Web Sitenizi Güvenli Hale Getirmek mi İstiyorsunuz? İşte HTTPS Nasıl Yardımcı Olabilir?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: Web Sitenizi Güvenli Hale Getirmek mi İstiyorsunuz? İşte HTTPS Nasıl Yardımcı Olabilir?

İster eviniz, ister bir kullanıcının web tarayıcısı ile bir web sunucusu arasındaki veri aktarımı olsun, güvenlik her zaman ilgili bir konu olmuştur. Elbette eviniz için bir güvenlik şirketi kiralayabilirsiniz, peki ya web sitenizin güvenliği? Bilgisayar korsanları yeni teknolojilerle daha akıllı hale geldikçe, dijital varlıklarınızı koruma ihtiyacı daha da önemli hale geliyor. Peki, web sitenize kulak misafiri olma ve ortadaki adam (MitM) saldırıları için çözüm ne olabilir? Köprü Metni Aktarım Protokolü Güvenli (HTTPS) ve Güvenli Yuva Katmanı (SSL) burada kurtarıcıdır. Bu nedenle, web sitenizi güvenli hale getirmek istiyorsanız, HTTPS hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Okumaya devam etmek!

Temel Çıkarımlar

  1. HTTPS nedir? HTTPS, bir web sitesinin şifrelemeyi başlatan ve tarayıcı ile sunucu arasında güvenli bağlantılar oluşturan çok önemli bir özelliğidir.
  2. SSL sertifikası, hassas verilerin aktarımını koruyan küçük veri dosyaları içeren bir dijital sertifikadır.
  3. Google Chrome ve Mozilla Firefox yalnızca HTTPS web sitelerini işaretlediğinden, bu altın standart protokol artık web siteleri için çok önemlidir.

HTTPS Nedir: İhtiyacınız Olan Tüm Gerçekler

HTTPS nedir? Veya HTTPS protokolü nedir? Sizin için ne kadar alakalı? Başlayalım

Görüntü Kaynağı: Öğreticiler Öğretmeni

HTTP, bir web tarayıcısı ile bir web sitesi arasında veri aktarımı için birincil protokoldür. HTTPS, veri aktarım güvenliğini artıran güvenli bir HTTP sürümüdür. Web sitesindeki kullanıcı banka bilgileri, diğer önemli hesap numaraları ve şifreler gibi hassas veriler gönderiyorsa, web sitesi için güvenli bir HTTP sürümü gereklidir. Web sitenizi korur ve kullanıcılar arasında güven oluşturur.

HTTPS’nin temel mekanizması, tüm mobil verileri öncesinde Güvenli Yuva Katmanı (SSL) olan Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) adı verilen bir şifreleme protokolüyle şifrelemektir. HTTPS’deki veriler çift yönlü olarak şifrelendiğinden, web sitesini ve bilgileri istemci ve sunucu tarafında sahteciliğe ve tavlamaya karşı korur. En önemlisi de verileri deşifre etme yetkisi sadece site sahiplerinin elindedir.

Tavsiye Edilen:  Bir Çevrimiçi İşletmeyi Teşvik Etmek İçin 11 Çevrimdışı Pazarlama Stratejisi

HTTP ve HTTPS arasındaki farkı anlayalım.

HTTP HTTPS
Hiper Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir. Güvenli Hiper Metin Aktarım Protokolü anlamına gelir.
Yedi protokol katmanından HTTP, Uygulama katmanında çalışır Transport katmanında çalışır.
Şifreleme tekniği olmadığı için düz metni herhangi bir güvenlik olmadan aktarır. HTTPS’de Şifreleme tekniği mevcuttur, bu nedenle veriler şifreli metinde aktarılır
Bu protokol 80 numaralı bağlantı noktasında çalışır Bu protokol 443 numaralı bağlantı noktasında çalışır.
Bu protokolün herhangi bir sertifikaya ihtiyacı yoktur Bu protokol bir Güvenli Yuva Katmanı (SSL) sertifikası gerektirir
HTTP örnekleri – Eğitim siteleri, Oyun siteleri ve daha fazlası HTTPS örnekleri – Bankacılık web siteleri ve diğer işlem web siteleri

Artık çoğu web sitesi HTTPS bağlantıları kullanıyor, bu nedenle güvenli ve güvenli olmayan web sitelerini ayırt etmeniz sizin için daha kolay hale geldi. Ancak merak ediyor olabilirsiniz – Web sitesinin HTTPS etkin olup olmadığı nasıl kontrol edilir?

    1. Parasal işlemlerle uğraşan veya kullanıcıların kişisel verilerini aktaran herhangi bir web sitesini açın.

  1. Bundan sonra, adres çubuğunu kontrol edin. Adresin sol köşesinde bir asma kilit simgesi varsa, bu güvenli bir web sitesidir.
  2. Ayrıca, web sitesinin URL’sinde yazılan HTTPS’yi de fark edebilirsiniz. Örneğin, HTTP siteleri HTTP:// kullanırken HTTPS siteleri HTTPS:// kullanır.

Web Sitenizi Güvenli Hale Getirmek İçin Neden HTTPS ve SSL Kullanmalısınız?

Dijitalleşmeye kadar web sitelerinin güvenliğini sağlamak için ekstra önlemler almamız gerekmiyordu ama şimdi işler değişiyor. Bu nedenle, E-ticaret işlemleri veya hassas bilgilerin web üzerinden paylaşılması HTTPS kullanılarak güvence altına alınmalıdır. Web sitenizin güvenliğini sağlamak için HTTPS ve SLL kullanmalı mısınız? Hadi bulalım.

Web sitesi halka açık bir ağ, yani Wi-Fi üzerinden yapıldığında, herkes herhangi bir yazılımı kullanarak kolayca kurcalayabilir veya müdahale edebilir. Bu nedenle, web sitesini herhangi bir saldırıdan korumak için web tarayıcısını ve sunucuyu HTTPS aracılığıyla bağlamalıyız ve iletişim, SSL/TLS kimlik doğrulaması yoluyla gerçekleşir. Web Sitenizi Güvenli Hale Getirmek için HTTPS ve SSL kullanmalıyız çünkü:

Tavsiye Edilen:  İçerik Yazma Ajansı Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Görüntü Kaynağı: Öğreticiler Öğretmeni

  1. Günümüzde web sitesindeki tüm veri aktarım etkinlikleri için HTTPS tercih edilmektedir. Kullanıcıların hassas verilerini korumanın en güvenli yoludur.
  2. HTTPS, web işlevselliğini ve müşteri deneyimlerini iyileştirerek site sahiplerine de fayda sağlar.
  3. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar korsanları, HTTPS olmayan bir web sitesinin davranışsal ve tanımlama verilerini çalabilir veya izleyebilir. Bu yüzden güvenli bir bağlantı elde etmek önemlidir.
  4. HTTPS, kullanıcıların alan adını SLL sertifikasıyla karşılaştırmasına da olanak tanır. Ayrıca, istemci-sunucu iletişimini SLL/TLS kimlik doğrulaması ile şifreleyerek hassas verileri korur.
  5. Parasal işlemlerin gerekli olduğu bir işe başlarken müşteri güvencesi ve güveni çok önemlidir. HTTPS, müşterilerin banka bilgileri, hesap bilgileri ve daha fazlası gibi temel bilgilerini koruyabilir. Ayrıca, kullanıcıların hizmetinize olan güvenini artıracaktır.

HTTPS Protokolünün Çalışıp Çalışmadığı Nasıl Kontrol Edilir?

Şu anda milyarlarca internet kullanıcısı var ve 5G, internet bağlantısı ve daha fazlası gibi gelişen teknolojilerle bu sayı hala artıyor. Ayrıca hemen hemen tüm sektörlerdeki işletmeler dijital dönüşümden geçiyor ve artık her şey internet üzerinden erişilebilir durumda. İnternet üzerinden depolanan finansal veya diğer önemli bilgileri koruyan mantıksal olarak güçlü güvenlik, saatin ihtiyacıdır. Sağ? İşte burada SSL ve HTTPS devreye giriyor.

Google Chrome kullanıyorsanız, HTTPS protokolünün doğrulamasını görüntülemeniz ve kontrol etmeniz kolaydır:

  1. Adres çubuğunda asma kilit simgesini bulun ve üzerine tıklayın.
  2. Açılır pencerede Bağlantı güvenli’ye tıklayın
  3. Son olarak, “Sertifika geçerlidir” açılır penceresine tıklayın ve sertifikanın geçerlilik süresini kontrol edin.

Yüklü sertifikaları şu adresten de görüntüleyebilirsiniz: Sertifika Yöneticisi Aracı. İlk olarak, komut konsolunda certlm.msc yazmalı, ardından sertifikalar sekmesine bakmalısınız.

İşte HTTPS’yi Nasıl Alabileceğiniz

Web sitenizi başlatmak için web sitesi tasarımı ve testi ile işiniz bitti; ihtiyaç duyabileceğiniz son bir önemli adım var. Web sitenize SSL ekleme. SSL ne için kullanılır? SSL, veri aktarımı sırasında web sitesini bilgisayar korsanlarının saldırısına karşı koruyan Güvenli Yuva katmanıdır. Ayrıca SSL’ler, tüm web sitesi sahipleri için kullanıcıların güvenini kazanmak için bir web sitesinin kritik özelliklerinden biri haline geldi. Web sitesi için HTTPS’yi şu şekilde alabilirsiniz:

  1. SSL sertifikasını alın; bunun için uygulamanın Barındırıldığı sunucunuzdan bir CSR (sertifika imzalama isteği) oluşturmalısınız.
  2. Sertifika ve zincir dosyasını içeren paketi aldıktan sonra, onu sunucuya kopyalayın ve kaydedin.
  3. Bundan sonra ana bilgisayar, bağlantı noktası 80’den (HTTP) (HTTPS) kalıcı bir yeniden yönlendirme (301) yapacaktır.
  4. SSL yapılandırmasında, SSL motorunu açmalı ve ardından zincir dosyasına, sertifika dosyasına ve anahtara bakmalısınız.
Tavsiye Edilen:  ChatGPT 3.5 Jailbreak Nasıl Yapılır?

Son olarak sunucunuzu yeniden başlatın. İşte! Şimdi web sitesine devam edebilirsiniz.

Çözüm

HTTP/2’nin yayınlanması, HTTP’ye HTTP’den daha fazla öncelik verir. HTTP/2, çeşitli yeni yetenekler aracılığıyla daha hızlı web taramasına ve çok büyük ölçüde iyileştirilmiş bir müşteri deneyimine olanak tanır. Ancak, günümüzde çoğu tarayıcı yalnızca HTTPS özellikli web sayfalarında HTTP/2’yi desteklemektedir. Bu yetenekleri kullanmak isterlerse, HTTP site sahipleri HTTP/2’ye geçmelidir. Umarız bu makale size yeterli bilgi vermiştir. İnternet ve web sitesiyle ilgili önemli içgörüler hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, bugün AdLift ile iletişime geçin!