UX SEO En İyi Uygulamaları için 5 İpucu

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:UX SEO En İyi Uygulamaları için 5 İpucu

Web sitenizi Google sonuçlarında üst sıralara çıkarmak için çalışırken, hedef kitlenizin sitenizi anlamasını istersiniz.

Harika bir web sitesinin ayırt edici özelliği, siteyi ziyaret ettiğinizde ve aradığınızdan başka hiçbir şey görmemenizdir. Kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi (UX) tasarımı, herhangi bir site için hayati önem taşır ve yalnızca hedef kitlenizin rahatlığı için değil, genel SEO stratejiniz için de önemlidir.

Merak ediyor olabilirsiniz: UX SEO’yu nasıl etkiler? UX, SEO’yu birçok yönden etkiler. Örneğin, yavaş bir sayfa hızı, yalnızca arama motorları tarafından cezalandırılmanıza neden olmaz, aynı zamanda kullanıcılarınızın hayal kırıklığına uğramasına ve sitenizden ayrılma olasılıklarının artmasına neden olur.

Go Fish Digital’in bu UX ipuçlarını dahil etmek, ziyaretçilerinize mümkün olan en iyi deneyimi sunarken sitenizin arama sonuçlarında öne çıkmasına yardımcı olacaktır. Siteniz Shopify kullanıyorsa mevcut tüm ölçümleri takip ettiğinizden emin olmak için Ultimate Shopify SEO Kontrol Listemize de göz atmayı düşünün.

1. Navigasyonunuzu Sezgisel Hale Getirin

Web sitenizin navigasyonunu bir restoranın menüsü veya bir ofis dizininin göründüğü gibi hayal edin. Gezinmeniz, ister E-ticaret ister bilgi sayfaları olsun, web sitenizin ne hakkında olduğunu ve ziyaretçileriniz için neyin en önemli olduğunu anlatmalıdır. Kitlenizin gitmek istedikleri yere gidebilmesi için sayfanın üst kısmına yakın bir yerde hemen görünür olması gerekir. İzlenecek bazı temel ipuçları şunlardır:

  • En görünür olmak için navigasyonunuzu sayfanın en üstüne yerleştirin.
  • Gövde içeriğinden farklı olduğundan emin olun. Navigasyonunuzun yazı tipini, rengini veya dizgisini diğer içeriğinizden farklılaştırın.
  • Gezinmenizi beyaz boşlukla veya renkli bir çubukla tanımlayın.
  • Basit tutun; temellere kadar kaynatın. Çok fazla sayfanız varsa, aşağıdaki gibi kategorik açılır listeler yapmayı düşünün.

İdeal olarak, kullanıcı arayüzünü karıştırmadan tüm ana sayfalarınıza bağlantı verildiğinden emin olmak istersiniz.

Sitede gezinme, kullanıcılarınızın bakmadığını düşündüğünüz ayrıntılara da indirgenebilir. Google önerir basit, kısa URL’ler kullanma ve anahtar kelimeleri tire ile ayırma. Bu, UX SEO en iyi uygulamalarını takip etmenin harika bir yoludur. Sindirilmesi kolay bir URL bilgisi oluşturarak, tüketicileriniz yalnızca tıklayarak sayfa hakkında bir fikir edinir. Örneğin:

Tercih edilmeyen: https://gofishdigital.com/gfd-blog/12345678910abc
Tercihli: https://gofishdigital.com/blog/local-automotive-seo/

bu tercih edilmez Yukarıdaki örnek, kullanıcılara (veya arama motorlarına) sitenin ne hakkında olduğunu söylemediği için ideal değildir. Ancak tercih edilen örnek, kullanıcıya blog sayfasının tam olarak ne hakkında olduğunu söyler. Burada başka bir örneğe bakalım:

Tavsiye Edilen:  En İyi Duyarlı 16 Web Sitesi Kurucusu: Haydi Mobil Uyumlu Olalım

Tercih edilmeyen: https://gofishdigital.com/blog/localautomotiveseo/
Tercihli: https://gofishdigital.com/blog/local-automotive-seo/

bu durumda, tercih edilmez örnek önceki durumdan daha iyidir; kullanıcıya sayfanın ne hakkında olduğunu söyler. Ancak anahtar kelimeleri ayırmaması hem insanlar hem de arama motorları için hızlı okumayı zorlaştırır. Kullanıcı deneyimi SEO’su için tercih edilen uygulama, URL bağlantısının kısa çizgiler kullanılarak ayrılmasını sağlamak ve göze anahtar kelimeler arasında yol göstermektir.

Gezinmenize eklenmesi gerekenleri seçerken, Google Analytics’teki Kullanıcılar Akışı, kullanıcılarınızın nerede olduğunu görmek için yararlı bir araç olabilir. Bu özelliğe erişmek için Google Analytics’i açın, ardından Kitle sekmesine gidin. Kitle sekmesinin altında Kullanıcı Akışını görmelisiniz.

Kullanıcıların Google Search Console'daki konum akışı

Kullanıcı Akışı’na gittikten sonra, Google Analytics tarafından oluşturulan grafiğe bakın. Kullanıcıların sitenize girdikleri andan siteyi tıkladıkları ana kadar sitenizde izledikleri yolları gösteren bir akış şeması sunmalıdır. Bunu kullanarak, kullanıcıların sitenizde doğal olarak nasıl hareket ettiğini görebilirsiniz. Gitmelerini istediğiniz sayfalara gidiyorlar mı? Gezinmede bağlanabilecek bir ana sayfa eksik mi?

İpucu: Sitenizde Google Analytics yoksa veya henüz ilk aşamalarındaysa, sitenizde Google Analytics ile kullanıcı testi yapmayı düşünün. ısı haritaları. Isı haritaları, kullanıcılarınızın sitenize ilk geldiklerinde sayfalarda nereye baktıklarını ve tıkladıklarını anlamak için kullanılan görsel bir araçtır. Bu, gezinmenizi UX ve SEO amaçları için nasıl tasarladığınız konusunda bilgi verebilir.

2. Sayfa Hızınızın Rekabetçi Olduğundan Emin Olun

Hiç bir web sitesini ziyaret ettiniz mi ve yüklenmesi o kadar uzun sürdü ki öylece bıraktınız mı? Hemen hemen herkesin vardır ve ortalama bir kullanıcı sayfadan çıkarsa çıkacaktır. üç saniye içinde yüklenmedi. Bu, kullanıcı deneyiminin SEO’yu nasıl etkilediğinin en bariz örneklerinden biridir.

Sayfa hızı, sitenizin en önemli bileşenlerinden biridir. Sayfa hızınız rekabetçi değilse, trafiğiniz bunun yerine rakiplerinize gidiyor olabilir.

Sayfa hızınızı kontrol etmek için aşağıdaki gibi araçları kullanabilirsiniz: GTmetrix ve Google Sayfa Hızı Bilgileri ortalama bir kullanıcı için sitenizin ne kadar hızlı yüklendiğini ölçmek için. Bu uygulamaların her ikisi de sayfa hızıyla ilgili sorunları tanımlar ve onu iyileştirmek için çözümler sunar. Yaygın sorunlar, sayfadaki gereksiz komut dosyalarını, büyük resimleri ve yönlendirmeleri içerebilir. Sayfa yükleme hızını artırmak, sitenizi UX SEO en iyi uygulamaları ve standartları ile uyumlu tutacaktır.

3. Mobil Öncelikli Tasarım Kullanarak Sitenizi Oluşturun

Tüm web trafiğinin yarısından fazlasının mobil cihazlar tarafından oluşturulduğu tahmin edilmektedir. Googlebot yıllardır mobile öncelik veren bir yaklaşım kullanıyor; bu, mobil deneyimlere öncelik vermeyen sitelerin otomatik olarak dezavantajlı duruma düşeceği anlamına geliyor.

Tavsiye Edilen:  Google'da Arama Sonuçlarının Kişiselleştirilmiş Sıralaması

GFD'nin mobil ana sayfa düzeninin bir görüntüsü.

Mobil öncelikli tasarım ilkelerinden bazıları şunları içerir:

  • Mobil içeriğiniz ve masaüstü içeriğiniz aynı olmalıdır.
  • Mobil ve masaüstü sürümlerinde aynı meta verileri (başlık etiketleri, meta açıklamalar) kullanın.
  • Reklamlarınızın mobil sitenizi kullanılmaz hale getirmediğinden veya önemli öğeleri kapsamadığından emin olun.
  • Desteklenen biçimlerde yüksek kaliteli görüntüler kullanın. Google’ı kontrol et görüntü yönergeleri Burada.
  • Mobil sayfa hızınızın rekabetçi olduğundan emin olun. Google’ın bir Mobil Uyumluluk testi mevcut.

Genel olarak içeriğiniz kullanılabilirlik için yapılan değişikliklerle aynı olmalıdır.

4. İlgili Dahili Bağlantıları Kullanın

Bir sayfadan sitenizdeki alakalı bir sayfaya dahili bağlantılar eklemek, kullanıcı etkileşimini yüksek tutmanın harika bir yoludur. Bir sayfaya dahili bağlantılar eklediğinizde, ziyaretçilerinizin o sayfayla ilgili daha fazla içerik bulmasına ve sitenizde daha uzun süre kalmasına yardımcı olursunuz. Çapraz bağlantı, bağlantı verilen sayfanın alakalı olduğu arama motorlarına ipucu verir ve bu da algoritmaya yardımcı olur.

İpucu: Dahili bir sayfaya bağlantı oluştururken, bağlantı metninizin (diğer bir deyişle gerçekte bağlantı verilen kısım) kullanıcıya nereye gittiklerini söylediğinden emin olun. Yalnızca daha kullanıcı dostu olmakla kalmaz, aynı zamanda Google’ın algoritmaları, sayfanın ne hakkında olduğunu anlamak için bağlantı seçeneklerinizi kullanır. Google, spam uygulamalarına karışmadığınızdan emin olmak için bağlantı metni de kullanır, bu nedenle bilgilendirici olması önemlidir.

Tercih edilmeyen: Buraya tıklayın.
Tercihli: Daha fazlasını öğrenmek için Go Fish Digital’in göz alıcı grafikler oluşturmaya yönelik 5 ipucuna göz atın.

5. Sayfa Yapınızı Geliştirin

Sayfa içi yapı, UX ve SEO’nun birlikte çalışmasının başka bir yoludur. Kitlenizin dikkatini sitenize nasıl doğal bir şekilde çekebileceğinize ve onları orada tutabileceğinize bir göz atalım!

İçeriğinizi Parçalayın

Büyük metin bloklarına sahip olmak göze ya da arama motoruna çekici gelmiyor! Büyük paragraflar, kullanıcılarınızı metni atlamaya veya sayfayı tamamen terk etmeye teşvik ederek kullanıcıların sitede geçirdikleri zamanı azaltabilir ve UX’in SEO’yu etkilemesinin bir başka önemli yolunu gösterebilir.

Büyük metinleri bölmek ve mobil kullanıcılar için okunabilirliği artırmak için içeriğinize her üç ila dört cümlede bir boşluk ekleyin. Kelime sayısını azaltmakta zorlanıyorsanız, kopyayı basitleştirmeye yardımcı olması için madde işaretleri veya numaralandırılmış bir liste eklemeyi düşünün.

Resim eklemek, kullanıcılarınızın gözlerini üzerinize çekmenin ve sayfa katılım oranlarını artırmanın başka bir harika yoludur. Bir içerik bloğuna alakalı bir resim eklemek, SEO’nuzu da geliştirir.

Tavsiye Edilen:  22 najlepsze strony do publikowania gości

Kullanıcı katılımını artırmanın en iyi yollarından biri, infografikler, videolar, sınavlar veya hesap makineleri gibi etkileşimli içerik eklemektir. Go Fish Digital, sitelerin yaratıcı içerik oluşturmaya başlamasına yardımcı olacak bir etkileşimli içerik kılavuzuna sahiptir.

Yapı Oluşturmak İçin Başlıkları Kullanın

Sayfa yapınızın ne olduğundan emin değil misiniz? Sayfanızın yapısı, sayfayı biçimlendirmek için kullanılan başlıklar tarafından belirlenir. Çoğu sayfa için, sayfanın üst kısmında H1 olarak biçimlendirilmiş bir ana başlık ve aşağıda gerektiği şekilde herhangi bir H2 ve azalan başlık bulunmalıdır. Örneğin, Go Fish Digital ana sayfa yapısı şu şekilde başlar:

Azalan başlıklara sahip GFD başlık yapısı

Sitenizdeki herhangi bir sayfanın en üstündeki H1 olarak biçimlendirilmiş ilk başlık, sayfanızın ne hakkında olduğunu tanımlamalıdır. Sayfanızda yalnızca bir H1 olduğundan emin olun. Bu, arama motorlarının sayfa yapınızı anlamasını ve kullanıcıların neyin önemli olduğunu belirlemesini kolaylaştıracaktır.

H2’ler, H3’ler ve sonraki başlıklar azalan sırada kullanılmalıdır. Örneğin, H3’ler H2’lerin altına ve H4’ler H3’lerin altına yerleştirilmelidir.

Başlığınıza anahtar kelimeler eklemek, UX SEO en iyi uygulamalarına bağlı kalırken anahtar kelime sıralamanızı güçlendirmenin başka bir harika yoludur. Anahtar kelimeleriniz sayfanızın konusu ile ilgili olmalıdır; örneğin, pazarlama hizmetleri sunuyorsanız, sayfada pazarlamayı belirtmek istersiniz.

Çözüm

Google’ın sevdiği sezgisel bir web sitesi tasarlamak hiç bitmeyen bir görev gibi görünebilir, ancak işe kullanıcılarınızı memnun ederek başlayın. UX tasarımı, arama motorlarının kullanıcı katılımını izlemek için kullandığı ölçümler aracılığıyla SEO sıralamalarını doğrudan etkiler. Kullanıcı deneyimini inceleyerek, kullanıcılarınızın web sitenizle nasıl etkileşime geçtiğini ve sitede geçirdikleri zamanı nasıl iyileştireceğinizi anlayacaksınız. Sayfa yükleme hızı, dahili bağlantılar ve sayfa yapısı gibi metrikler, hem arama motorları hem de kullanıcılar için iyi bir ziyaret sağlamak için hayati önem taşır. Sonuç olarak, UX ve SEO, sitenizi oluşturmak için düşman değillerdir; harika müttefiklerdir ve birbirlerinin üzerine inşa edilirler. Sitenizin arama görünürlüğünü iyileştirmek istiyorsanız, Go Fish Digital’deki SEO ajansımızla iletişime geçmekten çekinmeyin.