Aşağıdaki makale size yardımcı olacaktır:WordPress’e Karşı Dikkatli Olmak İçin 8 Neden
23.03.2022 10:00’da gönderildi
WordPress, web üzerindeki en popüler içerik yönetim sistemlerinden (CMS) biridir. Ancak işletmeleri WordPress’e çeken özelliklerin çoğu, kullanıcıların birincil şikayetleri haline geliyor. İşletmeniz için bir WordPress web sitesi düşünüyorsanız, karşılaşacağınız WordPress baş ağrılarının bu listesine göz atın.
WordPress’in “Avantajları”
İşletmeleri WordPress’e çeken avantajların birçoğunun, CMS platformunun en büyük tuzaklarından biri olduğu ortaya çıktı. Web tasarımı ve geliştirmesine ayak uyduruyorsanız, muhtemelen WordPress’in ne kadar ucuz olduğunu ve web sitenizi özelleştirmenize olanak tanıyan birçok tema ve eklentiyle kullanımının kolay olduğunu duymuşsunuzdur. İddialar görünüşte doğru olsa da, ağır bir uyarı listesiyle birlikte geliyorlar.
Kullanıcı dostu
WordPress “Basitçe oluşturabileceğinizi” iddia ediyor. ve “Her türlü web sitesini oluşturabilirsiniz. Kod yok, kılavuz yok, sınır yok.” Bu moda sözcükler, özel geliştirme deneyimi olmayan veya profesyonel web geliştirme hizmetleri için ödeme yapmak istemeyen kullanıcılar için harika bir satış noktasıdır. Ancak, farklı içerik türleri eklemek, temaları ve eklentileri karıştırmak ve web sitesi sağlığına yönelik en iyi uygulamalarla güncel kalmak istiyorsanız, muhtemelen kendinizi zor durumda bulacaksınız.
WordPress kendi kendine barındırılan bir platformdur, dolayısıyla web sitesi yönetimi ve barındırma söz konusu olduğunda tek başınızasınız. Yeterli deneyim olmadan web sitesi barındırma yönetimini yönetmek, güvenlikten işlevselliğe ve web sitenizi canlı tutmaya kadar birçok soruna yol açabilir. Bir şeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız veya ciddi bir sorunla karşılaşıyorsanız, muhtemelen yardım etmesi için bir web geliştiricisi tutmanız gerekecektir.
Uygun Maliyetli
WordPress’teki en ucuz plan son derece makuldür ve bir yıl alan adı ücreti olmadan gelir. Ancak bir nedenden dolayı bu kadar uygun fiyatlı. Bu plan video yüklemenize, eklentiler yüklemenize, web sitesi verilerinizi otomatik olarak yedeklemenize ve daha fazlasına izin vermez. En uygun fiyatlı planın yaklaşık on katı fiyata, tüm özellikleriyle birlikte tamamen yükseltilmiş plana sahip olabilirsiniz. Tüm bu çan ve ıslıkların arkasında çok çeşitli ek maliyetler gizlidir.
- Alan adı: WordPress hosting fiyatlarına alan adınız dahil değildir. Paketlerden herhangi birine kaydolduğunuzda alan adınızı bir yıl boyunca ücretsiz olarak alırsınız. Bundan sonra web sitenizin adını korumak istiyorsanız ek yıllık ücret ödemeniz gerekecektir.
- Tasarım ve Temalar: Doğal olarak web tasarımınızın işletmenizin markasıyla eşleşmesini istiyorsunuz. Binlerce web sitesinin kullandığı çerez kesici bir WordPress şablonu istemiyorsunuz, web sitenizin size ait olmasını istiyorsunuz. Ama bu sana pahalıya mal olacak. Bazı temalar ücretsizdir ancak bu, web sitenizin rekabette öne çıkmama ihtimalini de beraberinde getirir. Yani size maliyeti 200 dolardan fazla olabilecek bir tema satın almak isteyebilirsiniz.
- Eklentiler ve Uzantılar: SEO araçları, ekstra güvenlik, e-posta pazarlama araçları ve daha fazlasını eklemenize olanak sağlamak için web sitenize eklentiler/uzantılar eklenebilir. Ancak, bu eklentilerin çoğu ücretsiz değildir ve birçok WordPress eklentisinin sürekli olarak birikmeye devam eden tekrarlayan ücretleri vardır.
- Destek: Bir şeyi nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, web siteniz bozulursa/çökerse veya verilerinizi kaybederseniz, muhtemelen yardım etmesi için bir geliştiriciye ödeme yapmanız gerekecektir. WordPress çok karmaşık olabileceğinden, destek için bir geliştirici tutma ihtiyacı hiç bitmeyebilir.
Eklentiler
WordPress, “Yüklemesi kolay binlerce eklenti, web sitenizi asla büyütemeyeceğiniz anlamına gelir. Potansiyel müşteri toplayın, iletişim formları oluşturun, abonelikler oluşturun, sitenizi otomatik olarak yedekleyin ve çok daha fazlasını yapın. Ne yapmak isterseniz yapın” , bunun için bir eklenti var.” Öyle olmayana kadar her şey yolunda ve güzel. Binlerce eklentinin getirdiği parayı, zamanı ve hayal kırıklığını göz ardı edersek, eklentilerin kaçınılmaz olarak getirdiği daha fazla sorun vardır.
- Hız: Eklentilerin web sitenizi yavaşlattığını fark edene kadar binlerce eklenti arasından seçim yapmak kulağa harika geliyor. Eklediğiniz her eklenti web sitenizi giderek daha yavaş hale getirecektir.
- Uyumluluk: Eklentiler tonlarca farklı satıcı tarafından üretilmiştir ve mutlaka başkalarıyla uyumlu olacak şekilde yapılmamıştır. İki farklı satıcının iki eklentisi, elde etmeye çalıştığınız işlevselliği ortadan kaldırabilir ve hatta web sitesinin çökmesine neden olabilir. Ayrıca, farklı satıcıların eklentileri çok farklı olabileceğinden, bunları anlamak çok fazla zaman ve çaba gerektirebilir.
Kaçınılmaz Sorunlar
Biraz geliştirme ve kodlama deneyiminiz olduğunu ve herhangi bir eklenti, ekstra tasarım, ek işlevsellik istemediğinizi ve gizli maliyetleri umursamadığınızı varsayalım. Durum böyleyse, şu ana kadar değinilen noktalar gözünüzü kırpmayabilir. Ancak WordPress’te karşılaşacağınız birçok sorun vardır.
Sık Bakım
WordPress son derece sık güncellemeleri ile bilinir. Yalnızca 2021’de, WordPress iki düzineden fazla güncelleme yayınladı. Bu, herhangi bir tema veya eklenti güncellemesini (aynı zamanda sık sık yapılan) hesaba katmaz. Bir avuç eklentiye sahip bir WordPress web siteniz varsa, tek bir yılda elliden fazla güncelleme yapmayı bekleyebileceğinizi varsaymak mantıksız değil. Web sitenizi güncellemek için zaman ayırmanın bir sakıncası olmasa bile (bu, web sitesi kesintilerini ve çökmelerini önlemek için gereklidir), hala büyük bir sorunla karşı karşıyasınız. WordPress güncellemeleri, tema güncellemeleri ve eklentiler çoğu zaman bir veya daha fazla özelliğin bozulmasına neden olabilir.
Hacklenmesi Kolay
WordPress’in hem açık kaynaklı bir CMS platformu olması hem de en sık kullanılan CMS platformlarından biri olması onu bilgisayar korsanlarının öncelikli hedefi haline getiriyor. Bunu önlemek için güvenlik eklentileri yükleyebilirsiniz, ancak bu sizi gerçek anlamda korumaz. WordPress’i bilgisayar korsanları için kolay bir hedef haline getiren birçok başka faktör vardır:
- Web siteniz (eklentiler ve temalar dahil) tam olarak güncellenmedi
- Kötü amaçlı yazılımlarla dolu geçersiz veya korsan eklentiler ve temalar çok sayıda
- WordPress web sitenize SSL eklemediniz
- Atılması gereken ancak çoğu zaman atılmayan çok çeşitli güvenlik adımları
- Bunları belirlemek, uygulamak ve güncel tutmak zor olabilir
Yavaş Yükleme Hızı
Web sitenizde yavaş yükleme hızı, yalnızca ziyaretçileri web sitenizden caydırabilecek kötü bir kullanıcı deneyimi oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda arama motoru sıralamalarınıza da zarar verebilir. Yükleme hızı SEO sıralamasında bir faktördür, bu nedenle yavaş bir web sitesine sahip olmak size değerli trafiğe mal olur. WordPress, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çok çeşitli nedenlerden dolayı sürekli olarak yavaş bir platform olmaya devam ediyor:
- Ağır eklentiler ve temalar
- Kalabalık veritabanları
- Güvenilmez barındırma
- Çok sayıda resim ve/veya videonun olması
Destek
Peki ya web sitenizi güncel tutmaktan gerekli devam eden bakımı gerçekleştirmeye kadar her şeyi doğru yapmanıza rağmen yine de bir şeyler ters giderse? Web siteniz çökerse veya saldırıya uğrarsa ne olur? Yapmak istediğiniz tasarım, içerik veya düzen değişikliklerini nasıl yapacağınızı çözemezseniz ne olur? Destek çağırıyorsunuz! Ancak her zaman bu kadar basit değildir. WordPress’te yükseltilmiş bir web sitesi planı için ödeme yaparsanız canlı sohbet desteğine erişim elde edersiniz. Ancak WordPress destek ekibinin size hangi konuda yardımcı olacağı konusunda belirgin sınırlamalar vardır. Aşağıdaki konularda yardım alamayacaksınız:
- Üçüncü taraf eklentiler ve temalar
- WordPress dışında bir şirket tarafından barındırılan WordPress siteleri
- Kod yazma ve düzenleme
- Ve dahası
Alternatif Seçenekler
İster özel BT desteğiyle güvenli WordPress barındırma isteyin, ister güvenli, güvenilir, kullanımı kolay ve zengin özelliklere sahip farklı bir CMS platformunda barındırma isteyin, Ahrefs size yardımcı olabilir! Yüksek performanslı barındırma, birinci sınıf güvenlik yazılımı ve en iyi müşteri hizmetini sunuyoruz. Ahrefs’in WordPress web sitenizi barındırması, sitenizin güvenli, düzgün bir şekilde muhafaza edilmesini, güncellenmesini ve uzman BT destek ekibimize her zaman erişebilmenizi garanti eder! Ayrıca uygun fiyatlı, güvenli, kullanımı kolay ve zengin özelliklere sahip kendi CMS platformumuz SiteViz CMS’yi de sunuyoruz. İhtiyaç duyabileceğiniz her türlü işlevselliğe sahip, işletmenize özel web siteleri tasarlamak için özel web geliştirme hizmetleri sağlıyoruz!
Bırakın Tüm İşi Sizin İçin Yapalım!
Ahrefs, WCAG taramaları, SEO taramaları, BT desteği ve çok daha fazlasını içeren kapsamlı web sitesi barındırma hizmetleri sunar. Web sitenizin hayallerini hayata geçirerek zamandan ve zahmetten tasarruf etmenizi sağlayabiliriz!
Bugün ÜCRETSİZ Özelleştirilmiş Hosting Danışmanlığı Alın!