundan emin olmak, mağazanızın başarısı için çok önemlidir.
#cta-paragraph-pb#Doğru tema stilini bulmaya nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, bunu kullanabilirsiniz Shopify temalarını tespit etmek için kullanışlı kılavuz diğer mağazaların hangi temaları kullandığını karşılaştırmak için.
Kendi Shopify temanızı oluşturabilir misiniz?
Kısa cevap evet!
Ancak ilk yola çıktığınızda düşündüğünüzden biraz daha fazla çaba gerektirebilir.
Shopify, hem premium hem de ücretsiz önceden oluşturulmuş temaların, mağaza sahiplerine mağazayı kısa sürede kurup çalıştırmayı sağlayan, görsel olarak etkileyici temalardan oluşan bir kitaplık sunduğu bir pazar yeri geliştirdi.
Önceden tasarlanmış rotaya giderek zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz.
Ancak bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen zaten farkındasınızdır. dezavantajları:
- Teknik bilgisi olmayan kullanıcılar için tasarlanmış sınırlı ölçeklenebilirlik
- Sınırlı özelleştirme
- Estetik için tasarlandı ve dönüşüm için olması gerekmiyor
Bu önceden oluşturulmuş temaların alternatifi, Shopify mağazanız için kendi özel temanızı oluşturmaktır.
Mevcut temamdan geçiş yapabilir miyim?
Mağazanızın büyüyüp genişleyeceği makul bir beklentidir.
Ve bunu yaparken temanızı, yeni popüler mağazanızın getirdiği ekstra talebi karşılayabilecek şekilde uyarlamanız gerekecek.
Sitenizdeki her sayfanın ve öğenin düzeni üzerinde daha fazla kontrole ihtiyacınız olacak.
Ayrıca içeriğin yerleşimini test etmek ve bunun müşteri deneyimi ve dönüşümler üzerindeki etkisini ölçmek için daha fazla esnekliğe ihtiyacınız olacak.
Yüzlerce (veya binlerce) diğer çevrimiçi perakendeci tarafından lisanslanan bir temayı kullanmıyorsanız, markanız daha akılda kalıcı ve tanınması kolay bir deneyime sahip olmanın avantajından da yararlanacaktır.
İyi haber şu ki, birkaç basit adımı izleyerek temanızı kullanıma hazır bir Shopify teklifinden özelleştirilmiş veya tamamen özel olarak oluşturulmuş bir temaya kolayca değiştirebilirsiniz.
Shopify, tema kitaplığınızda 20’ye kadar tema bulundurmanıza olanak tanır, böylece içerik kaybetme endişesi duymadan temaları değiştirebilirsiniz.
#cta-visual-pb#
Özel Shopify temanızı planlama
Oluşturmaya başlamadan önce çevrimiçi mağazanız için bir plana ihtiyacınız var. Bu, logonuzun renk şemasından ve yerleşiminden daha fazlasıdır.
Tüm yolculuklarını planlamanız gerekiyor ve bunu sıfırdan yapıyorsunuz.
Sıfırdan bir web sitesi şablonu nasıl oluşturulur?
Mağaza düzeniniz, müşterilerin girdiği yerden çıktığı noktaya kadar ideal akışını kolaylaştıracak şekilde tasarlanmalıdır.
Her şey yolunda giderse, ödeme budur.
Bu ideal akış sizin huninizdir. Bu, perakende mağazalarının müşterileri kasaya doğru yönlendirmek için dikkatlice planlanmasına benzer (sonunda bile bol miktarda çapraz satış gerçekleşiyor).
Mağazanız için bir plan oluştururken öğelerinizin yerleşimini bir yolculuktaki adımlar gibi düşünün.
Hakkında düşün:
- Mağazaya nereden giriyorlar (yani hangi sayfadan başlıyorlar).
- Ne arayacaklar? Müşterileriniz ister yeni bir siyah tişört ister Noel hediyeleri için ilham almak amacıyla sitenizi ziyaret etsin, onlara istedikleri şeye mümkün olan en kısa sürede ulaşmanız gerekir.
- İlk adım nedir? Bir arama terimi girmelerini istiyor musunuz? Özel bir promosyona mı tıkladınız? Müşterilerinizin tıklamasını istediğiniz yer siteye gelir gelmez açıkça görülmelidir.
- Bir sonraki adıma geçmek için tıklayacakları yer, ardından ondan sonraki adım vb.
- Olmak istedikleri yere ulaşmak için kaç adım çok fazla?
- İkincil öğelerin/bağlantıların nereye yerleştirileceği (bloglar, iade politikaları, ilgili öğeler, referanslar vb.).
Sayfa düzeni planınız, sürtünmeyi en aza indirirken keyifli bir alışveriş deneyimi yaratan en iyi dönüşüm uygulamalarını dikkate almalıdır.
Çok teknik olmasına gerek yok; herhangi bir dekorasyon eklenmeden önce web sitenizin düzenini gösteren bir çizgi çiziminden biraz daha fazlası olabilir.
Bir plana yönelik bu yaklaşım, saha haritalama ve tel kafes binası mağazanızın nasıl düzenleneceğine karar vermenize yardımcı olmak için.
#cta-visual-pb#
–
Shopify web sitesini hızlı bir şekilde tasarlama
Shopify, bir mağaza kurarken her türde sayfa oluşturmanıza olanak tanır ve Shogun Sayfa Oluşturucu, platformla çalışırken sınırsız sayfa oluşturmaya olanak tanır.
Mağazanız sattığınız içerik ve ürünler açısından muhtemelen diğerlerinden farklı olsa da başarılı bir mağazayı işletmek için hayati önem taşıyan standart sayfalara sahip olacaksınız.
Aşağıdaki olmazsa olmaz sayfalar için göz alıcı ve gezinmesi kolay düzenler oluşturmaya odaklanmak isteyeceksiniz:
- Bir ana sayfa net bir değer teklifi, basit gezinme ve net harekete geçirici mesajlar ile.
- Açılış sayfaları iyi yerleştirilmiş, ilgi çekici görseller ve stok seviyelerini ve satış geri sayımlarını gösteren öğelerle aciliyet hissi yaratır.
- Ürün sayfaları optimize edilmiş ürün başlıkları, müşteri referansları ve basit sepete ekleme işleviyle.
- Koleksiyon sayfaları ürünleri markalara, müşteri ilgisine, promosyonlara ve daha fazlasına göre gruplandırarak ürünlerin bulunmasını kolaylaştırır ve anlaşmazlıkları azaltır.
Kesinlikle gerekli olmasa da, sitenizin sıralamasını yükseltmenize ve daha fazla müşteri aramasında görünmenize yardımcı olacak bir blog sayfası da düşünmelisiniz.
#cta-paragraph-pb#Mükemmel Shopify mağazanızı tasarladıktan sonra Shopify’da satış yapmaya yönelik tüm ipuçlarını öğrenmek isteyeceksiniz. Hazır olduğunuzda, okumaya başlayın Shopify’da Satışa Başlamak için En İyi Kılavuz.
Sıfırdan özel bir Shopify teması nasıl oluşturulur?
Sitenizi planladıktan sonra inşaata başlamanın zamanı geldi!
Ancak başlamadan önce, özel bir tema oluşturmanın maliyetli ve zaman alıcı bir süreç olabileceğinin farkında olmalısınız.
Herhangi bir kodlama deneyiminiz yoksa büyük olasılıkla özel Shopify tema tasarımınızı ve uygulamanızı mümkün olduğunca sorunsuz hale getirebilecek bir geliştiricinin yardımına ihtiyacınız olacaktır.
Kaputun altına girmek
Maceraperest hissediyorsanız ve CSS ve HTML konusunda yolunuzu zaten biliyorsanız Shopify teması geliştirmeyi kendiniz üstlenmeyi düşünebilirsiniz.
Özel temanızı oluşturmak için kullanacağınız şablonlama dili Liquid’e giriş yapmanızı sağlayacak pek çok yararlı kaynak mevcuttur.
#cta-paragraf-pb#Not: Size daha fazla işlevsellik sağlamak için kendi web sitesi temanızı oluşturduğunuzda Liquid ile birlikte JavaScript ve JSON da kullanılır, dolayısıyla bu diller ve formatlar hakkında da çalışma bilgisine sahip olmanız gerekir.
Ancak biraz deneyiminiz olsa bile sıfırdan bir Shopify teması oluşturmak yine de önemli bir teknik zorluk teşkil edebilir.
Sonunda, zamanınızı ve enerjinizi en iyi nereye ayıracağınız konusunda kişisel bir karara varacaksınız.
Hala başlamaya hazırsanız ilk adım iş için doğru araçları bulmaktır.
Shopify teması oluşturmanın temellerini anlama
Kauçuğun yola çarptığı yer burasıdır.
Sıfırdan benzersiz bir tema oluşturmak, bazı konulara aşina olmanızı gerektirecek uzman terminolojisi. İlgili kavramları anladığınızda süreç çok daha net hale gelecektir.
Temanızı oluşturmak için bazı temel araçlara ihtiyacınız olacak: Shopify CLI (veya Store 2.0 öncesi temaları özelleştiriyorsanız Theme Kit), Dawn ve Shopify GitHub entegrasyonu.
Bunları parçalayalım:
Shopify CLI (Komut Satırı Arayüzü)
CLI, bir bilgisayar programına (bu durumda Shopify’a) ne yapması gerektiğini söyleyen bir araçtır.
Bir geliştirici değilseniz, tüm bu korkunç görünen kodlarla uğraşma ihtiyacını ortadan kaldıran grafik kullanıcı arayüzüne veya sürükle ve bırak düzenleyiciye (örn. Shogun’un Sayfa Oluşturucusu) daha aşina olabilirsiniz. Bir CLI ile komutlar metin satırları halinde verilir (dolayısıyla adı).
Özel temanızda hangi değişiklikleri yapmak istediğinizi Shopify’a bildirebilmeniz için makinenize Shopify CLI’yi yüklemeniz gerekir.
Şafak teması
Bu Shopify’ın referans temasıdır. Bunu Shopify mağazanızı tasarlamanızın başlangıç noktası olarak düşünün.
Dawn’ı klonladıktan sonra Shopify CLI’yi kullanarak değişiklik yapabilirsiniz.
Şafak’ı ‘Klonlamak’, Şafak teması için GitHub deposunun bir kopyasını yerel makinenize kaydetmek anlamına gelir.
GitHub deposu, yaptığınız tüm değişikliklerin ve güncellemelerin kitaplığını içeren bir dosyadır. Bunu Shopify için düzenli olarak yazıp güncellediğiniz bir kullanım kılavuzu olarak düşünün!
Kendi Dawn sürümünüzü oluşturduğunuzda, onu yeniden adlandırmanız gerekecektir.
Bu, özel Shopify temanızın temelidir. Temanızı yeniden adlandırdıktan sonra temayı Shopify mağazanızla ilişkilendirmek için Shopify hesabınıza gidin.
Tebrikler, kendi Shopify temanızı başarıyla başlattınız ve doğruladınız.
Shopify GitHub entegrasyonu
Bu, GitHub hesabınızı Shopify mağazanıza bağlar.
Deponuzu yeniden adlandırdıktan ve Shopify CLI’yi kullanarak özelleştirmelerinizi yaptıktan sonra, yeni oluşturduğunuz temayı Shopify mağazanıza bağlamak için Shopify’ın GitHub entegrasyonunu kullanabilirsiniz.
Tema geliştirme iş akışı
Temanızı doğrudan Shopify yönetici panelinde oluşturmak mümkün olsa da GitHub iş akışını kullanmak sürüm kontrolü açısından daha iyidir.
Temanız için bir Git deposuna sahip olmak size bir geçmiş ve yedekleme sağlar.
Ancak unutmayın: Shopify GitHub entegrasyonu, yaptığınız tüm değişikliklerin temanızda yayınlanacağı anlamına gelir; bu nedenle, özel temanızı önizleyip test edene kadar doğrudan GitHub entegrasyon aşamasına geçmeyin.
Bunun nasıl yapılacağına daha sonra biraz daha yakından bakacağız.
#cta-visual-pb#
Sıvıyı Anlamak
Shopify temanızı sıfırdan oluşturmak istiyorsanız Liquid’i öğrenmeniz gerekecek.
Liquid, tüm Shopify temalarının yazıldığı programlama dilidir.
Daha spesifik olarak, içlerinde gömülü kod içeren HTML dosyalarından oluşur, dolayısıyla sizin için çalışmasını sağlamak için ana arka uç kodlayıcı olmanıza gerek yoktur.
HTML ve CSS’ye aşina iseniz Liquid’in kafanızı karıştırmanız çok zor olmayacaktır.
Liquid, Shopify’ın çevrimiçi mağazanız için tuttuğu veriler ile müşterinizin tarayıcısındaki kod arasında bir köprü görevi görür.
Bir e-ticaret mağazasının işlevlerinin çoğu Shopify’da zaten yerleşiktir; yalnızca içeriğin görüntülenme biçimini değiştirmek için dili öğrenmeniz gerekir.
Hala CSS ve benzeri şeylerle çalışıyor olacaksınız, dolayısıyla aşina olabileceğiniz bazı geleneksel site tasarımı öğeleri var.
İşte Sitepoint’ten bir örnek Liquid’in nasıl kullanıldığı hakkında:
Shopify küratörlerinden Mark Dunkley güncel bir Liquid hile sayfası kendi Shopify temalarını oluşturanlar için. Ve bu kısa notta bilmeniz gereken en önemli unsurlardan bazılarını bir araya getirdik.
Liquid’de yeniyseniz bu inanılmaz derecede yararlı bir kaynaktır.
Her şeyi uygun hale getirmek
Artık yapbozun tüm parçalarına sahipsiniz, tek yapmanız gereken onları bir araya getirmek!
Eğer bu konuda yeniyseniz, biraz deneme yanılma gerektirecektir. Sürümler oluşturmayı ve yalnızca her şeyi test ettikten sonra yayına almayı unutmayın.
Buradaki zorluk, e-ticaret sitenizin (ana sayfa, ürün sayfası vb.) planını alıp temanızın tasarımı aracılığıyla gerçeğe dönüştürmektir.
Bu zorlukla başa çıkmanın anahtarı Shopify’ın tema mimarisini anlamaktır.
Shopify mağazanızın birçok farklı bölümü vardır: sayfa düzenleri, her sayfadaki öğeler, görsellerin nasıl ve nereye yerleştirildiği vb.
Shopify’ın bunlar arasındaki farkı ve bunları nereye koyacağını anlayabilmesi için kendisine özel talimatlar verilmesi gerekir.
Bu talimatlar farklı dosya kategorileri biçiminde gelir.
Kendi özel temanızı oluşturma konusunda ciddiyseniz Shopify’ın tema mimarisine genel bakış Shopify temasını hangi bileşenlerin oluşturduğunu anlamaya başlamak için harika bir yerdir.
Test edin ve önizleyin
Temanızı başlatıp Shopify’da doğruladıktan sonra çalışmanızı yayınlanmadan önce önizleyebilirsiniz.
Bu çok önemli bir adımdır, özellikle de geliştirme konusunda yeniyseniz, süreç kaçınılmaz olarak neyin en iyi sonucu verdiğini görmek için birçok denemeyi içerecektir.
Shopify, çalışmanızı bir dosya olarak oluşturarak önizlemenizi sağlar. geliştirme teması.
Bu geliştirme temasını oluşturmak için Shopify tema hizmetini Shopify CLI ile çalıştırın. Bunu yapabilmek için Google Chrome’u kullanmanız gerekir.
Lansmana hazır olun
Temanızın görünüşünden ve verdiği histen memnun olduğunuzda ve deneme aşamasından geçtikten sonra temanızı başlatmaya hazırsınız.
Artık tek adım, Shopify GitHub entegrasyonu aracılığıyla temanızın Git deposunu çevrimiçi mağazanıza bağlamak veya ‘itmektir’.
Shopify Online Store 2.0: Bazı değişiklikler
Haziran 2021’de Shopify duyuruldu Çevrimiçi Mağaza 2.0 ile yeni bir geliştirici araçları seti sunduğunu ve işlevselliği artırdığını söyledi.
Amaç, özelleştirilmiş veya ısmarlama temalarla çalışan geliştiriciler ve satıcılar için daha fazla esneklik yaratmaktır.
Store 2.0’ın göze çarpan özelliklerinden biri, çevrimiçi perakendecilerin ihtiyaç duyduğu esnekliği sağlamak için karmaşık kodlama geçici çözümlerine olan ihtiyacı ortadan kaldırarak, yalnızca ana sayfaya değil, mağazanızdaki her sayfaya bölümler ekleyebilme yeteneğidir.
Shopify bölümlerini oluşturmak artık daha da kolaylaştı; çünkü bunları Shopify tema düzenleyicisinde kullanmak üzere tamamen Shogun Sayfa Oluşturucu’da oluşturabilirsiniz!
Bu, sıfırdan bir Shopify teması oluşturma sürecinde bazı teknik değişiklikler anlamına gelir (her ne kadar zaten 2.0 öncesi oluşturulmuş özel bir temayla çalışıyorsanız, onu olduğu gibi kullanmaya devam edebileceksiniz; artırılmış işlevselliğe ihtiyacınız olduğunu hissediyorsunuz.)
Önemli teknik değişiklikler şunlardır:
- Shopify CLI, Theme Kit’in yerini alacak.
- Şafak, Shopify’ın yeni referans teması olacak. Kendi temanızı oluşturmaya başlamak istiyorsanız, başlamanız gereken yer Dawn’ın bir klonunu oluşturmaktır.
#cta-paragraph-pb#Bunlardan bazıları biraz fazla gelişmiş görünüyorsa veya halihazırda sahip olduklarınızdan oldukça memnunsanız ancak işlevsellik eklemek istiyorsanız mevcut bir temayı özelleştirmek, tamamen yeni bir Shopify teması arasında iyi bir ortam olabilir inşa ve kullanıma hazır bir seçenek.
Özel Shopify temalarının dezavantajları
Özel bir Shopify temasının faydaları önemli olsa da sıfırdan bir tema oluşturmanın hala dezavantajları vardır.
Muhtemelen anladığınız gibi, bu noktaya kadar geldiyseniz özel Shopify tema tasarımının şakaya gelmez.
Özel bir Shopify teması oluşturmak şunları gerektirir:
- Büyük bir zaman yatırımı ve (eğer bir geliştirici tutmanız gerekiyorsa) para.
- İlk konseptten son dağıtıma kadar çok daha uzun bir teslim süresi.
- İletişime, tasarım onaylarına, tasarım sürecine, testlere ve uygulamaya daha fazla zaman ayırmak.
- Zamanınızı ve paranızı işinizin diğer alanlarına yönlendirmek daha iyi olabilir.
Özel bir Shopify teması oluşturmanın en basit yolu
Bir sitenin hızlı bir şekilde açılmasına ihtiyacınız varsa ve yaklaşan lansman tarihiyle karşı karşıyaysanız Shopify temasını sıfırdan kodlamak mümkün olmayabilir.
Önceden oluşturulmuş bir Shopify teması birkaç tıklamayla kurulabilse de, çevrimiçi işinizi desteklemek için gerekli işlevselliğe ve esnekliğe sahip olmadığını görebilirsiniz.
Satış huninizdeki trafiği yönlendirmek, olağanüstü bir müşteri deneyimi sunmak ve dönüşüm oranlarını artırmak için ihtiyacınız olan tüm kontrolü size sağlayan diğer araçları kullanarak kendi Shopify mağaza temanızı oluşturmaya devam edebilirsiniz.
İşte bunu yapmanız gerekenler.
Sürükle ve bırak sayfa oluşturucu kullanın
İşte burada Shogun devreye giriyor ve sizi Liquid ile uğraşmak ve sayfaları tek tek kodlamak zorunda kalmaktan kurtarıyor.
Geleneksel yaklaşımda site tasarımları, sayfaları kodlamaları için geliştiricilere teslim edilir.
Bu sayfalar daha sonra onaylanıp yayınlanmadan önce korumalı alanda ve canlı ortamda test ve kalite güvencesinden geçer.
Sürükle ve bırak sayfa oluşturucuyla, geliştirme sürecinin yanı sıra ayrı spesifikasyon ve taslak oluşturma işlemlerini de ortadan kaldırırsınız.
Shogun, içeri girmenize, tüm sayfayı oluşturmanıza ve ilerledikçe öğeleri değiştirmenize olanak tanır, temel olarak gerçek zamanlı olarak kalite güvencesi yapmanıza olanak tanır.
Oluşturduğunuz şablondan memnun olduğunuzda, bu düzeni e-ticaret mağazanızın geri kalanı için kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sıfırdan bir Shopify teması oluşturmak istiyorsanız bu çok önemlidir çünkü her sayfayı herhangi bir kodlama olmadan görsel olarak tasarlayabilirsiniz ve oluşturduğunuz sayfalar, Shopify pazarındaki temalar gibi doğrudan e-ticaret platformunuza takılır.
Herhangi bir sürükle-bırak programı kullandıysanız, Word dahil, Shogun’u rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Mağazanızda ihtiyacınız olan tüm öğeler herhangi bir açılış sayfasına kolayca eklenebilir.
Bu yaklaşım, bir mağazanın hızlı bir şekilde açılmasını sağlamak veya kontrolden ödün vermeden bir çevrimiçi mağazayı yeniden tasarlamak isteyen herkes için idealdir.
Sayfa oluşturucu kullanmanın faydaları şunlardır:
- Vizyonunuza uymayan sayfa düzenlerine sahip bir temaya mecbur kalmazsınız.
- Bireysel açılış sayfaları rakiplerinizden daha hızlı başlatılabilir.
- Teknik bilgi birikimine ihtiyaç duymadan tanıtım içeriğini hızla oluşturun.
- AI Text ile ilk taslak kopyayı saniyeler içinde oluşturun.
- Her mağaza güncellemesi için bir geliştiriciye ihtiyacınız olmadığından değişiklik maliyetini azaltın.
- Yapay zekanın kod yazmanıza yardımcı olduğu özel öğelerin en yeni sürümü olan AI Elements ile tamamen ölçeklenebilir ve özelleştirme alanı vardır!
- Daha fazla zaman kazanmak için yeniden kullanılabilir öğelere ait parçacıkları sürükleyip bırakın.
Fena değil, değil mi?
Shopify tema geliştirmeyle ilgili SSS
Merak ettiğiniz sorulara hızlı yanıtlar almak için bu konuyla ilgili sık sorulan bazı soruları burada bulabilirsiniz.
Sıfırdan Shopify teması oluşturmanın ilk adımı nedir?
İlk adım yerel bir kalkınma ortamı oluşturmaktır. Bu, Shopify tarafından geliştirilen bir komut satırı aracı olan Theme Kit’in yüklenmesini içerir. Ayrıca yeni bir tema oluşturmanız ve config.yml dosyanızı yapılandırmanız gerekecektir.
Shopify temaları nasıl yapılandırılmıştır?
Shopify temaları beş temel dizinde yapılandırılmıştır: Düzenler, Şablonlar, Bölümler, Parçacıklar ve Varlıklar. Her dizin belirli bir amaca hizmet eder ve farklı dosya türlerini içerir.
Shopify tema şablonları nedir?
Şablonlar, Shopify mağazanızdaki farklı türdeki sayfaların düzenini tanımlamak için kullanılır. Her şablon, ürün sayfaları, koleksiyon sayfaları veya ana sayfanız gibi farklı bir sayfa türüne karşılık gelir.
Shopify bölümleri nelerdir?
Bölümler, satıcılar tarafından özelleştirilebilen ve yeniden düzenlenebilen, yeniden kullanılabilen içerik modülleridir. Shopify mağazasının farklı sayfalarında esnek içerik seçenekleri sağlamak için şablonların içinde kullanılırlar.
Shopify temasındaki snippet’lerin amacı nedir?
Parçacıklar yeniden kullanılabilir kod parçalarıdır ve temanızdaki kodu yönetilebilir, yeniden kullanılabilir parçalara bölmek için kullanılır. Temanızdaki herhangi bir şablona veya bölüme dahil edilebilirler.
Shopify temamı nasıl önizleyebilirim?
Komut satırı arayüzünüzde ‘tema aç’ komutunu çalıştırarak temanızın önizlemesini görebilirsiniz. Bu, mağazanızı varsayılan web tarayıcınızda açacak ve temanızı çalışırken görebilirsiniz.
Özel Shopify temamı mağazama nasıl yüklerim?
Temanızdan memnun kaldığınızda ‘tema dağıtımı’ komutunu çalıştırarak mağazanıza yükleyebilirsiniz. Bu, yerel tema dosyalarınızı Shopify mağazanıza aktaracaktır.
Shogun ile her iki dünyanın da en iyisini elde edin
Shopify pazarındaki önceden oluşturulmuş sayfalar, şüphesiz mağazanızı çekici bir tasarımla hızlı bir şekilde çevrimiçi hale getirmenin en kolay yoludur, ancak bazen mağazanız için sahip olabileceğiniz vizyonu karşılamakta yetersiz kalabilirler.
Liquid’i ve sıfırdan bir Shopify teması oluşturmak için gereken diğer tüm geliştirme araçlarını öğrenmeye çok fazla zaman harcamak yerine, aynı işi Shogun gibi basit bir sürükle ve bırak oluşturucu kullanarak yapabilirsiniz.
Yukarıda listelenen sayfa türlerinin her biri için temayı tasarladıktan sonra, herhangi bir çevrimiçi mağazayı daha da özelleştirmek ve sürdürmek inanılmaz derecede kolay hale gelir.
#cta-visual-pb#