WordPress Düzenleme İpuçları, Bölüm 2: Görseller

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:WordPress Düzenleme İpuçları, Bölüm 2: Görseller

Yayınlamayı sabırsızlıkla beklediğiniz iyi hazırlanmış bir makaleniz var. Ancak güzel bir resmin (veya diyagramın) içeriğinizin hak ettiği ilgiyi çekmesine yardımcı olacağını biliyorsunuz. Peki, görsellerinizi makalede istediğiniz yere nasıl yerleştirirsiniz? WordPress size, bu talimatları kendiniz kodlamanıza gerek kalmadan uygun boyut, kenar boşlukları ve hizalamayla metne resim ekleme olanağı sağlar.

WordPress, kutudan çıktığı gibi, bu makalede detaylandıracağımız diğer birçok kritik görüntü düzenleme özelliğini de sunuyor. Galeri ekranı ve WP eklentilerinde bulunan kullanışlı görüntü optimizasyon araçları da burada ele alınmaktadır. Yazılarınızda ve sayfalarınızda resimlerin ve bunlara eşlik eden bilgilerin doğru şekilde görüntülenmesi hem estetik hem de teknik nedenlerden dolayı önemlidir.

Medya Kütüphanesi

Öncelikle Medya Kütüphanesine bakalım. Medya kitaplığı, blogunuz için görüntü dosyalarının ve diğer içeriklerin kolayca yüklenmesine ve bunlara erişilmesine olanak tanır.

Görüntüler doğrudan Medya Kitaplığına eklenebilir (Yeni ekle) daha sonra kullanmak üzere veya Medya ekle herhangi bir sayfadaki veya yazı düzenleyicideki düğmeler. Gönderilerde ve sayfalarda kullanmak için çoğu zaman .jpg, .gif veya .png resim formatlarını yüklersiniz, ancak diğer bazı resim türleri de Medya Kitaplığı’na yüklenebilir.

Dosya boyutu!

Web sitenize bir resim yüklemeden önce, içerdiği veri bayt cinsinden ölçülen dosya boyutunu dikkate almak önemlidir. Telefonunuzla veya diğer kameralarla çektiğiniz fotoğraflar genellikle ekranda görüntülenmesi için gerekenden çok daha büyüktür. Ekran kullanımı için optimize edilmeli (gerekli minimum boyuta sıkıştırılmalıdır), aksi takdirde özellikle mobil cihazlarda yavaş yüklenebilirler. Sayfa yükleme süresi, arama motorları için sayfa sıralamasının hesaplanmasında bir faktördür.

Ancak görüntü sıkıştırma, Photoshop gibi optimizasyon yazılımlarına sahip olmayan veya bu yazılımların nasıl kullanılacağını bilmeyen içerik oluşturucular için bir yüktür. SEO ve sosyal medya pazarlaması ile görsel optimizasyonu için farklı en iyi uygulamalar da vardır.

WordPress görselleri otomatik olarak optimize etmez, ancak eklenti çözümleri Bu, diğer şeylerin yanı sıra, yükleme sırasında arka planda dosyaları sıkıştırır. Bu eklentilerden bazıları resim boyutlarını önceden ayarlanmış bir piksel genişliği ve yüksekliğiyle de sınırlayabilir. Olası seçenekleri anlamak ve beş popüler görüntü sıkıştırma eklentisinden elde edilen sıkıştırma sonuçlarının karşılaştırmasını görüntülemek için bağlantılı makaleyi okuyun.

Tam ekran görüntü olarak kullanılan bir görselin kural olarak 100 kilobaytı aşmaması gerekir. Resimlerinizin dosya boyutlarını korumak, sayfa yükleme sürelerini etkileyebileceğinden pazarlama performansı izleme sürecinize bile dahil edilebilir. Blog yazılarında veya diğer makalelerde kullanılan resimler genellikle 20 ila 30 kb boyutundadır.

Görüntü boyutu, ekran kullanımında dikkate alınması gereken bir diğer husustur. Web sitenizde gereğinden uzun veya geniş görseller kullanmanın bir anlamı yoktur. Görüntüler mevcut alanı dolduracak şekilde küçültülecektir. Bununla birlikte, dosyanın tamamının indirilmesi gerekir, bu da zaman ve bant genişliği kaybıdır. İyi bir kural, görüntünüzün en büyük tarafını 1280 pikselle sınırlamaktır. Bu, web sitenizin ziyaretçilerinin yüzde 90’ından fazlasını ağırlayacaktır. En geniş monitörleri hedeflemeniz gerekiyorsa resimler 1920 piksele kadar 2560 piksele kadar olmalıdır.

Tavsiye Edilen:  Kişiselleştirmenin Pazarlama Çabalarınız Üzerindeki Etkisi

Sayfalara ve Gönderilere Resim Ekleme

Öncelikle görseli kullanma izniniz olduğundan emin olun. Bu son derece önemli. Bir görselin izinsiz kullanılması sizi ciddi sorumluluklarla karşı karşıya bırakabilir. Bu nedenle, fotoğrafı kendiniz oluşturmadıysanız veya kullanmak için açık izniniz varsa, ya haklarını bir stok fotoğraf web sitesinden satın alın ya da fotoğrafları şu adresten bulun: ücretsiz resim kaynakları. Public Domain veya Creative Commons lisanslarını kullanan resim kitaplıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıyı izleyin.

Adlandırma

Resminizi seçtikten sonra anlamlı bir adla kaydettiğinizden emin olun. Dosya adı resmi açıklamalı ve makalenin içeriğini desteklemelidir. İnsanlar içeriğinizi çevrimiçi olarak arıyor olabilir. Dosya adlarınızın içerdiği metin, onları bulmalarına yardımcı olacaktır. Resim adlandırma, yeni web sitesi SEO’sunun ve devam eden optimizasyonun kritik bir parçası olabilir.

Senaryo 1: Paragraf İçinde Bir Görüntüyü Sağa Hizalayın.

  1. İmlecinizi, görselin sol tarafına sarmak istediğiniz paragrafın üzerindeki boşluğa yerleştirin.
  2. Medya butonunu kullanarak görseli Medya Kitaplığı’na yükleyin.
  3. Görüntünün yüklenmesi tamamlandıktan sonra medya kitaplığı açılacaktır. Sağ tarafta görselinizi görüntülemek için ihtiyacınız olan seçenekler bulunmaktadır.
  4. Her zaman Alternatif Metin kutusunu doldurun, çünkü bu, görselin işlenememesi durumunda metni görüntüler ve arama motorlarının, arama ve diğer nedenlerle resimlerinizi tanımlamasına olanak tanır. Alternatif metin ayrıca ekran okuyucuların görme bozukluğu olan kişilere yardımcı olmasını da sağlar. Başlık etiketi metni, fareyi bir görselin üzerine getirdiğinizde görünür. (Bu makalenin amaçları doğrultusunda açıklama kutusunu göz ardı edebilirsiniz.) Bu temel görsel nitelikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.
  5. Altyazı: Görüntüye altyazı eklemek istiyorsanız WordPress, altyazı metnini WordPress temanızdaki altyazı görüntüleme stillerine göre görüntüler.
  6. İstediğiniz görüntü hizalamasını seçin (bu durumda Sağa Hizala).
  7. Uygun boyutu seçin. Yükleme yaptığınızda, WordPress otomatik olarak tam boyuttan küçük resme kadar azalan genişlik ve yükseklikte bir görüntü grubu oluşturur. Bu nedenle, makalenizde görmek istediğiniz görsel boyutlarını tam olarak yüklemeniz gerekmeyebilir, bu da sizi yayınlamadan önce yazılımla yapmak zorunda kalmaktan kurtarır. Bu resim grubu aynı zamanda WordPress tarafından görselleri duyarlı bir şekilde, yani okuyucunuzun ekran genişliğine göre ölçeklendirilmiş olarak görüntülemek için kullanılır.
  8. Bağlama: Varsayılan olarak WordPress görüntünüzün tam boyutlu sürümüne bağlantı verecektir. Bunu başka bir bağlantı hedefine değiştirebilir veya hiç bağlantınız olmayabilir.
  9. Sonucu önizleyin. Sonucunuz, WordPress temanızın stil sayfasında tanımlandığı gibi farklı kenar boşluğu ve başlık stilleri gösterebilir. Ancak genel olarak görseliniz, makale sütununuzun sağ tarafında, etrafından metin akacak şekilde görünmelidir:
  10. Taslağı Kaydet veya Yayınla

Düzenleme

  1. Görsel Düzenleyiciye Geri Dön
  2. Resim düzenleme menüsünü ortaya çıkarmak için resme tıklayın. Dört hizalama simgesi vardır: sol, orta, sağ ve hiçbiri. (Hiçbirini seçmezseniz, davranışlarını belirleyen stil sayfası kurallarında aksi belirtilmediği sürece resimler varsayılan olarak sola hizalanır). Görüntüyü silmek için x simgesini kullanın veya nitelikleri düzenlemek ve hatta değiştirmek için kalemi tıklayın.
  3. Kalem simgesine tıkladıktan sonra büyük bir resim düzenleme penceresi açılır. Burada herhangi bir özelliği değiştirebilir veya stil sınıfları eklemek gibi gelişmiş bir seçeneği uygulayabilirsiniz.
  4. Daha fazla görüntü düzenleme özelliği görüntülemek için sağdaki “Orijinali Düzenle”ye tıklayın. Solda, görüntü döndürme ve çevirme simgeleri ile grileştirilmiş kırpma ve geri alma/yineleme simgeleri bulunur.
  5. Ölçekleme ve kırpma: Daha fazla bilgi ortaya çıkarmak için soru işareti sembollerine tıklayın. Görüntülerin ölçeği her zaman küçültülebilir ancak görüntüleri büyütmekten kaçının çünkü bu, görüntü kalitesini düşürür.
  6. Bir görüntüyü kırpmak için fareyle resme tıklayın ve üzerinde sürükleyin. Kırpma sonrasında görüntünün tutulacak alanını gösteren vurgulanmış bir dikdörtgen görünecektir. Sağdaki kutuda belirli bir en boy oranını da belirtebilirsiniz. Ne olacağını görmek için bu kontrollerle oynayın. Kırpılan alanınızdan memnun kaldığınızda görselin üzerindeki kırpma simgesine tıklayın ve kaydedin. (Orijinal görüntünüzü yok etmeyeceksiniz. Bu pencerede ölçeklendirme veya kırpmaya yönelik değişiklikleri uyguladığınızda, istediğiniz zaman orijinal yüklemeye geri dönmenizi sağlayan Görüntüyü Geri Yükle düğmesi görünecektir. Ancak bir şeyler ters giderse diye orijinal dosyayı bilgisayarınızda sakladığınızdan emin olun.)

Revizyonlar

Bazen işler planladığınız gibi gitmez ya da fikrinizi değiştirir ve geri dönmeye karar verirsiniz. WordPress, editör ekranlarındaki Revizyonlar panelini kullanarak bunu çok kolaylaştırır.

  1. Gönderi düzenleyicinin alt kısmına doğru aşağı kaydırın. Bunun gibi bir şey görmelisiniz:
  2. Bunu yapmazsanız WP masaüstünün sağ üst köşesindeki Ekran Seçenekleri sekmesine erişerek etkinleştirmeniz gerekir. Ekran Seçenekleri’ni tıklayın. Revizyonlar panelini görünür kılmak için kutuyu işaretleyin.
  3. İhtiyacınız olan revizyonu seçin ve ekrandaki talimatları izleyin.
Tavsiye Edilen:  2023 Yılında WordPress Web Siteleri İçin Olması Gereken En İyi 13 Eklenti

Galeriler

WordPress, küçük resim galerisi seçeneğiyle birlikte gelir. İlk olarak, galeri eklentisi eklemeden nasıl galeri ekleyeceğimizi ele alacağız:

  1. İmlecinizi yazı düzenleyicide resim galerisini göstermek istediğiniz yere getirin ve Medya Ekle düğmesine basın. Solda listelenen seçeneklere dikkat edin. En üstte Galeri Oluştur bulunur.
  2. Galeri Oluştur’a tıkladığınızda Medya Kitaplığı yeniden görüntülenir; ancak artık aynı anda birden fazla öğe seçebilir veya yeni şeyler yükleyebilirsiniz.
  3. Resim grubunuzu yükleyin veya kitaplıktan birkaçını seçin. Ardından Yeni Galeri Oluştur’a basın
  4. Ekran, sütun sayısı, görsel boyutu ve bağlantı dahil olmak üzere galeri seçeneklerini seçmenize olanak tanıyacak şekilde değişecektir. Çoğu zaman medya dosyasına bağlanacaksınız.
  5. Galeri Ekle’yi tıkladığınızda düzenleyicide görünecektir.
  6. Düzenlemelerinizi önizleyin veya kaydedin. Küçük resim boyutunda görsellerden oluşan üç sütun seçildikten sonra yayınlanan makalede küçük resim galerisinin nasıl göründüğü aşağıda açıklanmıştır.

Galerileri Düzenleme

  1. Gönderi düzenleyicide, makalenizde gösterilen galeride herhangi bir yeri tıklayın. Bir düzenleme sekmesi görünecektir, bu nedenle kalem simgesine tıklayın.
  2. Burada görselleri ekleyebilir veya kaldırabilir, yeniden sıralayabilir, altyazıları düzenleyebilir ve benzeri işlemleri yapabilirsiniz.

Daha gelişmiş Galeriler oluşturma

WordPress, kenarlıklar, esnek kenar boşlukları ve başlıklar içeren küçük resimlerden oluşan bir ızgarayı görüntüleme konusunda mükemmel bir iş çıkarır. Ancak slayt gösterisi veya alternatif düzenler gibi gelişmiş galeri özelliklerine sahip değildir. Küçük resim galerisi tam olarak duyarlı değildir ve makaleye dönüp başka bir resme tıklamadan resimler arasında gezinemezsiniz.

Eklentiyle Galeri Oluşturma

Neyse ki, galeri eklentilerini yükleyerek blogunuz için gelişmiş galeri özelliklerini elde etmek kolaydır. Envira’nın en popüler örneklerinden birinin nasıl kullanılacağını size göstereceğiz.

  1. Eklentiler’e gidin, Yeni Ekle ve arama kutusuna Envira Galeri yazın.
  2. Şimdi Kur’a ve ardından Eklentiyi Etkinleştir’e tıklayın.
  3. Daha sonra farenizi soldaki menüden Envira’nın üzerine getirin ve Yeni Ekle’yi seçin.
  4. Açılan ekrandan yeni görseller yükleyebilir veya Diğer Kaynaklardan Seç (Medya Kitaplığını açacaktır) seçeneğini kullanabilirsiniz. Burada daha önce yüklediğimiz bazı fotoğrafları seçtik:
  5. Her görseldeki kurşun kalem simgesi, bağlantıları, alternatif metni vb. ayarlamanıza olanak tanır. Varsayılan olarak, her görsel, görsel adını içeren altyazıya sahiptir, ancak bu bilgiyi görsel düzenleme pencerelerinde silebilirsiniz.
  6. Yapılandırma sekmesi, sütun sayısını ve diğer bazı görüntüleme özelliklerini tanımladığınız yerdir. Bu alıştırma için varsayılanları kabul edebilirsiniz.
  7. Galeriye bir ad verin ve Yayınlayın, ardından gönderinize geri dönün.
  8. Artık gönderi düzenleyici ekranında Galeri Ekle düğmesinin mevcut olduğunu göreceksiniz. İmlecinizi galerinin görünmesini istediğiniz yere getirin ve Galeri Ekle düğmesini tıklayın. Yayınlanan galeriler yeni bir ekranda görünecektir. Eklenti, yayınınıza otomatik olarak bir “kısa kod” ekleyecektir ve WordPress, yayınlanan yayını görüntülediğinizde galeriyi görüntülemek için yorumlayacaktır.
  9. Taslağı kaydedin veya yeni galeriyi yayınlayıp önizleyin. Resimlerinizin çekici bir mozaik düzende görüntülendiğini göreceksiniz ve her biri kullanışlı bir ışık kutusunda açılacaktır.
  10. Çeşitli ayar ve özellikleri deneyin ve premium sürüme yükselterek daha birçok özellik ekleyin.
Tavsiye Edilen:  Yerel SEO için Bağlantı Oluşturma: İpuçları ve Püf Noktaları

Sabır!

Arayüze yabancı olmanın üstesinden gelmek biraz pratik gerektirir. Resim düzenleme yapmak için her zaman kendinize bolca zaman ayırın. Aralar vermek. Her adım arasında ekranı okumak için duraklayın. Bunu nasıl yapacağınızı öğrenmenin tek yolu bunu yapmaktır! Çok geçmeden bu görevler ikinci doğanız haline gelir.

Dijital stratejinizin uygulanması konusunda yardıma ihtiyacınız varsa Houston pazarlama ajansımız size yardımcı olabilir! WIX 30 yılı aşkın bir süredir faaliyet göstermektedir ve dijital pazarlama ile özel web sitesi geliştirme ve tasarımının gelişimini ilk elden deneyimlemiştir.

Bugün bizimle iletişime geçin Bir danışmanlık görüşmesi planlamak için birlikte işletmenizin kârlılığını nasıl artırabileceğinizi keşfedelim!