Squarespace ve WordPress: Hangisi sizin için daha iyi?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Squarespace ve WordPress: Hangisi sizin için daha iyi?

– – – – – – – – – – – – – – – ✍️ – – – – – – – – – – – – – – –

Squarespace ve WordPress, dünyadaki en popüler CMS platformlarından ikisidir. Her iki platformla da işletmeniz için kolayca bir web sitesi oluşturabilirsiniz.

Yalnızca web sitesi CMS pazar payı açısından, WordPress %43’tür. Squarespace ve Wix gibi nispeten daha yeni CMS platformları %2 civarında. WordPress, çevredeki en popüler ve en eski CMS’lerden biridir, bu nedenle birçok web sitesi geliştiricisi bugüne kadar WordPress’i tercih ediyor ve kullanıyor.

Squarespace, WordPress ile nasıl karşılaştırılır? WordPress kadar esnek mi yoksa iyileştirilmesi gereken alanlar var mı?

Squarespace ve WordPress arasında ayrıntılı bir karşılaştırmaya girmeden önce, her iki platforma da kısa bir göz atalım.

Squarespace ve WordPress: Giriş

Squarespace, herhangi bir kodlama bilgisi olmadan bir web sitesi kurmanıza izin veren tescilli bir CMS platformudur. Başlamak için bir nokta arayan yeni başlayan biriyseniz ideal bir web sitesi kurucusudur.

Her ücretli plan, bir dizi başka özellikle birlikte alan adı ve barındırma ile birlikte gelir.

WordPress açık kaynaklı bir CMS platformudur. Herkes kendi web sitesi sunucusuna WordPress yükleyebilir ve başlayabilir. Bir abonelik planına kaydolmanıza gerek yoktur, ancak bir web sitesi alanı ve barındırma satın almanız gerekir.

WP Engine, WordPress web sitelerini barındırmak için harika bir seçenektir. Hızlı, güvenli ve tam olarak yönetilir. WP Engine her şeyi sizin için yönettiğinden, web sitenizin barındırma ihtiyaçları hakkında endişelenmenize gerek yok.

Squarespace ve WordPress: Ayrıntılı bir karşılaştırma

Hem Squarespace hem de WordPress, web sitesi geliştirme için uygun platformlar olsa da, yalnızca birini seçebilirsiniz.

Aşağıdaki bölümler, Squarespace ve WordPress’i ayrıntılı olarak karşılaştırır. İşte karşılaştırmada kapsanan tüm noktaları birleştiren bir tablo.

Başlangıç ​​fiyatı

Squarespace planları ayda 15 dolardan başlıyor. Her plan farklı özelliklerle birlikte gelir. İş ihtiyaçlarınıza göre bir plan seçebilirsiniz. E-ticaret desteği veya üyelikler gibi ek özellikler için daha yüksek bir planla gitmeniz gerekir.

WordPress ücretsizdir. Web sitenizin kapsamını ekstra özelliklerle genişletmek için üçüncü taraf eklentileri ve temaları kullanabilirsiniz. Genel olarak, üyelik ve e-ticaret gibi temel özellikleri ücretsiz çözümlerle entegre edebilmeniz gerekir.

Kullanım kolaylığı

Hem WordPress hem de Squarespace’in kullanımı kolaydır.

WordPress biraz öğrenme eğrisi içerir. Web sitenizi istediğiniz kadar özelleştirmenizi sağlayan güçlü ve açık bir CMS’dir.

Tamamen yönetildiği için Squarespace’in kullanımı biraz daha kolaydır. E-ticaret desteği gibi temel özellikler için web sitenizde kapsamlı değişiklikler yapmanız gerekmez. En popüler özellikler, web sitenizi kurarken seçtiğiniz şablonla birlikte otomatik olarak yüklenir. Bu şekilde, web sitenize işlevsellik eklemek çok daha kolaydır.

Özelliklerin ve işlevlerin kapsamı

WordPress doğal olarak pek çok özelliği desteklemese de kapsamı eklentiler ve temalar aracılığıyla önemli ölçüde genişletilebilir.

WordPress ile istediğiniz türde web sitesini pratik bir şekilde oluşturabilirsiniz. WordPress pazarında 55.000’e yakın eklenti ve 31.000’den fazla tema bulunmaktadır.

Squarespace bazı özellikleri yerel olarak sunar. Web sitenizin genel kapsamını artırmak için uzantılar da yükleyebilirsiniz. WordPress eklentileri ve temalarının sayısıyla karşılaştırıldığında, Squarespace hala sınırlıdır. Örneğin, e-ticarette, WooCommerce ile mümkün olan özelleştirilebilirlik düzeyi, Squarespace’in sunabileceklerine kıyasla önemli ölçüde daha fazladır.

Tavsiye Edilen:  ChatGPT Şu Anda Kapasitesini Doldururken Nasıl Düzeltilir: Sorun Giderme Kılavuzu

Tasarım özelleştirilebilirliği

Squarespace tamamen yönetilen bir çözümdür. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda şablonla, birçok farklı türde web sitesi oluşturabilirsiniz.

Özelliklerin çoğu Squarespace platformunda yerleşik olduğundan, kullanıcıların harici eklentiler ve temalar eklemesi gerekmez. Farklı şablonlar arasında geçiş yaparak web sitenizin görünümünü her zaman değiştirebilirsiniz.

WordPress ayrıca son derece özelleştirilebilir. Mevcut tonlarca tema ve eklenti ile web sitenizi istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Açık bir CMS olduğundan, web sitenizin genel kurulumunu tamamen özelleştirebilirsiniz.

Hem Squarespace hem de WordPress çok özelleştirilebilirken, birincisinin açık doğası onu daha iyi bir seçenek haline getiriyor. Sayfa oluşturucu çözümlerinin, eklentilerin ve temaların daha iyi kullanılabilirliği, WordPress’i biraz daha özelleştirilebilir hale getirir.

Etki Alanı ve Barındırma

Squarespace, ücretli planının her biri ile alan adınızı ve barındırma hizmetinizi kapsar. Alan adı ve barındırmayı ayrı olarak satın almanıza gerek yoktur.

Halihazırda bir alan adınız varsa, onu Squarespace web sitenize yönlendirebilirsiniz.

WordPress açık kaynaklı bir platformdur ve herhangi bir etki alanı kaydı ve barındırma içermez. Alan adını ve barındırmayı kendi başınıza karşılamanız gerekir. Daha önce de belirtildiği gibi, barındırma ortakları WP Motoru WordPress tabanlı ortamları barındırmak için idealdir.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Squarespace, site haritası bakımı, Google Arama Konsolu entegrasyonu vb. gibi web sitenizin SEO’sunun temellerini yönetir. Ayrıca web sitesindeki her sayfa için meta bilgileri ekleyebilir, yönlendirmeler ekleyebilir, sayfaları noindex olarak işaretleyebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Doğal olarak, WordPress çok fazla SEO desteği sunmaz. Çoğu tema, standart teknik SEO gereksinimlerini karşılar. Web sitenizin meta bilgilerini yönetmek için şunları kullanabilirsiniz: Yoast SEO.

Web sitenizin tüm SEO ihtiyaçlarını yönetmek için harika bir çözümdür. Yoast otomatik olarak şema işaretlemesi ekler, site haritanızı günceller, yer tutucu başlıkları ve açıklamaları eklemenizi sağlar ve daha fazlasını yapar.

En önemlisi, her sayfanın meta bilgilerini Yoast üzerinden yönetebilirsiniz. Premium sürümle ayrıca 301 yönlendirmeleri ayarlayabilir, dahili bağlantı önerileri alabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Teknik Destek

Ödeme yapan bir müşteri olarak, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda Squarespace desteğiyle iletişime geçebilirsiniz. Doğrudan desteğe ihtiyacınız olması durumunda arayabileceğiniz her zaman başvurulabilir.

Squarespace nispeten yeni olduğu için, rehberlik için alternatif forumlar ve web siteleri bulamayabileceğiniz için teknik destek gereklidir.

WordPress ücretsiz olarak gelir ve herhangi bir ücretli müşteri desteği içermez. Bununla birlikte, WordPress kullanmanın her küçük bölümünü kapsayan çevrimiçi olarak sonsuz belgeler ve öğreticiler bulabilirsiniz.

Karşılaştığınız bir WordPress web sitesi hatası veya sorunu varsa, muhtemelen sorunu nasıl çözeceğinizi açıklayan özel bir video veya makale vardır.

e-ticaret desteği

E-ticaret, Squarespace’in tekliflerinin bir parçasıdır. Bir İş planında veya daha yüksek bir seviyedeki kullanıcılar tarafından kullanılabilir. E-ticaret desteğinde sunulan özelliklerden bazıları kupon desteği, sınırsız ürün, ürün incelemeleri, abonelik tabanlı ürünler ve daha fazlasını içerir.

Web sitenizi güçlendirmek için üçüncü taraf uzantıları teknik olarak yükleyebilirsiniz.

WordPress’te e-ticaret yerel bir özellik değildir. Bununla birlikte, WordPress web sitenizi bir çevrimiçi mağazaya dönüştürmenin kolay bir yolu var. Tek yapmanız gereken WooCommerce’i yüklemek ve mağazanıza ürün eklemeye başlamak.

Tavsiye Edilen:  Instagram Reelleri İçin Trendler Nasıl Bulunur – Plann

Blog yazmak

İnsanların WordPress ve Squarespace’e dönmesinin ana nedenlerinden biri bir blog başlatmaktır.

Blogcular için hem Squarespace hem de WordPress uygun seçeneklerdir. Squarespace ile ilgili tek engel, bir abonelik ücreti içermesidir.

WordPress doğal olarak temel blog oluşturma özelliklerini destekler. Birkaç ücretsiz eklentinin yardımıyla blogunuzu da güçlendirebilirsiniz. Yeni başlayan biriyseniz, Squarespace biraz daha kolay olabilir ama pahalı olabilir.

Web sitesi bakımı

Bir web sitesine başlarken bakım dikkate alınmalıdır.

Squarespace bunu sizin için kolaylaştırır. Herhangi bir genel site bakım görevi için endişelenmenize gerek yok. Squarespace, web sitenizin hızını optimize etmekten web sitenizi güvenli tutmaya kadar her şeyi sizin için yönetir.

WordPress’te pek çok yerleşik bakım aracı yoktur. Eklentinizi ve temalarınızı güncellemeniz, web sitenizin güvenliğini sağlamak için adımlar atmanız ve sitenizin yükleme sürelerini optimize etmeniz gerekiyor.

Bakımını yapmak için düzenli adımlar atmadan web sitenizi kendi haline bırakamazsınız. Bakımı iyi yapılmayan bir web sitesi, sitenizin hızını etkiler, SEO sorunlarına neden olur ve hatta web sitenize kötü amaçlı yazılım bulaşmasına neden olur.

Hız ve Güvenlik

Squarespace, web sitenizin barındırma işini üstlenir, böylece hızı ve güvenliği konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Web sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlamak için, kullandığınız uzantı sayısını azaltmak, sıkıştırılmış resimler yüklemek ve kullandığınız JS parçacıklarını en aza indirmek gibi adımları her zaman uygulayabilirsiniz.

WordPress için, web sitenizin hızı ve güvenliği öncelikle barındırma ortağınıza bağlıdır. İyi bir web sitesi barındırıcısı seçmenin yanı sıra, sitenizin hızını artırmak için ek adımlar da atabilirsiniz.

Okumak: WordPress web sitenizin hızını nasıl optimize edebilirsiniz?

Bazı sık sorulan sorular

Doğru web sitesi oluşturucusuna karar vermeden önce sorularınız olmalıdır. İşte işletmelerin WordPress ve Squarespace arasında seçim yaparken sahip oldukları birkaç yaygın soru.

S. Squarespace ve WordPress kullanımı arasındaki temel fark nedir?

Squarespace ve WordPress, geniş anlamda çok benzer. Her ikisi de işletmelerin çok az kodlamayla veya hiç kodlama olmadan web siteleri oluşturmasına olanak tanır.

Squarespace özünde tamamen yönetilen bir platformdur. Alan kaydı ve barındırma konusunda endişelenmeden kaydolabilir ve web sitenizi oluşturabilirsiniz.

WordPress açık kaynaktır, yani alan adı ve barındırma ile kendi başınıza ilgilenmeniz gerekir.

Genel kullanım açısından başka farklılıklar da vardır. Squarespace’teki çoğu özellik sisteme entegre edilmiştir. Üçüncü taraf eklentilere çok fazla güvenmeniz gerekmez. İyi bir web sitesi oluşturmak için doğru temaya ve eklentilere ihtiyaç duyduğunuz için WordPress farklıdır. Bununla birlikte, WordPress eklentisinin ve tema pazarının boyutu, genel kapsamını çok daha büyük hale getiriyor.

S. Halihazırda bir WordPress web sitem varsa, onu Squarespace’e taşıyabilir miyim? Daha sonra WordPress’e geri dönmek istersem ne olur?

Gönderiler, kategoriler, medya, sayfalar ve etiketler gibi yerel WordPress verilerini kolayca Squarespace’e aktarabilirsiniz. Üçüncü taraf eklentilerle oluşturulan diğer veriler içe aktarılamaz. Ayrıca, WordPress’te üstbilgiler, menüler, altbilgiler, kenar çubuğu ve web sitenizin genel estetiği gibi özel tasarlanmış bölümler içe aktarılamaz.

Tüm WordPress içeriğinizi içe aktarmadan önce Squarespace web sitenizi tasarıma hazır hale getirmelisiniz. Her şey hazır olduğunda alan adınızı Squarespace’e yönlendirmeniz yeterlidir.

Tavsiye Edilen:  Yaratıcı sürecinizi geliştirmek için ChatGPT nasıl kullanılır?

WordPress’e geri dönmek için içeriği tekrar Squarespace’ten dışa aktarmanız ve yeni web sitenize geri aktarmanız gerekir.

Squarespace’e ve Squarespace’ten geçiş yapmak kolaydır.

S. Squarespace SEO için kötü mü?

Bu, Squarespace’i düşünen birçok web sitesi sahibinin sahip olduğu popüler bir sorudur. Squarespace SEO için fena değil. Web sitenizin SEO’sunu optimize etmek için ihtiyacınız olan tüm seçeneklere sahiptir. Ancak, Squarespace web sitesi sahiplerinin çoğunluğunun organik trafiğe güvenmediği doğrudur. göre bir AHREFS çalışmasıSquarespace web sitelerinin yalnızca %15’i aylık en az 100 organik ziyaretçi alıyor.

Bu, Squarespace’in SEO için kötü olduğu anlamına gelmez, bunun yerine Squarespace web sitesi sahiplerinin diğer trafik kaynaklarına güvendiğini gösterir.

WordPress ile SEO’lar daha aşinadır. Aynı AHREFS çalışması, WordPress web sitelerinin %48’inin aylık en az 100 organik trafik aldığını da gösteriyor. En eski CMS platformlarından biri olan WordPress, aşinalık sunar ve en iyi SEO uzmanlarının aradığı bazı temel özellikleri kapsar.

AppMySite ile bir mobil uygulama oluşturmak için hangi platform daha iyidir?

AppMySite ile web sitenizi bir mobil uygulamaya dönüştürmeye çalışıyorsanız, Squarespace veya WordPress kullanmanız fark eder mi?

AppMySite, Squarespace ve WordPress dahil olmak üzere tüm CMS platformları için destek sağlar. Hangi platformu kullandığınız önemli olmamalı. Web siteniz mobil duyarlı olduğu ve hızlı yükleme süreleri için optimize edildiği sürece, uygulamanız düzgün çalışmalıdır.

Özellikle WordPress tabanlı web siteleri için, AppMySite şu anda derin entegrasyon sunmaktadır. Bu, sitenizin içeriğinin, düz bir web görünümünün aksine, yüksek performanslı bir yerel arayüzle senkronize edildiği anlamına gelir.

Bu derin entegrasyon, WooCommerce tabanlı web sitelerine de genişletildi. Bir WooCommerce mobil uygulaması oluşturmak istiyorsanız, bu AppMySite ile mümkündür.

Sonuç olarak

WordPress. Kare boşluk. Biri, çok sayıda özelleştirme seçeneği ve ölçeklenebilirlik sınırı olmayan, denenmiş ve test edilmiş bir seçenektir. Diğeri, web sitesi geliştirmeye yeni başlayanların kodlama yapmadan bir şeyler oluşturmasını kolaylaştıran yeni bir web sitesi oluşturucudur.

Hangisi senin için en iyisi?

Web geliştirmede yeniyseniz ve ayaklarınızın altına basmak için basit bir platforma ihtiyacınız varsa, Squarespace mükemmel. Site bakımı ve barındırma sorunlarıyla uğraşmak istemeyen kişiler için tasarlanmıştır.

Yarasadan çok fazla özelleştirilebilirliğe sahip, zengin özelliklere sahip bir web sitesi istiyorsanız, WordPress en iyi seçenektir. Ücretsiz, ölçeklenebilir ve son derece esnektir.

Bu makale, iki web sitesi oluşturucu arasında ayrıntılı bir karşılaştırmadır. Kapsanan noktalara bağlı olarak, ihtiyaçlarınıza en uygun olan bir aramayı cevaplayabilmeniz gerekir.