Ücretsiz Trafiği Çekmek İçin Shopify SEO Rehberiniz

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Ücretsiz Trafiği Çekmek İçin Shopify SEO Rehberiniz

Arama motoru optimizasyonu (SEO), günümüzün çevrimiçi ortamında rekabet etmek isteyen e-ticaret mağazalarının can damarıdır.

Pek çok şirket Google’da en üst sıralarda yer almak için yarışıyor. Sitenizin SEO’sundaki artımlı iyileştirmeler bile trafikten aslan payını almakla çok az bir ücret arasındaki fark anlamına gelebilir.

Peki Shopify’ı kullanmak sıralamalarınızı nasıl etkiler?

Çevrimiçi varlığınızı sıfırdan oluşturmak zorunda kalmamanın rahatlığından yararlanırken, çevrimiçi mağazanızı optimize etmek için ek adımlar atmanız mı gerekiyor?

Bu kılavuzda bu soruları yanıtlayacağız ve ayrıca şunları tartışacağız:

Hadi dalalım.

#cta-visual-pb#Kod olmadan SEO dostu ürün sayfaları oluşturunShogun’un tüm özelleştirilebilir öğelerini bugün ücretsiz olarak keşfedin.Hemen oluşturmaya başlayın

Shopify SEO nedir?

SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Çevrimiçi mağazanızın web sayfalarının Google gibi arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlama sürecidir.

Nihai hedef, dönüşümleri ve satışları artıran hedeflenen trafiği web sitenize çekmektir.

Shopify SEO, normal SEO ile aynı temel uygulamaların çoğunu ifade eder ancak bunlar e-ticaret ve Shopify’a daha spesifiktir.

ikinci en popüler CMSShopify’ın platformunda bir SEO stratejisi yürütürken dikkat edilmesi gereken bazı nüanslar vardır.

Bir dizi yerleşik özellik ve birkaç sorunla birlikte gelir. Her ikisine de bir göz atalım.

Yaygın Shopify SEO sorunları

Shopify, dikkat etmek isteyeceğiniz birkaç ayrı SEO sorunuyla birlikte gelir. Bunlar:

  • Zorunlu URL yapısı. Önceden belirlenmiş hiyerarşik yapıları nedeniyle URL yapısı üzerinde kontrol eksikliği yaşanabilir. Her ürün ve koleksiyon sayfası, URL’de “ürün” veya “koleksiyon” ifadesini içerecektir.
  • Yinelenen içerik. Shopify, bir koleksiyon sayfasına bir ürün eklendiğinde yinelenen ürün sayfaları oluşturur. Tüm ürün sayfaları aynı içeriği içerir ancak her birinin farklı bir URL’si vardır. Bu sorunun teknik bir çözümü var: Shopify temanızın kodunu düzenleme.
Tavsiye Edilen:  Facebook ve Instagram Reklamlarına Nasıl Başlanır – 2023 Rehberi

Shopify, platformu sürekli olarak geliştiriyor; dolayısıyla belirli eksikliklerin giderilmesi üzerinde çalıştıklarından emin olabilirsiniz. Neyse ki Shopify’ın SEO avantajları dezavantajlarına ağır basıyor.

Öyleyse Shopify’ın SEO açısından tam olarak neyi iyi yaptığına bakalım.

Shopify SEO için iyi mi?

Neyse ki Shopify kullanıcıları için e-ticaret platformu, konu SEO, özellikle de temel temeller olduğunda pek çok şeyi doğru yapıyor.

Shopify’ın yerleşik SEO özellikleri şunları içerir:

  • Bir dizi mobil uyumlu özellik ve temayla birlikte gelir. Mağaza sahiplerinin seçebileceği 70’ten fazla profesyonel ve duyarlı mobil tema var. Shopify ayrıca alışveriş yapanların telefonlarından alışveriş yapmasını kolaylaştıran yerleşik bir mobil ticari alışveriş sepetiyle birlikte gelir.
  • Meta verileri yönetme ve güncelleme yeteneği. Başlık etiketi ve meta açıklamalar Shopify’da kolayca düzenlenebilir. Buna hem temel sayfalar hem de ürünler ve koleksiyonlar dahildir.
  • Mağazanız için otomatik olarak site haritası oluşturma. Bu site haritası Google’a hangi URL’lerin dizine ekleneceğini bildirir (böylece sıralanabilirler). İleri düzey SEO uzmanları bunu manuel olarak yapmayı tercih edebilir (belirli sayfaları hariç tutmak için). Ancak genel olarak Shopify, çevrimiçi mağazalar için site haritası oluşturma konusunda iyi bir iş çıkarıyor.
  • 301 yönlendirmeleri oluşturma. Shopify, mağazanıza 301 yönlendirmesi oluşturmanın kolay bir yolunu sunar. Bu, arama sıralamasını düşürmeden trafiği geçersiz bir URL’den diğerine yönlendirecektir.
  • Sezgisel Kullanıcı Arayüzü (UI). Kullandığınız Shopify temasına biraz bağlı olsa da Shopify genel olarak alışveriş yapanlar için gezinmeyi kolaylaştıran şık bir mimariye sahiptir.
  • Kanonik URL’ler. Shopify otomatik olarak standart URL’ler oluşturur. Bu URL’ler Google’a hangi sayfanın birden fazla aynı sayfanın ana sürümü olduğunu bildirir.

Shopify’ın markaların çevrimiçi mağazalarını optimize etmelerine ve mükemmel sonuçlar elde etmelerine nasıl yardımcı olduğuna dair iki örneğe göz atalım:

  • iHeartRaves Magento’dan geçişin ardından gelirde %227, organik trafikte ise yıllık %130 artış görüldü.
  • GeriJoy Demandware’den geçiş yaptıktan sonra satışlarda %71, organik trafikte ise %102 artış yaşadı.
Tavsiye Edilen:  Ücretsiz Deneyebileceğiniz En İyi 5 Instagram Video İndirici Uygulaması

Shopify size temel SEO gereksinimlerini optimize etme yeteneği sunar. Ve sadece onları doğru yapmaya odaklanarak sürünün ne kadar ilerisine gidebileceğinize şaşıracaksınız.

Ancak Markanızın gerçekten bir Shopify SEO stratejisine ihtiyacı var mı? Yatırıma değer mi?

Shopify mağazanız Google’da daha üst sıralarda yer alırsa ne olur?

Etkili bir e-ticaret SEO stratejisi uygulamak uzun bir oyun oynamaktır.

Ayrıca aşağıdakiler gibi güçlü sonuçlar sağlar:

  • Daha yüksek görünürlük ve sıralama
  • Artan marka bilinirliği
  • Geliştirilmiş müşteri kullanıcı deneyimi
  • Artan güvenilirlik
  • Hedeflenen web trafiği
  • Artan satışlar ve dönüşümler

Peki bu sonuçlara nasıl ulaşabilirsiniz?

Cevap: SEO’nuzu geliştirmeye odaklanın. Böylece arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) daha iyi sıralanırsınız ve mağazanıza daha fazla trafik çekersiniz.

A Sistrix’in 2020 Araştırması Google kullanıcılarının %28,5’inin ilk organik sonuca tıkladığını buldu. Ek olarak, ikinci sıraya kıyasla birinci sıradaki sıralamadan önemli bir düşüş gösterdi. Tıklama oranı (TO) fiilen yarı yarıya azalır.

Aşağıdaki Sistrix grafiğine göz atın.

Görüntü Kaynağı: Sistrix

2019’da yapılan bir anket şunu gösterdi: %51 Ankete katılan alışveriş yapanların oranı, internetten yapmayı planladıkları bir satın alma işlemini araştırmak için Google’ı kullandıklarını söylüyor.

Benzer şekilde, bir kaynaktan toplanan veriler anket RePortal tarafından yürütülen araştırma, pandemiden bu yana tüm yaş gruplarındaki tüketicilerin internetten alışveriş yapma eğiliminin arttığını ortaya çıkardı.

Aşağıdaki verilere bir göz atın.

Görüntü Kaynağı: DataReportal

Bu, Shopify mağazanızın SERP’lerdeki rakipleri arasında öne çıkmasını istiyorsanız Shopify’da SEO’nun nasıl geliştirileceğine ilişkin en iyi e-ticaret SEO uygulamalarını takip etmesi gerektiği anlamına gelir.

Bu, süreci farklı taktiklere bölerek yapılabilir.

Şimdi nasıl olduğunu görelim ve mağazanıza değerli trafik çekecek bazı Shopify SEO ipuçlarını keşfedelim.

Shopify mağazanızda SEO’yu nasıl geliştirebilirsiniz?

Artık e-ticaret SEO’sunu anladığımıza göre, mağazanızın trafiğini artırabilecek en iyi uygulamalarla dolu Shopify SEO kontrol listesine göz atalım.

1. Site yapısı

Büyük ve karmaşık olma eğiliminde oldukları için site yapısı her e-ticaret mağazası için önemli bir husustur.

E-ticaret web sitenizin yapısı düzensizse arama motorlarının sayfalarınızı taraması ve dizine eklemesi zorlaşır.

Başlangıçta sitenizin yapısının planlamasını ihmal ederseniz, daha sonra düzeltilmesi zor sorunlar ortaya çıkabilir.

Öte yandan, site yapınız, web sitenizin ziyaretçilerine ve arama robotlarına yardımcı olacak şekilde basitleştirilmiş bir şekilde optimize edilmişse, alışveriş yapanlarınız ürünleri bulmayı kolay bulacaktır.

İyi site yapısı SEO’nuzu doğrudan birkaç şekilde artıracaktır:

  • Google, mağaza sayfalarınızı bulup dizine ekleyebilecek
  • Bağlantı yetkisi* sitenizin tüm sayfalarına geçecektir

*Bağlantı otoritesi, bir bağlantının taşıdığı sıralama gücüdür ve bir web sitesindeki diğer sayfalara göredir. Bir bağlantının otoritesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir.

Peki Shopify mağazanız için optimize edilmiş bir site yapısını nasıl oluşturursunuz?

Bunu, şuna benzeyen, arama dostu bir yapı oluşturarak yaparsınız:

Ana Sayfa > Kategori Sayfası > Alt Kategori Sayfası > Ürün Sayfası

veya

Ana Sayfa > Kategori Sayfası > Ürün Sayfası

Bunun neye benzediğine dair görsel bir fikir edinmek için bkz. resim altında.

Görüntü Kaynağı: Konstruct Digital

Shopify’da kategori sayfalarının “koleksiyonlar” olarak bilindiğini unutmamak önemlidir.

Koleksiyon sayfaları, ürünleri bir arada gruplandırır ve alışveriş yapanların tam olarak aradıklarını bulmalarına yardımcı olan gezinme öğeleri görevi görür.

2. Yönlendirmeleri ve özel 404 sayfalarını kullanın

Web sitenizin içeriği değiştikçe Shopify için yaygın bir teknik SEO sorunu da baş gösterecektir: korkunç 404 sayfalar.

Alışveriş yapanlar genellikle 404 sayfasına ulaştıklarında hayal kırıklığına uğrarlar. Demek ki çıkmaza girmişler.

Neyse ki bunun kolay bir çözümü var.

Markanıza uygun özelleştirilmiş bir 404 sayfası oluşturmanız yeterli. 404 sayfası, müşterilerinizin Shopify mağazanızda kalmasına yardımcı olacak ve onlara tekrar yollarına devam edebilmeleri için yararlı bağlantılar sunacaktır.

Ayrıca, arama motorlarının bir sayfanın başka bir yere taşındığını bilmesini sağlayan bir sinyal olan 301 yönlendirmelerinden de yararlanabilirsiniz.

Bu, örneğin stokta olmayan bir ürünü ziyaret etmeye çalışan müşterilere yardımcı olur. Bir 404 sayfasına gitmek yerine benzer bir ürüne yönlendirilecekler.

3. Anahtar kelime araştırması

Shopify anahtar kelime araştırması, etkili bir e-ticaret SEO stratejisi geliştirmede önemli bir adımdır. İster yeni başlayan ister ileri düzey bir SEO uzmanı olun, bu adım mutlak bir zorunluluktur.

Anahtar kelime araştırması, işletmenizin potansiyel müşterilerinin halihazırda ne aradığını anlamasına yardımcı olur ve arama motorlarının içeriğinizin neyle ilgili olduğunu tanımasına olanak tanır.

Sonuçta doğru arama terimlerini bulmak dönüşümlerinizi ve satışlarınızı artıracaktır.

Arama amacını sınıflandırmak için kullanılan üç tür anahtar kelime vardır:

  • Gezinme: Bir markaya veya belirli bir web sayfasına yönlendirin
  • Reklam: Bir şey satın alma niyeti önermek
  • Bilgilendirici: Genel bilgi sağlayın veya belirli bir soruyu yanıtlayın

Seçeceğiniz anahtar kelimelerin çoğunluğu ticari ve ürün bazlı olacaktır.

Bilgilendirici anahtar kelimelerin Shopify SEO’da da yeri olmasına rağmen, öncelikle ticari anahtar kelimeler için sıralamada yer almak istersiniz.

Öncelikle Shopify SEO stratejiniz için anahtar kelimeleri nasıl bulabileceğinize bakalım.

Anahtar kelime fikirleri bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanın

Güçlü bir araç, Google Anahtar Kelime Planlayıcı Shopify mağazası sahiplerinin SEO kampanyaları için anahtar kelime fikirleri bulmalarına yardımcı olur. Hızlı, ücretsiz ve kullanımı kolaydır.

Seçtiğiniz anahtar kelimeyi arama kutusuna yerleştirmeniz yeterlidir. Bu durumda “dağ bisikleti” terimini kullanacağız.

Resim Kaynağı: Google Anahtar Kelime Planlayıcı

Daha sonra Google Anahtar Kelime Planlayıcı, girdiğiniz anahtar kelimeyle alakalı öneriler getirir.

Ayrıca diğer kriterlerin yanı sıra her bir anahtar kelime için aylık aramaları ve rekabeti de göreceksiniz.

Resim Kaynağı: Google Anahtar Kelime Planlayıcı

bir Google hesabı Google Anahtar Kelime Planlayıcı’yı kullanmak için, ancak tamamen ücretsizdir.

Rakiplerinizin zaten sıralandığı anahtar kelimeleri analiz etmek için SEMrush’ı kullanın

SEMrush mükemmel bir ücretli anahtar kelime araştırma aracıdır. Rakiplerinizin halihazırda hangi anahtar kelimelerde sıralamaya girdiğini gözetlemek için kullanılabilir.

Bu neden anahtar kelimeleri toplamak için iyi bir taktiktir?

Rakiplerinizin sıralandığı anahtar kelimeler, Shopify mağazanızın da hangi sıralarda yer alabileceği konusunda size fikir verir.

Aşağıda, çevrimiçi mağazanın hangi anahtar kelimelerle ilgili olduğunu görebilirsiniz. Bisikletler Çevrimiçi şu anda sıralamada. Ek ticari anahtar kelimelerle birlikte “dağ bisikleti” terimi için 2. sırada yer almaktadır.

Bu sonuçlar, rakiplerin kendi anahtar kelime araştırmaları için seçebilecekleri geniş bir liste sağlar.

Görüntü Kaynağı: SEMrush

İlgili aramaları bulmak için Google’ı kullanın

Google’ın en güzel yanı, çevrimiçi mağazalara yardımcı olacak birçok yol sunmasıdır Shopify SEO stratejileri için anahtar kelimeler bulma.

Öncelikle otomatik tamamlama özelliğine bir göz atalım.

Kullanıcıların bir aramayı tamamlamasına yardımcı olmak için tasarlanmış olup öneri değil, tahminler sunar. Bu tahminler konum, geçmiş aramalar, trend aramalar ve daha fazlası gibi verilere dayanarak yapılır.

Örneğin, Google’ın arama çubuğuna “dağ bisikleti” arama terimini yazmaya başladığımda, bir tahmin listesi görüntülendi.

Bu tahminler, bir anahtar kelime listesine eklenecek son derece yararlı anahtar kelime fikirleridir.

Resim Kaynağı: Google

Ek olarak, Google’ın ilgili aramaları SERP’nin altında sekiz “ilgili” arama sonucu görüntüler.

Bunlar arasında “satılık dağ bisikletleri” ve “trek dağ bisikleti” bulunmaktadır. Yüksek kullanıcı amacına sahip alakalı anahtar kelimeler.

Resim Kaynağı: Google

Google’ın ‘Kişiler Şunu da Soruyor’ (PAA) özelliği, Google’a bir arama sorgusu yazdıktan sonra görünen bir soru kutusudur.

Bu sorular aranan anahtar kelimeyle ilgilidir.

Potansiyel müşterilerinizin ürünleriniz hakkında sorabileceği sorulara ilişkin bilgiler sağlar ve doğru anahtar kelimeleri seçmenize yardımcı olabilirler.

Resim Kaynağı: Google

Listenizden en iyi anahtar kelimeleri seçin

Daha sonra, aşağıdaki kriterleri kullanarak geniş hedef anahtar kelime listenizi daraltın:

  • Arama Hacmi: Belirli bir ifadenin Google’da her ay ne sıklıkta arandığı
  • Anahtar Kelime/Ürün Uyumu: Anahtar kelime hedef müşterilerinizle ne kadar alakalı?
  • Ticari Amaç: Anahtar kelimeyi arayan kişinin müşteri olma şansı
  • Zorluk: Anahtar kelimenin Google’da sıralamasının ne kadar zor olduğu

Son anahtar kelime listenizi seçmek için yukarıdaki kriterleri kullandıktan sonra, e-ticaret mağazanızın web sayfalarını optimize etmeye hazırsınız.

Şimdi bu Shopify SEO püf noktalarına dalalım.

4. Mağazanızın ürünlerini ve koleksiyon sayfalarını optimize edin

Shopify mağazanızdaki ürün ve koleksiyon sayfalarını optimize etmek SEO’nuzu güçlendirecek ve mağazanızın aldığı trafik miktarını artıracaktır.

Müşteriler mağazanızı ziyaret ederken zamanlarının çoğunu bu sayfalara göz atarak geçirdikleri için müşteri deneyiminde de önemli bir rol oynarlar.

Bu sayfaların etkinliğini nasıl artırabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Alternatif metin

Google gibi arama motorları, bir görselin içeriğini anlamak için alt etiketini (“alt”, “alternatif” anlamına gelir) kullanır.

Bu açıklayıcı metni eklemek, ürün görsellerinizin arama sonuçlarında görünme şansını artıracaktır.

Alternatif metin aynı zamanda erişilebilirliğe de yardımcı olur.

Ekran okuyucular görsellerin yerine alternatif metni duyurur. Bu, web sitenizin ziyaretçileri görme bozukluğuna sahipse, ürün resminizin ne gösterdiğini bilecekleri anlamına gelir.

Aşağıda kötü bir alternatif metin örneği verilmiştir. Google.

Resim Kaynağı: Google

İşte iyi bir alternatif metin örneği.

Resim Kaynağı: Google

Ürün resimleriniz için alternatif metin yazarken bunları aklınızda bulundurun.

Meta açıklamaları

Meta açıklaması, arama yapanlara ürününüzün ve koleksiyon sayfalarınızın kısa bir özetini sağlayan bir HTML etiketidir.

Web sitenizin Google’daki arama snippet’inin bir parçası olarak başlık etiketinin üstünde görüntülenirler.

Arama motoru sıralamalarını doğrudan etkilemeseler de, sonuçlar sayfasındaki sayfanızın satış kopyası görevi görerek tıklama oranınızı etkilerler.

İyi bir meta açıklamanın nasıl yazılacağı aşağıda açıklanmıştır:

  • 120 ila 156 karakter arasında tutun
  • Harekete geçirici mesaj ekleyin
  • Hedef anahtar kelimenizi kullanın
  • Teknik özelliklerden çekinmeyin
  • Benzersiz kopya yaz

E-ticaret markası BooHoo, bir meta açıklamanın nasıl görünmesi gerektiğine dair harika bir örnek gösteriyor.

Resim Kaynağı: Google

Başlık etiketleri

Meta açıklamalara benzer şekilde sayfa başlıkları da bir HTML kodu parçasıdır. Google gibi arama motorlarına web sayfalarınız için kullanacakları başlıkları SERP’lerinde söylerler.

Ayrıca Shopify SEO’nuzu da güçlendirebilirler.

Buna göre Ahreflerhedef anahtar kelimenizi başlık etiketine yerleştirmek sıralamaları artırır.

Görüntü Kaynağı: Ahrefs

SERP’lerde tıpkı aşağıdaki gibi tıklanabilir bir başlık olarak görünürler.

Resim Kaynağı: Google

Başlık etiketleri ayrıca tarayıcı sekmelerinin üst kısmında da görünür. Bu, kullanıcıların sayfayı tıkladıklarında ne göreceklerini bilmelerini sağlar.

Görüntü Kaynağı: Kafatası Tıraş Makinesi

İyi tasarlanmış URL’ler

İyi tasarlanmış URL’ler bir sayfanın alaka düzeyinin belirlenmesinde rol oynar ve bu da Google’ın sayfayı daha iyi anlamasına yardımcı olur.

Ayrıca, doğru şekilde optimize edilmiş ürün ve koleksiyon sayfası URL’leri de alışveriş yapanlara fayda sağlar. Tıklamaları gerekip gerekmediğini anlamalarını kolaylaştırırlar.

Aslında, Google URL yollarında (hedef anahtar kelimeniz) rastgele kelimeler ve sayılar yerine açıklayıcı kelimeler kullanmanızı önerir.

Aşağıdaki örnek bu noktayı güzel bir şekilde göstermektedir.

Resim Kaynağı: Google

Burada SERP’lerde bir koleksiyon sayfasına yönlendiren iyi tasarlanmış bir URL örneği verilmiştir.

Resim Kaynağı: Google

Ürünlere ve koleksiyon sayfalarına dahili bağlantılar

Tipik olarak e-ticaret mağazalarında benzer bilgilerin varyasyonlarını içeren birçok koleksiyon ve ürün sayfası bulunur.

Bu nedenle dahili bağlantı önemlidir. Arama motorlarının hangi sayfaları öncelikli olarak değerlendirdiğinizi bilmesini sağlar.

Etkili bir dahili bağlantı stratejisi geliştirmek için mağazanızın önemli ürün ve koleksiyon sayfalarını seçmeniz gerekir..

Bu sayfaların yüksek otorite sayfalara bağlanması gerekir. Bu, ana sayfanız ve/veya daha üst düzey koleksiyon sayfalarınız olabilir.

Bağlantıların bağlantı metni (köprüdeki tıklanabilir metin) akılda tutulması gereken bir diğer önemli faktördür.

Neden?

Arama motorlarına bağlantı verilen sayfa hakkında bilgi verir. Benzer şekilde daha fazla bağlam sağlar ve iki sayfa arasında bir ilişki oluşturur.

Bu, mağazanızın SEO’sunu artırır ve koleksiyonunuza ve ürün sayfalarınıza SERP’lerde daha iyi bir sıralama şansı verir.

Tarafından yapılan bir vaka çalışması Ninja Desteği dahili bağlantıların organik trafiği %40 artırabileceğini gösteriyor.

Görüntü Kaynağı: Ahrefler

Benzersiz ürün açıklamaları

Shopify sitenizde yinelenen ürün açıklamaları yayınlarsanız bu SEO’nuza zarar verir.

Diğer taraftan, eğer yazarsan benzersiz ürün açıklamalarıorganik trafiğiniz artacak.

Aslında orijinal üretici ürün açıklamalarını kopyalayıp yapıştırmaktan tamamen kaçınmalısınız. Bunun yerine kendinizinkini yazın!

Bu, iyi Shopify sayfa içi SEO uygulamasının önemli bir parçasıdır.

Ek olarak, anahtar kelimeleri stratejik olarak yerleştirerek anahtar kelime doldurmanın önüne geçersiniz. Bir içeriğe çok fazla aynı anahtar kelimeyi yerleştirmek kötü bir kullanıcı deneyimi yaratır; bu da önemli bir Google sıralama faktörüdür.

Sayfalarınızda yazılan benzersiz içeriğin botlar için değil insanlar için yazılması gerektiğini unutmayın.

Müşterilerinizi dönüştürecek benzersiz ürün açıklamaları yazmaya yönelik bazı ipuçlarını burada bulabilirsiniz:

  • Özellikleri değil faydaları vurgulayın
  • Hedef kitlenizi anlayın ve tanımlayın
  • Taranabilir sayfa içeriği oluşturun
  • İlgili endişeleri ele alın
  • PDP sayfanızın uzunluğunu alıcı farkındalığının belirlemesine izin verin

Aşağıda markanın nasıl olduğunu görün yöntem bulaşık pompası dolum ürünlerini anlatıyor. Ürün açıklaması benzersiz, eğlenceli ve alışveriş yapanlar için bağ kurulabilir niteliktedir.

Görüntü Kaynağı: yöntem

Musteri degerlendirmeleri

Müşterileriniz ürünlerinizden biri için geri bildirim bıraktığında Google’ın taraması için yeni içerik oluştururlar.

Genellikle bu içerik, ürün detay sayfanızla (PDP) alakalı anahtar kelimeler içerecektir.

Bu, Google’ın PDP’nizin neyle ilgili olduğunu ve arama sonuçlarında ne kadar üst sıralarda yer alması gerektiğini anlamasına yardımcı olur.

Güzellik Körfezi Müşterilerin tüm ürünleri hakkında yorum bırakmasına olanak tanır.

Marka, Viseart’ın Spritz Edit Palette’ini satıyor. Ürünlerin PDP sayfasında müşterilerin bıraktığı yorumları ve içerdikleri alakalı anahtar kelimeleri görebilirsiniz.

Görüntü Kaynağı: Güzellik Körfezi

5. Daha iyi içerik pazarlaması için bir Shopify blogu yayınlayın

Bir blogu yayınlamak ve düzenli olarak güncellemek, e-ticaret sitenize yüksek kaliteli sayfalar eklemenin harika bir yoludur.

Shopify SEO’yu da güçlendirir. Buna göre HubSpot’ublog yazan şirketler %55 daha fazla ziyaretçi ve %434 daha fazla dizine eklenmiş sayfayla daha iyi pazarlama sonuçları elde ediyor.

Birlikte Blogbilgilendirici anahtar kelimeleri hedefleyerek müşterilerinizin aradığı sorulara yanıt veren içerikler oluşturabilirsiniz.

Ve tam olarak öyle olmadığın için satış ürünlerinizi bir blogda yayınlayın, bunun yerine yardım ve yanıtlar sağlayarak müşteri güvenini kazanırsınız.

Beauty Bay’in “Düzenlendi” adlı blogundan başka bir örneğe bakalım.

Güncel güzellik trendleriyle ilgili konular ve daha da önemlisi sattıkları yeni ürünler hakkında içerikler yayınlıyorlar.

Müşterilerinin bu ürünleri satın almadan önce onlar hakkında daha fazla bilgi isteyeceklerini biliyorlar. Bloglarında bunlar hakkında yazarak müşterilerini satın alma yolculuğuna çıkarıyorlar.

Görüntü Kaynağı: Güzellik Körfezi

6. Site hızı

Google gibi arama motorları, kullanıcı deneyimini doğrudan etkilediği için web sitesi hızını birincil sıralama faktörü olarak kabul eder.

Bunlara ek olarak, Google bir sayfanın yüklenmesi için gereken her saniye, bir sitenin hemen çıkma oranının kötüleştiğini buldu.

Bu, e-ticaret web sitenizin mobil uyumlu sayfalar içermesinin önemli olduğu anlamına gelir.

Shopify mağazanızın hızını optimize edin ve sonuç olarak SEO’nuzu şu şekilde artırın:

  • Görüntüleri sıkıştırma
  • Web sitenize yüklenen uygulamaların sayısını azaltmak
  • Testlere öncelik verilmesi
  • Yönlendirmeleri azaltma
  • Profesyonel yardım almayı düşünüyorum

7. SEO araçları ve uygulamaları

Bu yazının yazıldığı an itibarıyla Shopify uygulama mağazasında “SEO” aramasında 631 uygulama görünüyor.

Görüntü optimize edicilerden SEO denetimi yapmaya, özel sayfalar oluşturmaya ve daha fazlasına kadar her şeyi kapsarlar.

Resim Kaynağı: Shopify

Bu, Shopify gibi sağlam bir platform kullanmanın büyük bir avantajıdır ve bir şeyi kutudan çıktığı gibi yapamamanız, onu hiç yapamayacağınız anlamına gelmez.

Yani, yalnızca Shopify ile önemli miktarda SEO yapabilirken, doğru SEO uygulamasıyla çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

#cta-visual-pb#Google’ın sıralayacağı bir ürün sayfası oluşturmak ister misiniz?Shogun Sayfa Oluşturucu’ya göz atın ve bugün hangi öğeleri kullanabileceğinizi öğrenin.Hemen oluşturmaya başlayın

Sayfa Oluşturucu ile Shopify mağazaları için SEO dostu sayfalar oluşturun

Shogun Page Builder, markaların çevrimiçi mağazaları için SEO için optimize edilmiş sayfaları kolayca oluşturmasına olanak tanır. Birkaç farklı yola bakalım.

Alt etiketlerini doğrudan görsellerinize ekleyin

Image öğesiyle görsellerinize alternatif metin eklemek son derece kolaydır.

Resminizi yükledikten sonra sağdaki menüye gitmeniz yeterlidir; aşağıdaki kutuyu göreceksiniz.

Birkaç saniyenizi ayırarak SEO stratejiniz için harika sonuçlar elde edeceksiniz.

Sayfanızın meta alanlarını yapılandırın

Sayfanızın meta alanlarını Sayfa Ayarları panelinde düzenleyin. Üç noktalı düğmeye tıklayarak düzenleyicinin sağ üst köşesinde bulabilirsiniz.

Daha sonra meta alan formlarını göreceksiniz. Burası sayfanızın meta başlığını ve meta açıklamasını yazabileceğiniz yerdir.

Bununla, insanlar alakalı terimleri aradığında mağazanızın nasıl görüneceği üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Bu şekilde sattığınız ürünü isteyen insanlardan daha fazla trafik alırsınız.

Shopify SEO ile mağazanıza daha fazla organik trafik çekin

Başarılı bir Shopify SEO stratejisi oluşturmak ve yürütmek bir sürat koşusu değil, bir maratondur.

Shopify zaten SEO temelleriyle birlikte gelir ancak rakiplerinizi geride bırakmak için bu SEO eğitiminde bahsedilen ek ince ayarları yapmanız gerekebilir.

Aynı şekilde organik arama motoru trafiğinizi artırmak için uygulamaları ve araçları kullanın.

Mağazanız için en iyi sonuçları elde etmek amacıyla Shopify ürün ve koleksiyon sayfalarınızı optimize edin ve dijital pazarlama stratejinizi uygularken her adımı mümkün olduğunca yakından takip edin.

SEO zaman alabilir, ancak çalışmaya erken başlarsanız sonuçları daha sonra büyük bir şekilde göreceksiniz.

#cta-visual-pb#Sayfa Oluşturucu ile SEO dostu Shopify sayfaları oluşturunBugün özelleştirebileceğiniz çeşitli öğelere göz atın.Shogun’u ücretsiz deneyin