Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Site Performansı Sıralamaları Nasıl Etkiler?
Mükemmel bir e-ticaret web sitesi tasarladınız, içeriğinizi ve ürün açıklamalarınızı SEO için optimize ettiniz ve yüksek otoriteye sahip sitelerden en kaliteli bağlantıları kazandınız. Peki Google sıralamasında yükselmek için ihtiyacınız olan tek şey bu mu?
Siteniz ilgi çekici (ama ağır) içerikle doluysa, bu birinci sayfaya çıkamayacağınız anlamına mı gelir?
Ölçeklendirme mağazanızın geciken sayfa hızı sizi SERP’de en üst konumlara ulaşmaktan alıkoyacak mı?
Web sayfalarınızın ne kadar hızlı yüklendiği, e-ticaret sitenizin arama sonuçlarında sıralamasında önemli bir faktördür. Rekabette en üst sıraya çıkmak istiyorsanız (ve genel olarak alışveriş yapanların beklentilerini karşılamak istiyorsanız), son derece hızlı, duyarlı ve yüklemesi sorunsuz bir e-ticaret sitesine ihtiyacınız olacak.
Bu kılavuzda şunları ele alacağız:
Haydi konuya girelim!
SEO için sayfa hızı neden önemlidir?
Google, uzun bir süredir mükemmel bir kullanıcı deneyimine sahip olmanın değerini giderek daha fazla anlıyor ve bunu sunan ödüllü siteler.
Dönüşümler için sürtünmeyi azaltmak elbette önemlidir, ancak Hızlı yüklenen sayfalar ve hızlı, sorunsuz gezinme sunan bir e-ticaret mağazası, olağanüstü bir alışveriş deneyiminin temel unsurudur.
Harika bir müşteri deneyimi yaratmak başlı başına iyi bir şeydir, ancak sitenizin ziyaretçilerine istediklerini hızlı bir şekilde verdiğinizi Google’a gösterebilmek, e-ticaret web siteleri için SEO’nun artırılmasına yardımcı olur.
Başka bir deyişle, Google’ın mağazanızı, ürünlerinizi aktif olarak arayan kişilere (satın alma niyeti yüksek olan kişilere) kadar sunmasını sağlayabilirsiniz.
Dolayısıyla hızlı bir site, e-ticaret markaları için bir kazan-kazan durumudur.
Site hızınızı artırmanın faydalarından bazıları şunlardır:
Rakiplerinizi geride bırakın ve yüksek niyetli trafik elde edin
–Google Hızı ödüllendiriyor. Siteniz ne kadar hızlı olursa, sıralamalarda o kadar yüksek görünürsünüz ve o kadar fazla organik trafik alırsınız.
Tersine, e-ticaret mağazanızın yüklenmesi ne kadar uzun sürerse sıralamanız o kadar düşük olur.
Mağazanızın yüklenmesi ortalamadan (veya hatta ortalamadan) daha uzun sürüyorsa, SEO oyununuzun geri kalanı ne kadar iyi olursa olsun, arama sonuçlarının en üst konumlarında görünmeniz zor olacaktır.
Daha iyi bir müşteri deneyimi
–Yavaş bir siteniz varsa, müşterileriniz siteye göz atmaktan hoşlanmayacak ve siteden hemen ayrılacaklardır. Yüklenmesi çok uzun süren sayfalar, müşteri yolculuğundaki sürtüşmeyi artırır.
Günümüzün müşteri deneyimi, ürün resimlerinden ve açıklamalarından çok daha fazlasını talep ediyor: İnsanların hatırlayacağı ve geri döneceği türden bir deneyim yaratmak için demo videolarına, animasyonlu infografiklere ve diğer yoğun içeriklere ihtiyacınız olacak.
Siteniz zengin medyayı hızlı bir şekilde sağlayamayacak kadar zayıfsa, çevrimiçi mağazanız geride kalacaktır.–
Daha fazla dönüşüm
–Hızlı siteler, müşterilerinizin ürün sayfalarına daha çabuk ulaşması anlamına gelir. İki saniye veya daha kısa sürede yüklenen mobil sitelerin %15 daha yüksek dönüşüm oranı ortalama mobil siteden daha fazla.
Sayfalarınız bir ziyaretçinin üzerine geldiği anda yüklenirse, bir sonraki sayfaya geçmek isteme olasılığı daha yüksektir.
Azaltılmış hemen çıkma oranı
–Dikkat süreleri çok kısadır. İnternet hızlandıkça uzunlukları da kısalıyor. Sayısız çalışmalar Bir sayfanın yüklenme süresi ile beklemekten sıkılacak ziyaretçilerin yüzdesi arasında net bir bağlantı bulduk.
–Sayfa yükleme hızı bir saniyeden üç saniyeye çıktıkça, hemen çıkma olasılığı %32 artar. Sayfanızın yüklenmesi beş saniye kadar sürüyorsa bu olasılık %90 artar!
Bu araştırmanın 2017 yılına ait olduğunu unutmayın! Teknoloji ve müşterilerin beklentileri son beş yılda çarpıcı biçimde değişti.
Daha kolay gezinme
–Bir ziyaretçi olsa bile yapmak Yavaş bir açılış sayfası yüklenirken ortalıkta dolaşmaya devam ederlerse, bir sonraki sayfanın da yüklenmesini bekleyeceklerinin garantisi yoktur.
Yavaş sayfalar gezinmeyi engeller ve müşterilerin bir sonraki istenen eylemi gerçekleştirmesini engeller.
Genel olarak hızlı siteler SEO için önemlidir Ve Satışları ve dönüşümleri doğrudan etkiler.
Her iki durumda da belirleyici faktör müşteri deneyiminin kalitesidir.
Site hızı bir sıralama faktörü mü?
Evet, site hızı aslında masaüstü aramaları için bir sıralama faktörü olmuştur 2010’dan beri.
Yıllar geçtikçe Google, bir web sitesinin ziyaretçiler için ne kadar faydalı olduğunu değerlendirirken site hızına ve sayfa yükleme sürelerine giderek daha fazla ağırlık vermeye başladı. Hızın e-ticaret seo stratejinizin bir parçası olması gerekir.
Mobil internetin evrimi, 2015 yılında hızlandırılmış mobil sayfaların (AMP) kullanıma sunulmasıyla Google’ın daha hızlı web arayışına başka bir boyut ekledi.
AMP sayfaları Google’da önbelleğe alınır; bu, kullanıcıların bunlara neredeyse anında erişebileceği anlamına gelir. Bu, kullanıcıların web sayfalarına ne kadar hızlı erişmeyi bekledikleri konusunda bir adım değişiklikti ve internetin büyük bir kısmı hâlâ bu hızı yakalamaya çalışıyor.
O tarihten bu yana Google, site hızı konusunda giderek daha sistematik bir yaklaşım benimsedi ve 2017 sektör kıyaslama raporu Mobil hızları iyileştirme niyetiyle.
2019 Chrome’da Lansmanı duyurdu yavaş ve kötü performans gösteren siteler için bir ‘utanç rozeti’.
Ve bugün Google, hızı çalışmalarına dahil ediyor sayfa deneyimi Sayfa hızının daha geniş müşteri deneyimine nasıl yansıdığının çok karmaşık bir analizini yürüten, mobil ve masaüstü için puanlama sistemi.
“İyi” sayfa hızı nedir?
A 2019 raporu e-ticaret siteleri için en uygun noktanın 0-2 saniye olduğunu buldu.
Spesifik olarak, yüklenmesi bir saniyeden kısa süren sitelerin ortalama dönüşüm oranının %8,11, birinci saniyede %6,32 ve iki saniyede %4,64 olduğunu buldular.
Google’ın bir sıralama faktörü olarak hıza verdiği önemin devam etmesiyle, siteler genel olarak daha hızlı hale geldi. Pek çok e-ticaret markası artık saniyelerin kesirleri ile ölçülen yükleme sürelerini hedefliyor.
2010 yılında, Google Geliştirici Programları Teknik Lideri Maile Ohye belirtilmiş:
“İki saniye, e-ticaret web sitesinin kabul edilebilirliği için eşiktir. Google olarak yarım saniyenin altında bir süreyi hedefliyoruz.”
Ve 2010, web teknolojisi açısından yıllar önceydi!
Rakipleriniz saniyenin altındaki yükleme sürelerine doğru ilerliyorsa ve Google hızı ödüllendiriyorsa, sizin de hedeflemeniz gereken şey budur.
Bunu, müşterilerin sitelere ultra hızlı erişime yönelik artan beklentilerine de eklediğinizde, dönüşüm oranlarının her geçen saniye bu kadar dramatik bir şekilde düşmesi şaşırtıcı değildir.
Eğer saniyenin altındaki seviyeye inebilirseniz, neredeyse anlık yükleme sürelerine yaklaşıyorsunuz demektir.
Müşterilerinize sitenize etkili bir şekilde anında erişim sağlamak, sıralamanızı yükseltmenize yardımcı olurken aynı zamanda müşteri deneyimi üzerinde de büyük bir etki yaratarak sıralamanızı yükseltir.
Yani sitenizi ne kadar hızlı yaparsanız, sıralamalarda yukarı çıkmanıza yardımcı olacak verimli bir döngü de o kadar yaratırsınız.
Bu örnekte, e-ticaret moda markası Venus.com, First Contentful Paint’e ikinciden daha kısa bir süre ile saygın performans puanlarına sahiptir (tanım için aşağıya bakın).
Müşteriler sitelerine hızlı bir şekilde ulaşır ve oraya vardıklarında hızlı yüklenen ürün sayfaları müşteri deneyimini sürdürür.
Kaynak: Venüs
#cta-visual-pb#
Site hızı ile sayfa hızı arasındaki fark nedir?
Bazı web analistleri site hızından bahsederken bazıları da sayfa hızına odaklanır. İki terimin birbirinin yerine geçebileceğini varsaymak kolaydır, ancak farklı anlamlara gelirler.
- Sayfa hızı tek tek web sayfalarının yüklenmesi için geçen süreyi ifade eder. Tek sayfaların çeşitli hız ölçümleri ölçülerek hesaplanır (hangileri için aşağıya bakın).
- Site hızı bir web sitesinin genel hızını ifade eder. Bu, büyük ölçüde onu oluşturan sayfaların yükleme hızına göre belirlenir, ancak aynı zamanda sayfalarınızın dahili bağlantıları ve javascript, CSS ve HTML kodunuzun ne kadar temiz olduğu gibi genel faktörleri de hesaba katar (daha fazlası için tekrar okuyun). .)
Site hızını nasıl ölçebilirim?
Sayfalarınızın ne kadar hızlı olduğunu ve e-ticaret sitenizin nasıl performans gösterdiğini değerlendirmenize yardımcı olacak birçok araç vardır.
En iyi ve en çok kullanılanlardan üçü:
Google Deniz Feneri
–Bu, Google’ın ücretsiz test hizmetidir. İş akışınıza ekleyebilirsiniz çeşitli yollarlaancak buna erişmenin en kolay yolu Chrome DevTools’tur.
Resim Kaynağı: Google
- Bu araç, size genel bir puan vermek için sitenizi çeşitli hız ve performans ölçütlerine göre derecelendirir.
- Bu test hizmeti, sıralamanızın ne olacağına karar veren kişiler tarafından üretildiğinden, site performansınızı genel olarak teşhis etmek istiyorsanız başlamak için oldukça iyi bir yerdir.
#cta-paragraph-fe#Lighthouse yalnızca sitenizi puanlarken hızı ölçmekle kalmaz, aynı zamanda erişilebilirliği, ilerici web uygulamalarını ve diğer faktörleri de değerlendirir. İşte kullanışlı kılavuzumuz Google Lighthouse puanınızı artırma.
Sayfa Hızı Analizleri
–Google’dan başka bir açık kaynaklı araç. URL’nizi girersiniz ve sitenizin ne kadar hızlı (veya çok hızlı olmadığı) yükleneceği hakkında bir rapor alırsınız. PageSpeed’in oluşturduğu rapor size şunları sağlar:
- İlk içerikli boyama, etkileşime geçme süresi, en büyük içerikli boyama vb. için metriklerle birlikte site hızınızın ayrıntılı bir dökümü;
- Geliştirilmesi gereken alanların ayrıntılarını veren bir teşhis bölümü.
- 100 üzerinden genel puan; böylece sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğini bir bakışta görebilirsiniz.
Pingdom Hız Testi
–Bir başka popüler hız testi, bu sefer freemium abonelik yapısıyla. Pingdom şunları sağlar:
- Kayıt olmanıza gerek kalmadan basit bir hız testi,
- Premium hizmetlerine kaydolduğunuzda sayfalarınızın yükleme süresini etkileyen kaynakların, içeriğin, dosya isteklerinin vb. ayrıntılı bir dökümü.
- Analiz araçlarına erişim sağlamak için yararlanmaya değer olan iki haftalık ücretsiz deneme süresinden yararlanabilirsiniz.
GTMetrix
–Bu hız testi hizmeti aynı zamanda ücretsiz temel hız testiyle birlikte ücretsiz olarak çalışır.
- Sitenizin hızına ilişkin gelişmiş bir görünüm sunmak için Google’ın PageSpeed Insights’ını testlerine dahil eder.
- Premium sürüm, sitenizin zaman içindeki ve farklı cihazlardaki performansını izlemenize olanak tanır ve bir test kayıt olanağına sahiptir.
Site hızı ve SEO: Sıralamanızı yükseltmek için sayfa hızını artırın
E-ticaret sitenizin sayfa hızını artırmadan önce ne üzerinde çalışmanız gerektiğini bilmeniz gerekir.
Bakılması gereken birkaç önemli ölçüm var ve yükleme sürenizden saniyeler kadar daha küçük kesirleri kısaltmak için kendinizi ayrıntılara daha da derine inerken bulacaksınız.
Ancak Google bir dizi geliştirmiştir. kullanıcı merkezli sayfa hızı ölçümleri ölçmek için tasarlanmış olan algılanan kullanıcıların web sitelerini deneyimleme hızı. Bunun nedeni, bir sitenin teknik olarak çok hızlı olmasına rağmen yine de ziyaretçilere standartların altında etkili bir hız sunabilmesidir.
Dolayısıyla en çok odaklanılan iki ölçüm şunlardır:
- İlk bayta kadar geçen süre (TTFB) – Bir kullanıcının bir HTTP isteği yaptıktan sonra ilk bilgi baytını alması için geçen süre.
- Tamamen yüklenmiş sayfa – Bir sayfadaki tüm verilerin yüklenmesi için gereken süre.
Bu ölçümlerin anlaşılması kolaydır ve çok önemlidir, ancak hikayenin tamamını anlatmazlar. Bir site inanılmaz derecede hızlı bir TTFB’ye sahip olabilir, ancak daha sonra içeriğin geri kalanını yüklemek için uzun bir süre bekleyecek ve bu da ziyaretçiler için sinir bozucu bekleme sürelerine neden olacaktır.
Aynı şekilde, bir sitenin bir sayfayı tamamen yüklemesi uzun zaman alabilir, ancak sayfanın bazı bölümleri arka planda yüklenirken yine de ziyaretçiler tarafından mükemmel şekilde kullanılabilir olacaktır.
Birkaç ek sayfa hızı ölçümü, kullanıcıların sayfa hızını nasıl deneyimlediğine dair daha kapsamlı bir resim sunar. En önemlileri şunlardır:
- İlk içerikli boya – Sayfa yüklemesinin başlangıcı ile içeriğin kullanıcıya ilk kısmi görünümü arasında geçen süre.
- İlk anlamlı boya – İlk sayfa yüklemesi ile ilk kullanılabilir veya anlamlı içeriğin ekranda görünmesi arasındaki süreyi ölçer.
- En büyük içerikli boya – İlk yüklemeden sayfadaki en büyük içerik parçasının tamamen yüklenmesine kadar geçen süre.
- Etkileşim zamanı – İlk yüklemeden kullanıcının sayfayla tam olarak etkileşimde bulunabileceği ana kadar. Bu ölçümün dahil edilmesi, içeriği hızlı bir şekilde görüntüleyen ancak kullanıcılara yanıt verme konusunda daha yavaş olan siteleri yakalar.
Google, sitenize bir hız sıralaması atarken tüm bu faktörleri ve daha fazlasını göz önünde bulundurur; bu nedenle, zamanlarınızın ne olduğunu öğrenmek ve bunları düşürmek SEO ve SERP sıralaması için çok önemlidir.
Site hızını ne yavaşlatır? (ve nasıl düzeltileceği)
Web sayfaları birçok hareketli parça içeren karmaşık canavarlardır, ancak e-ticaret sitenizi hızlandırmak istiyorsanız uymanız gereken bazı e-ticaret seo en iyi uygulamaları vardır.
1. Resimlerinizi sıkıştırın
Muhtemelen bu listedeki en kolay şeydir ancak bir sayfanın ne kadar hızlı yükleneceği üzerinde büyük bir etki yaratacaktır. Resimleriniz ne kadar büyük olursa, yüklenmelerinin de o kadar uzun süreceği yaygın bir kanıdır; bu nedenle, sitenize koymadan önce onları sıkıştırdığınızdan emin olun. Bunu PhotoShop veya benzeri bir yazılımla yapabilirsiniz.
2. Diğer dosyaları sıkıştırın
Gibi araçları kullanabilirsiniz Gzip JavaScript, HTML ve CSS dosyalarınızı sıkıştırmak için. Yine, daha az hacimli dosya, sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlar.
3. Sunucunuzun ve sitenizin verimli bir şekilde iletişim kurduğundan emin olun
İlk bayta kadar geçen süre bazen sunucu yanıt süresi olarak da adlandırılır ve bilginin sunucunuzdan istemcinin tarayıcısına ne kadar hızlı ulaştığına göre belirlenir.
E-ticaret sitenizi barındırmak için harika bir sunucu seçmenin yanı sıra, site veritabanınızın mümkün olan en iyi durumda olduğundan emin olabilirsiniz. Bunu uygulamak için sitenizin temel kodlamasına erişmenizi gerektirdiğinden geliştirici girdisine ihtiyacınız olacak.
4. HTML’nizi, JavaScript’inizi ve CSS’nizi ‘küçültün’
Kötü yazılmış veya aşırı kod sitenizi önemli ölçüde yavaşlatacaktır; bu nedenle, mümkün olan en verimli şekilde yazıldığından emin olmak şarttır. Kodunuzu mümkün olan en iyi şekle getirmek için bir geliştiriciden yardım almak mantıklı bir seçenektir.
5. İçerik Dağıtım Ağı (CDN) kullanın
Tüm sayfalarınızın müşterinin tarayıcısından potansiyel olarak çok uzaktaki sunucular tarafından teslim edilmesi yerine, dağıtılmış bir sunucu ağı kullanın sitenizdeki statik sayfaları son kullanıcıya daha yakın konumlarda depolamak için.
CDN’nin yaptığı da budur ve kullanıcılara sağladığı göreceli yakınlık, sayfaların daha hızlı sunulması anlamına gelir.
6. Tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirin
Bir ziyaretçinin tarayıcısının, mağazanızı her ziyaret ettiğinde sayfadaki her öğeyi yüklemesi gerekiyorsa, bu durum yükleme sürelerinin durgun olmasına yol açacaktır.
Müşterinizin tarayıcısının sitenizin nadiren değişen öğelerini önbelleğe almasına izin vermek, bir ziyaretçi mağazanızı ziyaret ettiğinde bu öğelerin anında görüntülenebileceği ve değerli saniyelerden tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.
7. Sitenizdeki eklenti sayısını azaltın
Sitenize eklediğiniz her kod parçasının hız üzerinde etkisi vardır. Hepsinin ziyaretçilerinizin tarayıcılarına teslim edilmesi gerekiyor.
E-ticaret işletmenizin işleyişini desteklemek için ne kadar çok eklenti eklerseniz, performans üzerindeki düşüş de o kadar büyük olur. Olağanüstü bir müşteri deneyimi sağlamaya devam ederken sitenizi mümkün olan en basit sürümle eşleştirin.
Shopify temalarının sizi yavaşlatmasına izin vermeyin
Eklentiler web sitesinin hızını yavaşlatırsa, temalar daha da büyük bir sorun haline gelebilir. E-ticaret markanız bir Shopify mağazasında yayınlanıyorsa kullandığınız temanın sitenizin hızını nasıl etkileyebileceğinin farkında olmalısınız.
Shopify, sunucularında CDN ve sayfa önbelleğe alma olanağı da dahil olmak üzere çok iyi site hızı desteği sağlar; dolayısıyla Shopify’da ultra hızlı bir site oluşturmak tamamen mümkündür. Ancak satıcılar genellikle Shopify hız optimizasyon tekniklerini inceliyor.
Ancak sıfırdan bir Shopify teması oluşturduysanız veya özel bir tema kullanıyorsanız arka planda çalışan tüm bu değiştirilmiş kodlar bazı hız sorunlarına neden olabilir.
Shopify temanızı oluştururken veya özelleştirirken, bunun mümkün olan en verimli şekilde yapıldığından emin olabilecek uzmanları işe almak faydalı olacaktır.
Progresif web uygulamaları ve SEO
Aşamalı web uygulamaları (PWA’lar), sayfa hızını artırmanın bir yolu olarak giderek daha fazla kullanılıyor. PWA’lar sitenizin statik bir sürümünü yükleyerek ve yalnızca ihtiyaç inanılmaz derecede hızlı hale getirerek değişiyorlar.
–Müşterinin tarayıcısında geleneksel, dinamik sayfalara göre çok daha fazla bilgiyi önbelleğe alabilirler ve ziyaretçinizin ekranına yararlı bir web sayfası yüklemek için gereken süreyi büyük ölçüde azaltırlar.
Adın ilerleyen kısmı, ziyaretçinin tarayıcısında, sitenizin sayfalar arasında değişmeyen kısımlarından oluşan statik bir çerçeveyi koruma yeteneklerinden gelir. Ziyaretçi mağazanızda dolaşırken giderek web sitelerinden çok uygulamalar gibi davranırlar.
İlk bayta daha hızlı ulaşma gibi çifte avantaja sahiptirler Ve sitenizde gezinirken daha hızlı, daha sorunsuz bir müşteri deneyimi.
İleriyi düşünen birçok marka, web sitesi hız optimizasyonunu artırmak ve müşteri deneyimini geliştirmek için PWA’lara geçiş yapıyor. Bazı çarpıcı PWA örneklerini burada ve burada görebilirsiniz.
#cta-visual-pb#
Işık hızında sitenizin rakipsiz bir müşteri deneyimi sunmasına izin verin
Kodu kısaltmak, dosyaları sıkıştırmak ve özel temanızı sıkılaştırmak zaman alıcı ve pahalı olabilir. Yetenekli geliştiricilerin desteğiyle bile bu, e-ticaret mağazanız canlı olduğu sürece devam edecek bir projedir.
Hepsi bir arada bir ön uç platformu olan PWA teknolojisiyle oluşturulan Shogun Frontend, masaüstü ve mobil cihazlarda duyarlı, ışık hızında sitelerle zengin alışveriş deneyimleri sunmanın stresini ortadan kaldırır.
Az kodlu bir ortamda tam olarak istediğiniz deneyimleri oluşturabilirsiniz.
Shogun Frontend, pazarlama ve içerik oluşturma ekiplerinize ellerinden gelenin en iyisini yapmaları için güç verirken, yaptığınız tasarım ve müşteri hizmetleri değişikliklerinin sayfa hızını ve site yanıt verme hızını nasıl etkileyeceğine ilişkin endişeleri ortadan kaldırır.