Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Temelden İleri Düzey SEO’ya SEO Kılavuzu 2023 – Showeblogin
2023’te Arama Motoru Optimizasyonu: Web sitesi sahipleri, web ajansı ve SEO Uzmanları veya serbest çalışanlar için Temelden İleri Düzeye kadar eksiksiz adım adım Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Kılavuzu 2023’ü öğrenin ve anlayın.
‘ arıyorsanız gerçekten doğru yerdesiniz.SEO nedir ve nasıl çalışır?“. Burada, Arama Motoru Optimizasyonu için en iyi uygulamaları bulacaksınız.
eğer varsa oluşturulan web sitesi yeni müşterilere çevrimiçi bilgi veya hizmet sağlamak veya fiziksel/dijital ürünler satmak için, arama motoru optimizasyonu olmadan makul miktarda trafik alacağınız anlamına gelmez.
İster bir sitenin sahibi, ister çevrimiçi içeriği yönetiyor, tanıtıyor veya bunlardan para kazanıyor olun, Showeblogin SEO rehberi arama motoru optimizasyonunun temellerinden ileri düzeye kadar size yardımcı olacaktır.
Arama motoru optimizasyonu gibi bazı önemli konuları zaten tartıştık. Backlink SEO’su, Dış Bağlantı SEO Ve Dahili Bağlantı SEO detayda.
Çeşitli var SEO Kursu ve piyasada çevrimiçi olarak bulunan kaynaklar ancak herhangi bir satın almadan önce SEO araçları ya da paranı yatırmak SEO yazılımıveya satın alma SEO hizmetleri veya SEO uzmanı işe alın, 2023’te Showeblogin SEO Başlangıç Kılavuzu’nu incelemenizi tavsiye ederim.
Burada SEO kavramını ve temellerini anlayacağız. SEO sıralama faktörleri organik arama sonuçlarında web sayfası performansını artırmak için. Bu optimizasyon konuları, büyük haber siteleri kadar küçük siteler için de kullanışlıdır.
SEO nedir?
SEO tam formu Sher Emotor Öoptimizasyon. SEO çevrimiçi içeriğinizi arama motorlarına temsil etme sanatıdır. Arama motoru optimizasyonu, arama sonuçları sayfasında web sayfasının sıralamasını iyileştirmek için bir defalık ve devam eden bir süreçtir. Başka bir deyişle SEO, web sitenize organik trafiği artırmak için bir dijital pazarlama stratejisidir.
2023’teki en popüler arama motorları GoogleMicrosoft Bing, yahoo web araması, Baidu, DuckDuckGo, Yandex ve Ask vb.
Bu, takip etmeniz gerektiği anlamına gelir. SEO başlangıç kılavuzu Google tarafından resmi web sitesinde sağlanır. Ek olarak, Microsoft’un Bing’inden de yararlanabilirsiniz. web yöneticisi ücretsiz SEO araçları Bing arama sonuçlarında web sayfanızın sıralamasını iyileştirmek için.
Arama motoru, hem çevrimiçi içeriğin sahibi/yayıncısı hem de o içeriğin kullanıcıları için çalışır. Aslında, toplayan bir aracıdır. kaliteli içerik ve bu yararlı içeriği arayan doğru kullanıcılara sunar.
Showeblogin SEO Rehberi 2023
Web sitenizi Google’da otomatik olarak birinci sıraya koyacak çok sırları sabırsızlıkla mı bekliyorsunuz? O zaman arama motoru optimizasyonu hakkında bir yanılgıya sahipsiniz. Bu kılavuzda sitenizi güzelleştiren bir sır yoktur. Google’da 1. Sıralama. Aslında hiç kimse web sayfanızı arama sonuçları sayfasında ilk sırada göstereceğinizi garanti etmez.
İçeriğin kral olduğunu biliyoruz ve bu nedenle çevrimiçi bilgilerinizi düzenli olarak güncellemeniz gerekiyor. Web sayfanızın içeriği kullanıcılar için faydalıysa, Arama Motoru Sonuç Sayfasında (SERP) otomatik olarak üst sıralara kayar.
Malısın site kullanıcılarınız için çalışın ve arama motoru için değil. Bununla birlikte, arama motoru, sitenizden alakalı ve yüksek kaliteli içerik toplayarak ihtiyacı olan arama yapanlara ulaştıran kullanıcılardan biri olarak da kabul edilir.
Temel SEO Faktörleri | Gelişmiş SEO Faktörleri |
---|---|
Arama Motoru Nasıl Çalışır? | Yapılandırılmış Veri İşaretleme |
Web sitesinin Arama Motorunda listelenmesi | İçerik haritası listeleri |
Arama Motorunun Taramasına İzin Verme | Web sitesi Favicon |
Google Arama Konsolu | Yinelenen içerik |
Google Analytics | robots.txt |
Web Sitesinde Gezinme | site haritaları |
Web Sayfası Başlığı | Önemli Web Verileri |
Meta Açıklama Etiketi | Mobil Uyumlu Site |
Başlık Etiketleri | Çok Dilli Site |
Kaliteli İçerik | JavaScript SEO’su |
Bağlantı metni | Yönlendirme URL’leri |
Resimleri Optimize Et | Profesyonel SEO İşe Alma |
SEO Sıralama Faktörleri 2023
Google gibi baskın arama motorundan bahsediyoruz. Yukarıdaki SEO faktörlerinin her biri aşağıda ayrıntılı olarak ele alınmıştır:
Temel Arama Motoru Optimizasyonu
2023’te Başlangıç SEO’su: Web sitenizin arama motorlarındaki varlığını yönetmek için temel SEO bilgisini keşfedin.
Arama Motoru Nasıl Çalışır?
Öncelikle bilmeniz gerekenler Google arama nasıl çalışır? Yüz milyarlarca web sayfasını sıralayıp sıraladıktan sonra arama yapanlara saniyeler içinde en alakalı ve yararlı bilgileri sunmak kolay bir iş değildir. Ancak, Google arama yapar.
Google arama motoru temel olarak 4 adımda çalışır:
- keşif;
- Emekleme;
- indeksleme; Ve
- Sıralama.
Google arama motorunun tüm sürecini dört aşamada anlayabilirsiniz:
Arama Motorunun 1. Aşaması (Keşif)
İlk adımda, Google yeni web sayfalarını başlıca üç şekilde keşfeder:
- Web sitenizin site haritaları;
- Bir web sayfasındaki dahili bağlantılar zaten Google tarafından indekslenir; Ve
- Başka bir sitedeki yönlendiren sayfa, yani Backlink.
Arama Motorunun 2. Aşaması (Tarama)
Emekleme: Bu aşamada, Google kullanarak bilgileri otomatik olarak toplar. web tarayıcıları Web’de düzenli olarak gezinerek yeni ve güncel web sayfaları bulan yazılım.
Google’ın getirme işlemini yapan ana tarayıcısına denir Google robotu veya basitçe bot diyebilirsiniz (Robot olarak da bilinir veya Örümcek). Algoritmik süreci kullanan örümcek, hangi web sitelerinin taranacağına ve her siteden kaç sayfa getirileceğine karar verir. Ayrıca, sitenin yanıtlarına bağlı olarak bir sitenin ne sıklıkta taranması gerektiğini de belirler.
Arama Motorunun 3. Aşaması (İndeksleme)
indeksleme: Tarama yoluyla bilgi topladıktan sonra, Google arama tüm web sayfalarını binlerce bilgisayarda barındırılan büyük bir veritabanında saklar.
Bu aşamada Google, taranan tüm web sayfalarının içeriğini anlar ve konum, dil, cihaz, Kanonik URL, metin içeriği, resimler, videolar vb. bazında sıraladıktan sonra dizine ekler.
Web sayfalarınızın taranması, Google dizininde listelendiği anlamına gelmediğini unutmayın. Web sayfalarınız dizine eklenmiyorsa, aşağıdaki yaygın sorunları kontrol etmelisiniz:
- Düşük kaliteli içerik;
- Bir robots.txt dosyası tarafından engellendi; Ve
- Kullanıcılar için değil Robotlar için tasarlanmış web sitesi.
Arama Motorunun 4. Aşaması (Sıralama)
Sıralama (Arama Sonuçları): Bir kullanıcı bir sorgu aradığında Google, bu sorguyla eşleşen en alakalı ve yüksek kaliteli web sayfalarını arama sonuçları sayfalarında index.html’den görüntüler.
Web sitesinin Arama Motorunda listelenmesi
Web siteniz Google’da listeleniyor mu? Sitenizin Google’da olup olmadığını kontrol etmenin çok basit bir yöntemi var. Web sitenizin URL’sini şu şekilde arayın:
site: microsoft.com
Burada, web sitemizin URL’sini kendi URL’nizle değiştirmelisiniz.
Siteniz Google’da listeleniyorsa sonucu SERP’lerde göreceksiniz. Sitenizin Googlebot tarafından kaçırılmasının birçok nedeni vardır:
- Web siteniz yeni: Yeni bir site oluşturduysanız, Google tarafından dizine eklenmesi birkaç hafta sürebilir.
- Özel Siteler: Siteniz, web sayfalarındaki içeriği görüntülemek için oturum açmayı gerektiriyorsa. Googlebot’un taramasını engelleyen özel bir site oluşturmuş olabilirsiniz.
- Web sitesi tasarımı: Sitenizin standart biçimlendirme dili, yani HTML ile oluşturulduğundan emin olun.
Arama Motorunun Taramasına İzin Verme
Arama Motorunun Dizin Oluşturmasını Nasıl Engellerim? Sınırlı sayıda davetli için bir web sitesi yapmak istiyorsanız, ilginizi çekebilir. özel bir blog oluştur veya sitesi.
WordPress kullanıyorsanız, özel bir site oluşturabilir ve arama motorlarının çoğunun sitenizi taramasını ve dizine eklemesini engelleyebilirsiniz. Bu kod bu konuda iyi çalışacaktır:
Yukarıdaki kodu nereye kopyalayıp yapıştıracağınız konusunda endişeli misiniz? Arama motorlarının sitenizi dizine eklemesini engellemek için WordPress web sitenizde bir seçenek vardır.
Gezin Okuma Ayarları kenar çubuğundan Ayarlar Menü. Demek istediğim Ayarlar => Okuma Ayarları => Şimdi aşağı kaydırın ve “ seçeneğini işaretleyin.Arama motorlarının bu siteyi dizine eklemesini engelle” arama motoru görünürlüğü başlığı altında.
Şimdi, aşağıdaki kodlar WordPress sitenizin kaynak koduna otomatik olarak eklenecektir.
Ancak sadece Google’a web sitenizin indekslenmemesi gerektiğini söylemek istiyorsanız. Ardından, sitenizin
bölümünde aşağıdaki meta etiketi kullanın:Not: Ayrıca arama motorunun sitenizi taramasını da engelleyebilirsiniz. Bu Showeblogin SEO kılavuzunda daha sonra, hakkında ayrıntılı olarak tartışacağız. İzin Verme konuyu tartışırken direktif robots.txt dosya.
Google Arama Konsolu
Google aramalarında sitenizin performansını artırmak için Google tarafından sağlanan ücretsiz web hizmetini kullanmalısınız. Google Arama Konsolu. Web sitenizin performansıyla ilgili çeşitli sonuçları bulmanıza yardımcı olan çok kullanışlı bir SEO aracıdır.
Google arama konsolunda başlıca 7 raporlama bölümü vardır, bunlar:
- Verim
- Arama Sonuçları
- Keşfetmek
- Google Haberleri
- DİZİN
- kapsam
- site haritaları
- Kaldırmalar
- Deneyim
- Sayfa deneyimi
- Önemli Web Verileri
- Mobil Kullanılabilirlik
- Geliştirmeler
- Galeta unu
- Site bağlantıları arama kutusu
- Ayrıştırılamaz yapılandırılmış veri
- Güvenlik ve Manuel işlemler
- Manuel işlemler
- Güvenlik sorunları
- Eski araçlar ve raporlar
- Uluslararası Hedefleme
- Mesaj raporu
- Web araçları
- Bağlantılar
Google Analytics
gelecek nesil Google Analytics 2023: Google Analytics 4, 1 Temmuz 2023’te Universal Analytics’in yerini alacaktır.
Uygulamanız ve/veya web siteniz için Google Analytics 4 kullanılacaktır. sağlar Gerçek zamanlı sitenizin canlı ziyaretçilerinin raporlanması. Organik Arama, Doğrudan, E-posta, Yönlendirme, Sosyal medya ve Mobil Anında Bildirim vesaire.
Ayrıca kullanıcı etkileşimi, etkinlikler, dönüşümler ve yeni benzersiz kullanıcıların yanı sıra geri dönen site kullanıcıları tarafından ziyaret edilen web sayfası başlığı hakkında rapor alabilirsiniz.
Web sitenizden ve/veya mobil uygulamanızdan para kazanıyorsanız, öğe bazında e-Ticaret satın almaları, ürün kimliğiyle uygulama içi satın almalar ve Yayıncı reklamları ayrıntı raporu raporunda gezineceksiniz.
Ek olarak, site kullanıcınızın demografik bilgilerini (Ülke ve Şehir) ve kullandıkları tarayıcı ve cihaz (Masaüstü, Mobil, Tablet), Ekran çözünürlüğü ve işletim sistemi gibi teknik ayrıntıları izlersiniz. Android, Windows, iOS, Macintosh, Linux ve Chrome OS vb.
Web Sitesinde Gezinme
Bir Web Sitesinde Gezinme Neden Önemlidir? Sitede gezinme hem kullanıcılar hem de arama motorları için kullanışlıdır. Web sitenizin genel içeriğini anlamanıza ve kullanıcı deneyimini iyileştirmenize yardımcı olur.
Siteyi kolayca keşfetmek için web sitesi sahiplerinin çoğu, web sitesinin başlığının üst kısmındaki gezinme menüsünü kullanır. Belirli bir konuyla ilgili çok sayıda web sayfanız varsa, kategori sayfası oluşturmalı ve bunu menü öğesi olarak kullanmalısınız. Site gezinti menüsü öğeleriniz, hakkında, iletişim ve forum sayfalarının yanı sıra kategoriler ve alt kategoriler web sayfalarına göre ayarlanmalıdır.
Genel olarak, web sitesinde gezinme ana sayfadan ve sitenin üst kısmından menü çubuğu olarak başlar. İlk kez kullanan kullanıcılar, tüm sitede kolayca gezinebilir ve ihtiyaç duydukları herhangi bir web sayfasını birkaç tıklamayla bulabilir. Bunun için HTML site haritası oluşturabilirsiniz.
Sitenizin Ana sayfası, kullanıcının sitenizin tüm farklı alanlarında gezineceği kök dizindir. Web sitenizin ana sayfasını daha gezinilebilir hale getirin, böylece sitenizi ilk kez ziyaret eden kişiler ana sayfadan ilgi alanlarına göre belirli bir web sayfasına gider.
Site gezintisi için kullanılan başlıca üç alan vardır. Üstbilgi, Altbilgi ve Kenar Çubuğu. Masaüstü, Tablet ve mobil cihaz gibi farklı cihazlardan gelen kullanıcılar için duyarlı sitede farklı düzen kullanılır.
Web Sayfası Başlığı
Web sayfası başlığı, Google aramasında bir Başlık bağlantısı olarak görünür. Doğası gereği açıklayıcı olmalıdır. Birçok kişi arıyor SEO başlık uzunluğu.
Biliyor musun? Google, web sayfası başlığı boyutunu önermez. Bunun nedeni, başlık bağlantılarının aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan alınmasıdır:
- Başlık Etiketi:
Web Sayfası Başlığı – Showeblogin - H1 öğesi: Web sayfanızın başlığı
- Metni web sayfasında tutturmak
- Web sayfasındaki diğer metin.
Ancak, web sayfanızın başlığı belirli karakterlerden uzunsa, herhangi bir mobil cihazda veya masaüstü tarayıcıda SERP’lerde tam başlığı göremezsiniz. En iyi SEO web siteleri ve popüler SEO’lar, web sayfanızın başlığının uzunluğunun yaklaşık 55 ila 65 karakter olmasını önermektedir.
Meta Açıklama Etiketi
Meta açıklama, SERP’lerde görüntülenebilecek öğelerden biridir. Yeni gönderiniz için yazılan gönderi alıntısı, arama yapanlar için arama motoru tarafından kullanılabilir.
Meta açıklama etiketini web sayfanızın kaynak kodunda şu şekilde göreceksiniz:
Meta açıklama anlamlı olmalı ve 100-150 karakter uzunluğunda olmalıdır. Google, gönderi alıntınızı yok sayabilir ve onu bir meta açıklama olarak görüntülemek için gönderi içeriğinden faydalı metinler alabilir.
Varsayılan WP teması, gönderi alıntınızı post meta açıklaması olarak göstermeyecektir. Bunu mümkün kılmak için özel WP teması veya eklentisi kullanmalısınız.
Başlık Etiketleri
Kaliteli İçerik
Bağlantı metni
Resimleri Optimize Et
Gelişmiş Arama Motoru Optimizasyonu
2023’te Gelişmiş SEO Uzman Kılavuzu: Web sitenizin arama sonuçlarındaki varlığını yönettikten sonra, web sayfalarınızın SERP’lerdeki sıralamasını iyileştirmede uzun bir yol kat edebilecek gelişmiş SEO sıralama faktörlerini bilmeniz gerekir.
Yapılandırılmış Veri İşaretleme
İçerik haritası listeleri
Web sitesi Favicon
Yinelenen içerik
robots.txt
site haritaları
Önemli Web Verileri
Mobil Uyumlu Site
Çok Dilli Site
JavaScript SEO’su
Yönlendirme URL’leri
Profesyonel SEO İşe Alma
Yukarıdaki SEO kılavuzu düzenli olarak güncellenecektir ve bu nedenle bu web sayfasına yer işareti koyabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz varsa, lütfen aracılığıyla sormaktan çekinmeyin Bize Ulaşın sayfa.