Web Siteniz Performans Testini Geçiyor mu?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:Web Siteniz Performans Testini Geçiyor mu?

Web siteniz pazarlama mesajınızı iletmek, ürünlerinizi satmak ve hedef kitlenizle iletişim kurmak için bir araçtır. Ve diğer tüm araçlar gibi, web sitenizin de en iyi performansı göstermesi için düzgün bir şekilde oluşturulması ve bakımının yapılması gerekir.

Bu yazıda, web sitenizin ne kadar iyi performans gösterdiğini puanlamak için kullanabileceğiniz çeşitli araçlara bakacağız ve performans puanlarınızı hesaplamak için kullanılan faktörleri inceleyeceğiz.

Bu yazıyı okumayı bitirmeden önce, web sitenizin performansında hangi faktörlerin önemli bir rol oynadığını daha iyi anlayacağınızı ve performansı hızlı bir şekilde artırmanıza yardımcı olabilecek bazı düşük asılı meyveleri tanımlayacağınızı umarız.

Web Sitesi Performans Testi

Bu makalenin çoğunda HubSpot’un adlı bir araca odaklanacağız. Web Sitesi Sınıflandırıcı. Bu araç yıllardır var ve HubSpot’u Web sitelerinin bulunduğu ortam değiştikçe dikkate aldığı faktörleri güncellemeye devam ederek harika bir iş çıkardı.

WIX web sitesi için aldığımız not şu şekilde:

Test web sitelerini 100 üzerinden derecelendiriyor, dolayısıyla 94 oldukça iyi görünüyor. Not, dört kategorideki faktörleri dikkate alır:

  • Güvenlik
  • Mobil
  • SEO
  • Verim

WIX web sitesi Güvenlik, Mobil ve SEO’da iyi puanlar alıyor ancak performans için 30 puanın yalnızca 24’ünü alıyor. Farklı kategorilere bakalım ve neden aldığımız puanları aldığımızı keşfedelim.

Web Sitenizin Güvenliği

Bu kategori çok basit bir kategoridir ve Website Grader’da yalnızca 10 puan değerindedir. Web sitenizde yüklü bir SSL Sertifikası var mı ve web siteniz tüm öğelerini bu sertifika üzerinden çalıştırıyor mu?

SSL Sertifikasına sahip olduğumuz ve tüm sayfa öğelerini SSL üzerinden yüklediğimiz için 10/10 puan aldık. SSL Sertifikanız olduğunda siteniz için HTTPS adı verilen güvenli bir hiper metin aktarım protokolünü de kullanabilirsiniz. Siteniz güvenli olduğunda HTTP ve HTTPS SEO avantajları bile vardır, bu nedenle SSL kullandığınızdan emin olun.

SSL Sertifikaları, web siteniz ile kullanıcının bilgisayarı veya cihazı arasında aktarılan tüm verilerin şifrelenmesini ve güvenli olmasını sağlar. SSL sertifikasına sahip olmak, web sitenize yapılan saldırılara karşı korunmanıza yardımcı olur ve kullanıcı verilerinizi güvende tutar.

Giderek daha fazla insan, bir web sitesinin orijinal ve güvenilir olduğunun bir işareti olarak SSL sertifikalarını arıyor ve hatta arama motorları bile algoritmalarında SSL sertifikalarını dikkate almaya başladı.

SSL sertifikaları oldukça karmaşık olabilir. Sitenizin güvenli olmasını sağlamanın daha sonra ele alacağımız basit yolları vardır, ancak genel bir kural olarak, yalnızca cezalandırma oburluğunuz olmadığı sürece SSL kurulumlarını profesyonellere bırakın.

Web Sitenizin Mobil Versiyonu ve Duyarlılığı

Önceki yazılarımızda mobil veya duyarlı web tasarımının önemli olmasının sayısız nedenini tartışmıştık, ancak burada kısa bir özet geçelim:

Mobil ve tablet taramaya yönelik sürekli baskı göz önüne alındığında, web sitelerinin çeşitli cihazlarda iyi çalışması gerekir. Bu nedenle Website Grader mobil yanıt verme konusunda 30 puan gibi yüksek bir puan alıyor.

Web sitesi derecelendirici, web sitenizin mobil uyumlu olduğuna dair iki temel göstergeyi arar:

Birincisi tepki verme yeteneğidir. Not veren kişi, web sitenizin stil sayfasında, tarayıcıya web sitesini, bulundukları ekran boyutuna göre nasıl görüntüleyeceğini söyleyen kod parçalarını arar. Medya sorguları adı verilen bu kod parçaları, birden fazla cihazda iyi bir kullanıcı deneyimi geliştirmek için gereklidir.

İkincisi, web sitenizin bir görünüm bildirip bildirmediğidir. Görünüm alanı, sayfa boyutunuzu kontrol etmenize ve birden fazla cihaz ve ekran boyutunda ölçeklendirmenize olanak tanır.

WIX web sitesi bir görünüm bildiriyor ve medya sorgularını kullanıyor, bu nedenle 30/30 puan aldık.

Tavsiye Edilen:  Modern Bir Dünyada Sanal Satışta Nasıl Başarılı Olunur?

Genel olarak konuşursak, web sitenizde bunlardan birinin bulunduğunu ancak diğerinin olmadığını göreceksiniz; bu nedenle, web sitenizin mobil uyumlu olup olmamasına bağlı olarak 30/30 veya 0/30 puan almanız muhtemeldir.

Ek olarak, sitenizi şu şekilde çalıştırmayı deneyebilirsiniz: Google’ın Mobil Uyumluluk Testi. Bu test, Google’ın web sitenizi mobil uyumlu olarak değerlendirip değerlendirmediğini belirleyecek ve ekrandan daha geniş içerik, birbirine çok yakın tıklanabilir öğeler ve daha fazlası gibi sorunlara sahip olabilecek sayfalara daha derinlemesine inebileceğiniz web yöneticisi araçlarınıza bağlantılar sunacaktır.

Web Sitenizin Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu, çoğu küçük ve orta ölçekli işletmenin pazarlama karması içinde o kadar önemli bir unsurdur ki, göz ardı edilemez veya bir kenara itilemez.

SEO o kadar her şeyi kapsar ki, güvenlikten mobiliteye, hız ve performansa kadar web sitenizin notunun tüm faktörleri, web sitenizi sıralarken Google ve diğer arama motorları tarafından dikkate alınacaktır.

Bu web sitesi değerlendirici, web sitenizi geliştirirken SEO’yu dikkate alıp almadığınızın bir ölçüsü olarak SEO’nun en temel unsurlarını arıyor.

İşte bu web sitesi değerlendiricisinin aradığı dört öğe, bunların neden önemli olduğu ve bunları optimize etmeye yönelik ipuçları:

  • Sayfa Başlıkları – Sayfa başlıkları, arama motorlarının bir sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olur. Sayfa başlıkları maksimum 70 karakter uzunluğunda olmalı ve anahtar kelimeleri tekrarlamamalıdır.
  • Meta Açıklaması – Meta açıklamalar, arama motorları tarafından, sayfanızın açıklamasını arama sonuçlarında başlığının ve URL’sinin altında görüntülemek için kullanılır. Meta açıklamaları maksimum 155 karakterden oluşmalı ve sayfa içeriğini doğru bir şekilde anlatmalıdır.
  • Başlıklar – Arama motorları da bir sayfanın neyle ilgili olduğunu belirlerken başlıkları kullanır. Mümkün olduğunda başlıklarınıza anahtar kelimeler ekleyin.
  • Site haritası – Site haritaları, arama motorlarının sitenizin tamamını bulmasının ve dizine eklemesinin en hızlı ve en kolay yoludur.

Web sitenizin arama motoru optimizasyonuna yeni başlıyorsanız, burası başlamak için çok iyi bir yerdir. SEO yolunda biraz daha ilerlediyseniz sitenizde olabilecek daha geniş kapsamlı veya teknik sorunları belirlemek için daha ayrıntılı bir rapor kullanmayı düşünebilirsiniz.

Houston’da SEO şirketleri arıyorsanız, kendi web sitelerinin sattıkları ürünlerde etkili olduğundan emin olun. WIX web sitesinde sayfa başlıkları, başlıklar, meta açıklamalar ve site haritası kullanıldığı için SEO’dan 30/30 puan aldık.

Web Sitenizin Performansı

Web sitesi performansı, küçük ve orta ölçekli işletme web sitelerinin çoğunun en çok gözden kaçan yönlerinden biridir.

Web sitenizin güvenliğini, mobil uyumluluğunu ve arama motoru optimizasyonunu ele almanın ne kadar önemli olduğunu tartıştık, ancak gerçek şu ki performansı tüm bu faktörleri doğrudan etkileyecektir.

Sonuç olarak sabırsızlaştık, özellikle de internet söz konusu olduğunda. Bir kullanıcı oturup web sitenizin yüklenmesini bekliyorsa, daha hızlı yüklenen bir site için sitenizi terk etme olasılığı her geçen saniye önemli ölçüde artar. Ulaşmak için iyi bir hedef, yaklaşık 3 saniyelik sayfa yükleme hızıdır.

Tartışmak üzere olduğumuz alanların çoğunu kişisel olarak ele almak, çoğu işletme sahibinin veya pazarlama profesyonelinin teknik yeteneklerinin ötesinde olacaktır, ancak bu performans faktörlerini anlamak, tanımlayabileceğiniz performans sorunlarını ele almak için web yöneticiniz veya web tasarım şirketinizle daha iyi iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. .

Web sitesi performansı, WIX web sitesinin en çok eksik olduğu alandı, özellikle de sitemizin kaç sayfa isteği yaptığı söz konusu olduğunda.

Web sitesi derecelendiricinin ele alacağımız üç ana performans faktörü vardır, ancak daha fazla keşfedebileceğiniz ve keşfetmeniz gereken ek etkileyicileri vurgulamaktadır.

Sayfa boyutu, giderek daha fazla mobil web taraması gördükçe daha da önemli hale gelen önemli bir faktördür.

Tavsiye Edilen:  Satın almada marka itibarının gücünü anlamak

Yüksek hızlı geniş bant bağlantınıza bağlıyken masaüstünüze 10 MB’lık bir sayfa indirmek hiçbir şey değildir, göz açıp kapayıncaya kadar gerçekleşir. Aynı 10 MB’lık sayfayı 3G kablosuz ağ üzerinden yüklemeyi denediğinizde çok farklı bir deneyim yaşayacaksınız.

Sayfa boyutu, birisinin web sitenizi ne kadar hızlı yükleyebileceğini belirleyen bir numaralı faktördür. Maksimum 5 MB ve ideal olarak 3 MB’ın altında olan sayfalar için çekim yapmalısınız.

Sayfa hızınızı etkileyen bir diğer faktör ise web sitenizin dış kaynaklardan ne kadar istekte bulunması gerektiğidir. Bu size biraz garip gelebilir, ancak çoğu web sitesi aslında hem yazı tipleri gibi görsel kaynaklar hem de izleme komut dosyaları gibi işlevsel kaynaklar gibi önemli kaynaklar için diğer web sitelerine bağlanır.

Tahmin edebileceğiniz gibi bunlardan ne kadar çok yüklenmesi gerekiyorsa sayfanın yüklenmesi de o kadar uzun sürecektir. Bu kaynakların yüklenmesi web sitemizin yetersiz kaldığı bir alandır. WIX web sitesinde yüklenmesi gereken çok sayıda dış kaynak bulunmaktadır. Ancak bunu çok küçük sayfa boyutlarıyla dengeleyerek hâlâ iyi sayfa yükleme hızlarına sahip olabiliyoruz.

Son olarak sayfa yükleme hızınız, tüm farklı performans faktörlerinin web sitenizde nasıl bir araya geldiğinin iyi bir göstergesidir. İdeal olarak, 3 saniye aralığında veya daha hızlı bir sayfa yükleme hızı görmek istersiniz.

Performansa Daha Derin Bir Bakış

Web sitenizin performansına biraz daha derinlemesine bakalım ve web sitenizin performansını artırmak için hızla çözebileceğiniz bazı düşük maliyetli meyveleri belirleyelim.

Bu kısım için, tarafından tanımlanan faktörlere bakacağız. Google’ın Sayfa Hızı Analizi alet. Bu araç, web performansınıza ve oran faktörlerine veya kendi deyimiyle “kurallara”, “başarılı”, “düzeltmeyi düşünün” ve “düzeltilmesi gereken” şeklinde ayrıntılı bir bakış sunar.

Bu aracın olaylara “mükemmel dünya” perspektifinden bakma eğiliminde olduğunu belirterek başlamalıyız. Kurallardan bazıları teoride harikadır ancak gerçek dünya senaryosunda düzeltilmesi neredeyse imkansızdır. Örneğin, Amazon’un web sitesini araç aracılığıyla çalıştırdığımda, masaüstü sürümü için 66/100, mobil sürümü için 64/100 puan alıyorlar.

WIX web sitesi masaüstü versiyonumuz için 74/100, mobil versiyonumuz için 69/100 puan aldı.

WIX web sitesinin Amazon’dan daha yüksek performanslı bir web sitesi olmadığını ve Amazon’un düşük performanslı bir web sitesine sahip olmadığını söylemek doğru olur. Amazon, görsel optimizasyonu gibi sitelerinin eksik olduğu alanları telafi etmek için çok yüksek performanslı bir web sitesi barındırma çözümü avantajına sahiptir.

Mesele şu ki, bazı durumlarda bir komut dosyası yüklemenin, bir dosyayı birleştirmemenin veya herhangi bir sayıda faktörün avantajları, dezavantajlarından daha ağır basabilir. Bu “kurallar” mutlak değildir; bunlar duruma göre değerlendirilmelidir.

Google’ın belirlediği her kuralı tartışmayacağız, ancak çoğu web sitesinin en çok yararlanabileceği, göze çarpmayan meyveleri ele alacağız.

1. Görüntü Optimizasyonu

Görüntü optimizasyonu yapabileceğiniz en önemli değişiklik olabilir. Sayfa hızınızda sayfa boyutunun en önemli faktör olduğu ve sayfa boyutuna en büyük katkıyı görsellerin sağladığı göz önüne alındığında, görsel optimizasyonunun web siteniz üzerinde çarpıcı bir etkisi olabilir.

İlk ve en önemlisi, mümkün olduğunda kod karşılığında görselleri değiştirin. Tarayıcılar giderek daha yetenekli hale geldikçe, eskiden görseller kullanılarak oluşturulan birçok görsel öğe artık HTML ve CSS kodu kullanılarak oluşturulabiliyor. Bu kod resimlerden çok daha hızlı yüklenecektir.

İkinci olarak, mümkün olduğunca vektör dosyalarını (.svg) kullanın. Vektör dosyaları piksel yerine çizgi ve şekillerden oluştuğu için mükemmel şekilde ölçeklenir ve çok daha küçük boyutlarda oluşturulabilir.

Son olarak, web sitenize koymadan önce tüm görselleri optimize edin. Optimize edilmiş bir görüntü ile optimize edilmemiş bir görüntü arasındaki farka ilişkin şu örneği düşünün:

Tavsiye Edilen:  Photoleap Aboneliği Nasıl İptal Edilir: Adım Adım Kılavuz

Orijinal görsel, bir stok görsel web sitesinden indirdiğimde 4000 piksel genişliğinde ve 4,41 MB boyutundaydı. Bu, ideal olarak bir web sayfasının tamamının olması gerekenden daha büyüktür.

Uygun optimizasyonla aynı görüntü %95 oranında küçültüldü ve hala etkileyici 2000 piksellik bir genişlikte geliyor; bu, çoğu web sitesi kullanım ihtiyacı için fazlasıyla büyük.

Sonuçta, web siteniz için en zor sonuç, resimlerinizin optimizasyonu olacaktır. Hızlı bir Google araması, görsellerinizi optimize etmek için kullanabileceğiniz birçok araç sağlayacaktır. Bu zaman alıcı bir çaba olabilir, ancak buna değecektir.

2. Tarayıcı Önbelleğe Alma

Bir kullanıcı web sitenize her girdiğinde, sayfanın görüntülenebilmesi için tüm görselleri, komut dosyalarını ve kodları indirmesi gerekir.

Tarayıcı önbelleğe alma özelliğini kullanırsanız, kullanıcının tarayıcısı resimler gibi öğeleri depolar, böylece bir kullanıcı web sitenize girdiğinde bu resimlerin yeniden indirilmesine gerek kalmaz, yalnızca tarayıcı önbelleğinden yüklenir.

Web sitenizin her sayfasında aynı öğelerin çoğu kullanıldığından, bu, büyük hız iyileştirmeleri sağlayabilir.

3. Sıkıştırın ve Küçültün

Web sitelerinin üzerinde çalıştığı kodu geliştirirken, yazdığımız kodu okuyup anlayabilmemiz için bir dizi yorum, boşluk ve satır dönüşü ekleriz.

Bilgisayarların kodu okumak için bu yorumlara, boşluklara ve dönüşlere ihtiyacı yoktur. Web sitenizin kodunu sıkıştırıp küçülttüğünüzde, bu gereksiz bilgi parçalarını ortadan kaldırırsınız ve dosya boyutunu yarıya kadar küçültebilirsiniz.

Sitenizde mümkün olduğu kadar çok kodu sıkıştırıp küçültmek iyi bir fikirdir.

CloudFlare – Bilgelere Bir Söz

Tamam, buraya kadar başardın, ödüllendirilmelisin. İşte profesyonel bir ipucu: Bu web sitesi performans faktörlerinin çoğunu ele almanın en kolay yolu, sitenizi BulutFlare.

Müşterilerimiz için barındırdığımız tüm siteleri CloudFlare üzerinden yönetiyoruz. Web siteleri için büyük avantajlar sunuyor. Bu makalede tartışılan faktörlerin çoğu doğrudan ClouFlare ile çözülebilir. Avantajlardan sadece bazılarına genel bir bakış:

  • Güvenlik – CloudFlare, web sitenize hem SLL sertifikası hem de temel güvenlik duvarı koruması ekler.
  • Önbelleğe almak – Yalnızca tarayıcı önbelleğini kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda siteniz ek önbellekleme ve hız avantajları sunan CloudFlare CDN (içerik dağıtım ağı) içinde önbelleğe alınır.
  • Sıkıştırma, Küçültme ve daha fazlası – CloudFlare, kodunuzu anında sıkıştırıp küçülterek, tarayıcılara güzel bir şekilde küçültülmüş kod sunarken bu yorumları ve boşlukları orijinal kodunuzda tutmanıza olanak tanır. Ayrıca CloudFlare, web sitenizin dış kaynaklara yaptığı istekleri isteğe bağlı olarak önceden yükleme özelliğine sahiptir.

Götürmek

Bunlara o kadar alıştık ki web sitelerinin aslında çok karmaşık pazarlama araçları olduğunu unutuyoruz. Bir web sitesini optimize etmek ve ardından tüm silindirlerde çalışır durumda tutmak çok zaman alır.

Bir işletme sahibi veya pazarlama uzmanı olarak sayfa yükleme hızını artırmak ve sitenizi optimize etmek için daha kaliteli web barındırma için ödeme yapmak gibi yapabileceğiniz bazı şeyler vardır.

Ancak çoğunlukla, web sitenizi doğru şekilde tasarlamak, geliştirmek ve yönetmek için şirket içi veya dış kaynaklı güvenilir bir ortağa güvenmeniz gerekecektir.

Bu makalede tartışılan araçlardan herhangi birinin sonuçlarını güvenilir ortağınızla tartışmak, web sitesi performansı hakkında bir konuşma başlatmanın ve web sitenizin ve web tasarım ortağınızın ne durumda olduğunu ölçmenin harika bir yolu olabilir.