Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: WordPress web sitenize bir SSL sertifikası nasıl kurulur?
yüklemek için bir teknoloji sihirbazı gerekmez. SSL sertifikası bir WordPress web sitesinde. Bir ara sıkıcıydı ama artık değil.
Çeşitli nedenlerle, bir SSL sertifikası yüklemek, yeni bir web sitesi kurmanın gerekli bir parçası haline geldi.
Güvenlik aşikardır. SSL’ler, web sitesi sunucunuz ve istemciniz arasında değiş tokuş edilen tüm bilgileri korur ve şifreler. Bu, herhangi bir hassas bilginin kötü niyetli taraflar için erişilemez olmasını sağlar. Arama motorları bile artık SSL’leri hesaba katıyor. Güvenilir bir SSL sertifikası olmayan web sitelerinin Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alma olasılığı daha düşüktür.
WordPress web sitenize nasıl SSL sertifikası yükleyeceğinizi bilmek ister misiniz? İşte sürecin nasıl çalıştığını açıklayan ayrıntılı bir kılavuz.
SSL sertifikası nedir?
Bir SSL sertifikasının nasıl kurulacağını öğrenmeden önce, bunun bir web sitesine tam olarak nasıl yardımcı olduğunu anlamak önemlidir.
SSL, Güvenli Yuva Katmanlarının kısaltmasıdır. Bir kullanıcı bir web sitesini ziyaret ettiğinde, tarayıcı site sunucusuna bir istek gönderir. Sunucu, web sitesini bir tarayıcıya yüklemek için gereken tüm verilerle yanıt verir.
Bir SSL, bir tarayıcı ile bir sunucu arasında iletilen tüm bilgileri şifreler. Kullanıcılar web sitenize kredi kartı bilgileri, şifreler vb. gibi hassas bilgiler girerse bu çok önemlidir.
Bir SSL sertifikası şu şekilde çalışır:
- Bir kullanıcı bir web sitesi istediğinde, tarayıcı sunucuya bir istek gönderir. Sunucunun bu noktada kendisini tanımlaması gerekmektedir.
- Sunucu, web sitesinin SSL sertifikasının bir kopyasını tarayıcıya gönderir.
- Tarayıcı, SSL’nin güvenilir olduğunu tespit ettikten sonra sunucuya aynı sinyali verir.
- Sunucu daha sonra tarayıcıya dijital olarak imzalanmış bir onay gönderir.
- Daha sonra tarayıcı ve sunucu arasında SSL şifreli bir oturum başlar.
Bir kullanıcının sunucuya bir girdi göndermesi gerektiğinde bile, ikincisinin önce kimliğini bir SSL ile doğrulaması gerekir. Bu, bilgiler tarayıcıdan sunucuya ve tersi yönde aktarıldığında tüm verilerin şifrelenmesini sağlar.
Let’s Encrypt: En popüler sertifika yetkilisi
Let’s Encrypt, web sitesi sahiplerine SSL sertifikaları veren açık bir sertifika yetkilisidir. SSL sunan çoğu barındırma şirketi genellikle Let’s Encrypt sertifikaları verir.
Neden? Başlangıç olarak, Let’s Encrypt sertifikaları sıfır maliyetle verilir. Organizasyon, kar amacı gütmeyen İnternet Güvenliği Araştırma Grubu (ISRG) tarafından yürütülmektedir. Ayrıca Firefox gibi büyük kuruluşlar ve Cisco & Facebook gibi şirketler tarafından desteklenmektedir.
Böylece ücretsiz bir sertifika, web sitesi sahiplerinin güvenli HTTPS’ye geçmesini kolaylaştırır. Let’s Encrypt sertifikası 90 gün geçerlidir. Genellikle, barındırma şirketiniz sertifikayı otomatik olarak yeniler. Yenilenmediyse, web sitenizin barındırıcısından rehberlik isteyebilirsiniz.
SSL sertifikasını manuel olarak yükleyin
Yönetilen bir barındırma hizmeti olmadan, web siteniz cPanel aracılığıyla bir SSL sertifikası yüklemeniz gerekir. Sen ne zaman web siteniz için hosting satın alıncPanel’inize erişmeniz için size bir bağlantı ve oturum açma kimlik bilgileri verilir.
cPanel nedir? Temel olarak, web sitesi sunucunuzu yönetmek için kullanabileceğiniz basitleştirilmiş bir arayüzdür. CPanel içinde WordPress’i yükleyebilir, alanınızla ilişkili e-postaları ekleyebilir, veritabanınızı yönetebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
Kolaylık sağlamak için, tartışmayı SSL kurulumuna odaklayalım. Başlamak için barındırma sağlayıcınızın sağladığı kimlik bilgilerini kullanarak cPanel’inize giriş yapın. İçeri girdikten sonra aşağıdaki adımları izleyin:
- Şu yöne rotayı ayarla SSL/TLS cPanel kontrol panelinizde.
- Burada, Otomatik SSL Sağlayıcıları çeşitli SSL sağlayıcılarını listeleyen ekran. ile çalışacağız Haydi Şifreleyelim SSL’leri ücretsiz olarak veren güvenilir bir sertifika yetkilisi olduğu için.
- Listeden Let’s Encrypt’i seçin. Daha sonra onların hüküm ve koşullarını kabul etmeniz istenecektir. Kabul ettikten sonra, WordPress web siteniz için bir SSL sertifikası kurulacaktır.
- Kurulum tamamlandığında, web sitenizi kontrol edebilir ve URL çubuğunda kilit simgesinin görünüp görünmediğini görebilirsiniz.
Let’s Encrypt’i sağlayıcı olarak listelenmezseniz Otomatik SSL ekranda, web sitenizin barındırıcısıyla iletişime geçin. Onlardan Let’s Encrypt’in eklentisini cPanel’inize yüklemelerini istemeniz gerekir. Bunu sizin için yapabilir veya aynı şekilde rehberlik sağlayabilirler.
Genel olarak, Let’s Encrypt sertifikaları, son kullanma tarihlerine ulaştıklarında otomatik olarak yenilenir. Yenilenmemesi durumunda, barındırma sağlayıcınızdan SSL yenileme konusunda rehberlik isteyebilirsiniz.
Bir yan not olarak, eğer bir kendi kendini yöneten barındırma hizmeti Digital Ocean gibi, özel bir cPanel’e erişiminiz olmayacak. Ardından, Shell Access aracılığıyla bir SSL sertifikası yüklemeniz istenecektir. Böyle bir durumda uzman yardımı almak en doğrusudur.
Siteground ile SSL sertifikası yükleyin
Bir cPanel aracılığıyla bir sertifika yüklemek, yeniyseniz zor olabilir. web sitesi yönetimi. Neyse ki, SSL kurulumu gibi görevlerde tahminde bulunmayı ortadan kaldıran daha fazla yönetilen barındırma çözümü var.
Site Alanı böyle bir barındırma hizmetidir. Siteniz için yıldırım hızında hızlar sunan, yönetilen bir WordPress barındırma sağlayıcısıdır. Web sitenizi SiteGround ile de güvence altına alabilirsiniz.
Diğer ana bilgisayarlara kıyasla SiteGround kullanmanın avantajı nedir? WordPress barındırma için neden harika bir seçim olduğunu görmek için önce SiteGround’a bir SSL sertifikası kurmanın ne kadar kolay olduğuna bakalım.
İşte nasıl çalıştığı:
- Site Alanınıza giriş yapın. Bu, SiteGround’un bir cPanel eşdeğeridir.
- Güvenlik > SSL Yöneticisi’ne gidin.
- SSL sertifikasını yüklemek istediğiniz etki alanını seçin ve sağlayıcıyı seçin.
- Let’s Encrypt varsayılan olarak SiteGround’da mevcuttur.
- Yüklemeyi başlatmak için Al’a tıklayın.
- Tüm trafiğinizin güvenli HTTPS protokolü üzerinden yönlendirildiğinden emin olmak için Güvenlik > HTTPS Zorla’ya gidin.
- Web siteniz için geçişi etkinleştirin. Tüm web sayfalarınız HTTPS aracılığıyla yüklenecektir.
SSL kurulumunun basitliği ve barındırma ile ilgili diğer görevleri yönetme kolaylığı, SiteGround’u teknik olmayan bir web sitesi yöneticisi için ideal hale getirir.
WP Engine ile SSL sertifikası yükleyin
SiteGround gibi, WP Motoru WordPress web siteleri için ünlü bir barındırma ortağıdır. Basit yönetilen barındırma hizmetleri sunar ve sitenizi her zaman hızlı ve güvenli tutar.
Let’s Encrypt, WP Engine platformuna dahil edilmiştir, bu da web siteniz için kolayca ücretsiz bir SSL kurabileceğiniz anlamına gelir. Başlamadan önce, web siteniz WP Engine üzerinde kuruludur ve DNS’niz ana bilgisayarı doğru şekilde işaret etmektedir.
İşiniz bittiğinde, aşağıdaki adımları izleyin:
- WP Engine Kullanıcı Portalınıza giriş yapın.
- SSL sertifikasını yüklemek istediğiniz WordPress web sitesini seçin.
- Üretim > SSL’ye gidin.
- Burada Let’s Encrypt sertifikası almak için bir seçenek göreceksiniz.
- Tıklamak Ücretsiz Sertifika Alın.
- Siparişinizi tamamlayın. Şartlar ve koşulları da kabul etmeniz istenecektir.
- Ayrıca wp-admin ve wp-login gibi güvenli yönetici URL’leri.
- SSL’niz birkaç dakika içinde kurulacak.
Fark etmiş olabileceğiniz gibi, WordPress’te SSL kurulumunu tamamlamak daha kolaydır. yönetilen barındırma sağlayıcısı. Uzun vadede yönetilen bir ana bilgisayar için daha fazla ödemeye değer çünkü site yönetimi sorunlarıyla uğraşmak yerine web sitenizi çalıştırmaya daha fazla odaklanabilirsiniz.
Sonuç olarak
Hiç kimse site güvenliği hakkında gerçekten düşünmez. kötü niyetli saldırı web sitelerini vurur. Barındırıcı seçiminiz, web sitesi bakımı, üçüncü taraf uygulamaları vb. gibi diğer faktörlerin yanı sıra sitenizin güvenliğini sağlamada büyük rol oynar.
Web sitesi güvenliğine başlamak için en temel yerlerden biri bir SSL sertifikasıdır. Birine sahip olmak, sunucunuz tarafından iletilen ve alınan verileri korur.
Bu kılavuz, bir WordPress web sitesine SSL sertifikasının nasıl kurulacağını gösterir. İşlem, sahip olduğunuz web sitesi barındırma türüne bağlı olarak değişebilir. SSL sertifikalarıyla ilgili şüpheye düştüğünüzde, yardım için barındırma sağlayıcınızla iletişime geçmeniz her zaman tavsiye edilir.