WordPress web sitenizi güvenli bir şekilde nasıl yedekleyebilirsiniz?

Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır: WordPress web sitenizi güvenli bir şekilde nasıl yedekleyebilirsiniz?

– – – – – – – – – – – – – – – ✍️ – – – – – – – – – – – – – – –

Web sitesi yedeklemeleri, site yönetiminin önemli bir parçasıdır.

Neden?

WordPress web sitenize erişilemez hale gelmesinin sonsuz nedeni vardır. karşılaşabilirsin yaygın wordpress hataları çözmek çok zor. Daha da kötüsü, senin web sitesi saldırıya uğramış olabilir ve onu son güvenli kontrol noktasına geri yüklemeniz gerekir.

Yedeklemeler, bir şeyler ters giderse sigortanızdır.

Şimdi web sitenizi geri yüklediğinizi ve yedeklemede bir sorun olduğunu hayal edin. Bu, her web sitesi yöneticisinin en kötü kabusudur.

Basit bir ifadeyle, bir web sitesi yedeğini nasıl doğru bir şekilde alacağınızı tam olarak bilmelisiniz.

İşte WordPress web sitenizi yedekleme hakkında bilmeniz gereken her şey.

WordPress web sitenizi bir eklenti ile nasıl yedekleyebilirsiniz?

Eklentiler, site sahiplerinin web sitelerini yedeklemesini ve hatta geri yüklemesini çok kolaylaştırır. Kullanıcıların tüm sitelerini basit bir tıklamayla yedeklemelerine olanak tanıyan bir ton özel yedekleme eklentisi vardır.

Bu örnekte Updraft kullanacağız. 3 milyondan fazla web sitesinde aktif olarak kullanılan oldukça popüler bir yedekleme eklentisidir.

Updraft ile web sitenizi yedeklemek için izleyebileceğiniz adımlar şunlardır:

  • yükleyin ve etkinleştirin Updraft eklentisi WordPress web sitenizde.
  • Eklenti aktif hale geldiğinde, onu kendi bulut depolama alanınıza bağlayabilirsiniz. Bir Google hesabınız varsa, Updraft’ı Google Drive’a bağlayabilirsiniz. Bu, sitenizin Google Drive depolama alanınıza yedeklenmesini sağlar.
  • Dropbox, Microsoft Azure ve hatta kendi FTP sunucunuz gibi alternatif bulut platformlarına bağlanmak için başka seçenekler de vardır.
  • Bir depolama konumu seçtikten sonra şuraya gidin: Ayarlar > Updraftplus Yedeklemeler.
  • Web sitenizi ne sıklıkla geri yüklemek istediğinizi seçin.
  • Ayrıca tıklayabilirsiniz Şimdi yedekle herhangi bir zamanda manuel yedekleme yapmak isterseniz. Hem web sitenizin dosyalarını hem de veritabanını yedeklemeyi seçtiğinizden emin olun.
  • Yedekleme tamamlandıktan sonra Google Drive hesabınızı kontrol edin. Beş zip dosyası içeren yeni bir Updraft klasörü bulacaksınız: veritabanı, yüklemeler, eklentiler, temalar ve diğerleri. Her yedekleme, otomatikleştirilmiş yedeklemeler dahil olmak üzere bu beş sıkıştırılmış dosyayı içerir.
  • Bu dosyalar daha sonra bir web sitesini geri yüklemek için kullanılabilir.
Tavsiye Edilen:  Seattle Dijital Pazarlama Manzarası: SEO, Web Tasarımı, PPC

Artık web sitenizi nasıl yedekleyeceğinizi bildiğinize göre, onu nasıl geri yükleyeceğinizi öğrenmek de faydalı olacaktır. Aşağıdaki adımlar, web sitenizi geri yüklemek için bu yedekleme dosyalarını nasıl kullanabileceğinizi açıklamaktadır:

  • Şu yöne rotayı ayarla Ayarlar > Updraftplus Yedeklemeler sitenizin yönetici panelinde.
  • İçinde Mevcut Yedeklemeler bölümünde, mevcut tüm yedeklerinizi, oluşturuldukları tarih ve saatle birlikte göreceksiniz.
  • Tıklamak Eski haline getirmek geri yüklemek istediğiniz yedeğin yanında. Bu, geri yükleme sihirbazını açacaktır.
  • Geri yüklemek istediğiniz dosyaları seçin. Genellikle hem web sitesi dosyalarınızı hem de veritabanınızı geri yüklemeniz önerilir.
  • Geri yükleme tamamlandığında, bunu onaylayan bir mesaj göreceksiniz.

Updraft, WordPress web sitelerini farklı barındırma sağlayıcıları arasında taşımak için de kullanılabilir. WordPress’in yeni bir sürümünü yükleyebilir, Updraft’ı yükleyebilir ve yedek dosyalarınızı yükleyebilirsiniz.

Eklenti olmadan WordPress web sitenizi nasıl yedekleyebilirsiniz?

Eklentiler, web sitenizi yedeklemek için en güvenilir seçenek değildir. Bazı durumlarda, diğer bazı eklentileriniz veya temalarınızla çakışabilirler. Çok sayıda özel kod içeren bir web siteniz varsa, bir yedekleme eklentisi dosyaları doğru şekilde yedeklemeyebilir.

Manuel yedeklemeler bu gibi durumlarda akıllıca bir seçenektir. Ayrıca, manuel yedekleme yapmayı bilmek de zarar vermez. Her zaman güçlü bir geri dönüşe sahip olmak için hem eklentileri hem de manuel yedeklemeleri yapabilirsiniz.

Ek olarak, çok fazla eklenti web sitenizin hızını olumsuz etkileyebilir.

Okuyun: Kaç tane eklenti çok fazla? İşte eklentiler web sitenizin hızını nasıl yavaşlatabilir?

Peki web sitenizi manuel olarak nasıl yedekleyebilirsiniz? Manuel yedeklemeler, bir eklentiyle alınanlardan daha tekniktir.

Basit bir ifadeyle, yedeğini almak için web sitesinin dosyalarının ve veritabanının bir kopyasını indirmeniz gerekir.

Aşağıdaki adımlar bunu nasıl yapabileceğinizi gösterir:

  • Bir FTP istemcisi aracılığıyla web sitesinin sunucusuna giriş yapın. Bunu yapmak için Filezilla’yı kullanabilirsiniz.
  • Sitenizin FTP kimlik bilgilerini web sitenizin barındırıcısından alabilmeniz gerekir. Bu ayrıntılar genellikle barındırma yönetici panelinizde bulunur.
  • Giriş yaptıktan sonra, web sitesi dosyalarınızı bulun. Web sitesi dosyaları genellikle genel html klasöründe bulunur. Klasörün tam tanımı değişebilir.
  • Bu dizindeki tüm dosya ve klasörleri indirin. Tüm dosyalar ve dizinler gerekli olmasa da, yine de daha güvenli bir seçenektir.
  • Ardından, web sitenizin veritabanını indirin. PHPMyAdmin arayüzünüze gidin. Bu arayüze genellikle web sitenizin cPanel’inden erişilebilir.
  • Sol panel menüsünden web sitenizin veritabanını bulun. Veritabanı adınızı bilmiyorsanız, kontrol etmek için wp-config.php dosyanızı açın. Veritabanı adını wp-config.php dosyanızdan nasıl doğrulayacağınızı bilmiyorsanız, web sitenizin ana bilgisayarına da sorabilirsiniz.
  • Veritabanınızı bulduktan sonra onu seçin. Veritabanı tablolarınızın sağda doldurulduğunu göreceksiniz. seçin İhracat üst panelden sekme.
  • biçimi şu şekilde ayarla SQL ve tıklayın Gitmek. Dışa aktarma yöntemini Hızlı olarak seçebilirsiniz. Ayrıca, veritabanını dışa aktarırken tüm tabloların seçili olduğundan emin olun.
Tavsiye Edilen:  Her Blogger'ın Kurması Gereken 8 Temel Web Sitesi Sayfası

Manuel yedeklemeniz artık tamamlandı. Web sitenizin kapalı kalması durumunda, geri yüklemek için her zaman bu yedeği kullanabilirsiniz. Web sitesi dosyalarınızı FTP aracılığıyla sunucuya yüklemeniz yeterlidir. Ayrıca web sitesi veritabanınızı PHPMyAdmin panelinize yüklemeniz gerekir. Sunucunuzdaki mevcut dosyaların ve veritabanının üzerine yazabilirsiniz.

Öncelikle web sitenizi bir eklenti ile geri yüklemeyi denemeniz önerilir. Bunun nedeni, bir yedekleme eklentisinin web sitenizi otomatik olarak geri yüklemek üzere programlanmış olmasıdır. Eklenti sorun yaşarsa, manuel yedeklemenizi geri yüklemeyi düşünebilirsiniz.

SiteGround ile otomatik yedeklemeler alın

Yedeklemeleri yönetmek, web sitesi yöneticileri için bir sorun olabilir. Yedek almak için bir eklenti kullanıyor olsanız bile sorunlarla karşılaşabilir.

Çözüm, web sitesi barındırıcınızdan düzenli ve güvenilir yedeklemeler almasını istemektir. SiteGround burada yardımcı olabilir.

Site Alanı dünyanın en güvenilir hosting şirketlerinden biridir. Yüksek web sitesi hızları ve yönetilen güvenlik çözümleri sunma söz konusu olduğunda rakipsizdir.

Google Cloud tarafından desteklenen SiteGround, WordPress web sitesi sahipleri için ideal ana bilgisayardır. Ayrıca müşterilere güvenilir yedekleme özellikleri sunar. Günlük otomatik yedeklemelerin yanı sıra, hesabınızda manuel yedeklemeler de alabilirsiniz.

Eski yedeklemeler basit bir tıklama ile geri yüklenebilir.

Henüz SiteGround konusunda ikna oldunuz mu? İşte web siteniz için ideal barındırma ortağı olmasının birkaç nedeni daha:

  • Önce güvenlik yaklaşımı: Akıllı bir güvenlik duvarından 7×24 sunucu izlemeye kadar, SiteGround her zaman sitenizin güvenliğinden asla taviz verilmemesini sağlar.
  • Hızlı yükleme hızı, her zaman: SiteGround, web sitelerinizin olabildiğince hızlı yüklenmesini sağlayan güçlü ve verimli bir önbelleğe alma politikası uygular. Ayrıca, ilk bayta kadar geçen süreyi (TTFB) büyük ölçüde azaltan ultra hızlı bir PHP kurulumu üzerine kurulmuştur.
  • Müşteriler için araçlar: Web sitesi taşıma, geliştirme, hız optimizasyonu ve daha fazlası gibi temel hizmetler için sunduğu ücretsiz araçlar sayesinde SiteGround’da barındırılan bir web sitesine başlamak çok kolaydır.
  • Yararlı işbirliği özellikleri: Bir geliştiriciyseniz ve müşterinizin web sitelerini korumak ve yönetmek için güvenilir bir ana bilgisayar arıyorsanız, SiteGround idealdir. Müşterilerinizi ve ajansınızın diğer üyelerini çalışmaya ve işbirliği yapmaya kolayca davet edebilirsiniz.
Tavsiye Edilen:  Zyro AI Nedir ve Nasıl Kullanılır? Eksiksiz Bir Kılavuz

Bir SiteGround’da barındırma aynı zamanda, eğer seçerseniz web sitenizi bir uygulamaya dönüştürün AppMySite ile uygulamanız da sorunsuz çalışacaktır. Daha fazla rehberlik için aşağıdaki kılavuzu ziyaret edebilirsiniz:

Okuyun: Bir WordPress blogunu mobil uygulamaya nasıl dönüştürebilirim?

Sonuç olarak

Güvenilir bir yedekleme çözümü, sitenizin sağlığı ve güvenliği konusunda içiniz rahat olsun. Öngörülemeyen bir hataya ve hatta web sitenizi etkileyen kötü niyetli bir saldırıya karşı en iyi sigorta poliçesidir.

WordPress yedeklerini almak kolaydır ve çok fazla teknik uzmanlık gerektirmez. Yedeklemeleri manuel olarak almayı seçseniz bile, WordPress’in daha derin bir düzeyde nasıl çalıştığına dair makul bir anlayışa sahipseniz, sürecin kendisi basittir. Bu makale, WordPress web sitenizi nasıl güvenli bir şekilde yedekleyebileceğinizi tartışmaktadır. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, ihtiyacınız olduğunda bir yedeği nasıl geri yükleyeceğinizi bilmelisiniz. Bunu yapmak için her zaman pratik yapabilirsiniz. sahneleme web sitesi böylece bir yedeği geri yüklemek için gereken adımları tam olarak bilirsiniz.